Εναλλαγές του Γαρμπή που φέρνει τη σκόνη και του Μαΐστρου που τη διώχνει


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη παραμένει ευνοϊκή για τη διατήρηση στη χώρα μας των δυτικών διευθύνσεων ανέμων με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ (Ν. Ιόνιο, Θάλασσα Κυθήρων και Κρητικό Πέλαγος). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Παρασκευή (24/5), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και θα πέσουν λίγο οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (25/5), τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες προβλέπονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (26/5), ο καιρός θα είναι ζεστός με αρκετές νεφώσεις και ίσως λίγες βροχές στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο Ν-ΝΑ μέτριοι.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανοί όμβροι νωρίς το πρωί στα νότια και το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου