Ζέστη, ρε παιδιά!

Φωτ. Βαγγέλης Σπανός

22 σχόλια:

  1. Αναμφισβήτητα η πιο ζεστή μέρα του χρόνου σήμερα στη Μίκρα (ΕΜΥ), με ελάχιστη θερμοκρασία 22,8°C και μέγιστη τουλάχιστον 34,4°C. Την ακριβή τιμή της μέγιστης και της μέσης θερμοκρασίας θα την γνωρίζουμε μετά τις 9 το βράδυ. Και εδώ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας είχαμε ζέστη Ιουλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νοιώθω τα ζωντανά. Έτσι ακριβώς είμαστε κι ο σκύλος μου και εγώ το καλοκαίρι. Τεμπελοσκυλίαση. Σπαρίλα, σωματική και πνευματική αποχαύνωση. Γι αυτό και ανυπομονούμε για τον χειμώνα, όπου αμφότεροι είμαστε ...τέρμα τα γκάζια. Υπομονή! Σε λίγο θα έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο και η μέρα θα αρχίσει να μικραίνει. Μπαίνουμε στην αντίστροφη μέτρηση για το χειμώνα! Εν τω μεταξύ, μερικές "ψυχρές λίμνες" δα θα με χάλαγαν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να απογοητεύσω τη φαντασίωση σου φίλτατε αλλά το peak του καλοκαιριού έρχεται μετά τις 21 Ιουνίου και η πιο θερμή περίοδος από τις 25 Ιουλίου και μετά
      Επίσης το ελληνικό καλοκαίρι δεν φεύγει ποτέ πριν τα μέσα Σεπτέμβρη τουλάχιστον
      Τώρα αν εσυ επιλέγεις να ζεις σε δικό σου παράλληλο σύμπαν αυτό είναι άλλο

      Διαγραφή
    2. Τα ευκόλως εννοούμενα γράφεις φίλε. Φυσικά και το ελληνικό καλοκαίρι τραβάει και Σεπτέμβρη και Οκτώβρη κάποιες φορές. Αφελής δεν είμαι, αλλά είμαι χειμωνολάτρης. Και για έναν χειμωνολάτρη η αντίστροφη μέτρηση για τον πολυπόθητο χειμώνα ξεκινάει με το θερινό ηλιοστάσιο, καθαρά ψυχολογικά μιλώντας. Αυτό που με ενοχλεί (και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος) είναι ότι, ενώ κανείς δε μπορεί και δε θέλει να σας "προσηλυτίσει" στην καιρική μας τρέλα, κάποιοι εξακολουθείτε να μας ειρωνεύεστε, να μας προκαλείτε και (σχεδόν) να μας χλευάζετε σε κάθε ευκαιρία.

      Διαγραφή
  3. Ετσι ζέστη!και επι το Καρδιτσιώτερον ζέστα να μην ξεχνιόμαστε.
    Λες και πέσαμε σε καμίνι σήμερα στην Καρδίτσα με την θερμοκρασία να φτάνει σχεδόν τους 38 ενώ αργά το μεσημέρι πλάκωσε και συννεφόκαμα απο αστάθεια.Το καλοκαίρι αυτά τραβάμε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες του blog στην Καρδίτσα.Ομοίως σε Τρίκαλα και Λάρισα.Τώρα για αλλού δεν γνωρίζω.

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πυρκαγιές στη νότια Γαλλία και 40άρια στην Κορσική...

    Αρκετές πυρκαγιές ξέσπασαν στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Ηyere ανάμεσα στο Σαιντ Τροπέ και τη Μασσαλία, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη και κόντρα στον καυτό άνεμο σιρόκο (νοτιοανατολικός), που πνέει από τη βόρεια Αφρική, όπως αναφέρει η Le Monde. H πρώτη πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από δύο ώρες, αφού έκαψε πρώτα δέκα εκτάρια, όπως και μία δεύτερη που αποτέφρωσε τρία εκτάρια. Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στην Hyere και επιστρατεύτηκαν 100 πυροσβέστες, 20 οχήματα και τέσσερα αεροπλάνα, καθώς μέσα σε λίγη ώρα έκανε στάχτη δέκα εκτάρια. Αρκετά εκτάρια κάηκαν και στη Μασσαλία και σύμφωνα με την Πυροσβεστική ήταν οι πρώτες σημαντικές πυρκαγιές για το 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Var. Δεν προκάλεσαν, πάντως, ιδιαίτερη ανησυχία, χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, συμπεριλαβανομένων και των αέριων μέσων, αλλά και του ευνοϊκού καιρού. Κι αυτό διότι το Σάββατο 15/6 οι άνεμοι στράφηκαν από νοτιοανατολικοί σε δυτικοί, κάτι που είχε ως συνέπεια να ψυχθούν οι αέριες μάζες, σύμφωνα με το Meteo France.

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο νησί της Κορσικής και μάλιστα κοντά στο νοσοκομείο Sartene. Δεν απείλησε, πάντως, τις εγκαταστάσεις του, ενώ έσβησε μέχρι το μεσημέρι. Ολόκληρη η περιφέρεια της νότιας Κορσικής έχει τεθεί, πάντως, σε κίτρινο συναγερμό, εξαιτίας ενός επεισοδίου ζέστης από τον νοτιοανατολικό άνεμο που πνέει στις δυτικές ακτές της. Σε πολλούς σταθμούς του Meteo France η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς, ενώ έφτασε τους 40,1 στο Αζαξιό, κάτι που συνιστά ρεκόρ Ιουνίου για την Κορσική. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν την Παρασκευή 14/6 όλα τα δημοτικά σχολεία στην πρωτεύουσα του γαλλικού νησιού. Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (8-9/6) η Κορσική βίωσε επεισόδιο ατμοσφαιρικής ρύπανσης με μικροσωματίδια που μεταφέρονταν με τον σιρόκο από την Αφρική και μέσω της σκόνης από τη Σαχάρα.

    Σε καμπάνια για την αποτροπή των δασικών πυρκαγιών που έγινε στις 5 Ιουνίου, ο Christophe Castaner και ο Francois de Rugy, υπουργοί Εσωτερικών και Οικολογικής Μετάβασης αντίστοιχα, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη θερινή περίοδο, επειδή την άνοιξη υπήρχε ανομβρία. Συνολικά, η καμπάνια αφορούσε 32 διαμερίσματα σε πέντε περιφέρειες του γαλλικού νότου. "Εξαιτίας της απορρύθμισης του κλίματος ο κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και σε περιοχές του βορρά και όχι πια για μία περίοδο τριών, αλλά έξι μηνών" δήλωσε ο Rugy. Δεδομένου ότι το 90% των πυρκαγιών προκαλούνται από τον άνθρωπο, οι δύο υπουργοί υπενθύμισαν σε όλους να είναι υπεύθυνοι και σε επαγρύπνηση. "Οι περισσότερες πυρκαγιές μπορούν να αποφευχθούν με μία ευσυνείδητη συμπεριφορά" υπογράμμισε ο Castaner.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2019/06/15/premiers-incendies-importants-dans-le-var_5476728_3244.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Πέμπτη κύλησε με θερμοκρασία στους 32 βαθμούς και αρκετό αέρα,η Παρασκευή όμως ήταν η πιο ζέστη ημέρα μέχρι τώρα, με 35 βαθμούς, σχεδόν άπνοια και πολλή υγρασία.
    Ευτυχώς όμως το βράδυ ήταν καλά καθώς η θερμοκρασία έπεσε κάτω Απο τους 20 βαθμούς και δροσισε αρκετά.
    Σήμερα ξημέρωσε άλλη μέρα,από το πρωί, δυνατός βοριάς ακόμα και στον κάμπο,καθόλου υγρασία και θερμοκρασία στους 29 βαθμούς αυτή την στιγμή.Μαλιστα,έχουμε και πολλή συννεφιά, που κατά διαστήματα πυκνώνει πολύ και δροσίζει ακόμη περισσότερο.
    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός,ότι ενώ οι "μετεωρολογοι"μου "δούλευαν"εντατικά μέχρι εχθές το απόγευμα, από εκεί και μετά, όπως και σήμερα, είναι εξαφανισμένοι.
    Είναι κάτι που ξέρουν και αγνοούμε εμείς;Πιθανώς,θα δείξει η πορεία.
    Καλό μεσημέρι σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό είναι το παραδοσιακό ελληνικό καλοκαίρι μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χθες Σάββατο 15 Ιουνίου και σύμφωνα με το μετεο αστεροσκοπείο Αθηνών η θερμοκρασία στην Αθήνα παρακαλώ από 27...33 τοπικά και περισσότερο και πριν από το θερινό ηλιοστάσιο που να μπει και το θερινό ηλιοστάσιο τι έχει να γίνει όχι 27 ελάχιστες αλλά 32-33 μέσα στη τρελή χαρά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΕΙ 1987-2007-2012-2017 ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΕΙΑ τώρα οποίος είπε ότι θα έρθει το θερινό ηλιοστάσιο και θα μικραίνει η ημέρα για να πάμε ολοταχώς στο χειμώνα είναι γελασμένος πολύ άμα το καλοκαίρι ήταν μόνο το θερινό ηλιοστάσιο και ο χειμώνας θα ήταν το ίδιο για αυτό δε μας τρέλανε στο κρύο μέχρι Απρίλη και Μάη;;; δε θα κάνει κρύο- κρύο κανονικό πριν του Αγ. Δημητριου αυτό να το ξεχάσουν όσοι ονειρεύονται χιονιά Κ.λ.π και συστήματά θέρμανσης ( πολύ σπατάλες θέλουν δεν υπάρχουν λεφτά) το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει η θα έχουμε πόλους καύσωνες η πολλές πυρκαυες και μελτέμια καλύτερα καύσωνες ξηρούς καταβατες χωρίς υγρασία 18-25% όλα μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψυχραιμία Διονύσιε. η κόλαση δεν είναι ποτέ ωραία, όση χαρά και αν μας δίνει να βλέπουμε τους άλλους να υποφέρουν περισσότερο.
      (το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές).

      νεράκι άφθονο, Καλημέρα

      Διαγραφή
  7. Το BOLAM δίνει ασταθειάρα για Τρίτη και Τετάρτη, με την Αττική για τα καλά μέσα στο κόλπο αυτή τη φορά! Για να δούμε αν θα το κρατήσει.

    http://www.meteo.gr/meteomaps/gr_bolam_3h_accum.cfm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αυτές οι καλοκαιρινές μπόρες όχι μόνο δεν ποτίζουν, αφού τα φυτά "καίγονται" με το που βγαίνει μετά ο ήλιος, αλλά ούτε και δροσίζουν. Η υγρασία στη συνέχεια με το που θα βγει πάλι ο ήλιος, κάνει τη ζέστη ανυπόφορη. Συν τοις άλλοις είναι και επικίνδυνες, όπως αποδείχτηκε και με την πρόσφατη κακοκαιρία σε Γαλλία - Ελβετία.

      Συγκεκριμένα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη λίμνη της Γενεύης, όταν ανατράπηκε η βάρκα της λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει αρκετά μέρη της Ελβετίας, όπως αναφέρει ο Guardian. Ένας άνδρας που επέβαινε στην ίδια βάρκα, κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι ένα άλλο σκάφος και να διασωθεί, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο του καντονιού της Γενεύης εκτόξευσε και δύο φωτοβολίδες από αυτό, προφανώς για τους εντοπίσουν οι αρχές. Ο άνδρας είπε αργότερα στους αξιωματικούς ότι η γυναίκα ήταν περαστική από τη Γενεύη και ότι η κακοκαιρία τους έπιασε στον ύπνο. Τρία σκάφη της αστυνομίας και συνεργεία διάσωσης χτένισαν την περιοχή και αργότερα δύτες ανέσυραν το σώμα της άτυχης γυναίκας από τον βυθό της λίμνης. Η εθνικότητά της παραμένει άγνωστη, ενώ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γενεύης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

      Στη γειτονική επαρχία της Σαβοϊας στη Γαλλία η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης ζημιές και μάλιστα, ένας 51χρονος Γερμανός τουρίστας σκοτώθηκε από δέντρο που τον καταπλάκωσε σε ένα κάμπινγκ. Σε άλλο περιστατικό στη λίμνη της Γενεύης, καταστράφηκαν κάποια από τα 465 σκάφη που έπαιρναν μέρος στη ρεγγάτα Bol d' Or, η οποία διοργανώθηκε για 81η φορά φέτος. Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι δυνατοί άνεμοι ανέτρεψαν βάρκες, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες στον αγώνα δεν τραυματίστηκε. Η θύελλα έσπασε το ιστίο του προπορευόμενου καταμαράν Real Team, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ρεγγάτα. Η κακοκαιρία έπληξε τη δυτική Ελβετία με χαλάζι και ανέμους 110 χιλιομέτρων την ώρα σύμφωνα με το MeteoSwiss.
      https://www.theguardian.com/weather/2019/jun/16/tourist-drowns-in-lake-geneva-as-storm-batters-switzerland

      Υ.Γ: Να προσθέσω ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής έχουν τριπλασιαστεί οι καταιγίδες σε σχέση με το παρελθόν και κατά συνέπεια έχουν πολλαπλασιαστεί και τα θύματά τους παγκοσμίως. Πρέπει να επισημαίνονται και αυτά και όχι μόνο οι επίσης τραγικές σε πολλές περιπτώσεις συνέπειες της ακραίας ζέστης και της ξηρασίας. Πάντως, το καλοκαίρι μόνο ο βοριάς δροσίζει. Κόπασε λίγο σήμερα και η αίσθηση της ζέστης ήταν πολύ πιο έντονη από χθες, που οι ονομαστικές τιμές της θερμοκρασίας ήταν μεγαλύτερες. Τουλάχιστον ήταν πεντακάθαρα τα νερά, όπως πάντα με βοριά. Προσοχή στις πυρκαγιές, πάντως, με τον βοριά, όπως έγραψα και χθες, γιατί τελικά με κανένα μοτίβο του καιρού δεν μπορεί να είναι όλα καλά.

      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν κάποιοι για τους οποίους η βροχή, η μπόρα, η καταιγίδα αποτελούν αισθητική απόλαυση. Συμμετέχουν η όραση, η ακοή αλλά και η όσφρηση (Α, το ασυναγώνιστο άρωμα της γης μετά τη βροχή!). Φυσικά τις καταστροφικές ακρότητες τις απευχόμαστε όλοι. Αλλά την απόλαυση από τα έντονα φαινόμενα τη λαχταράμε. Μας φτιάχνει, μας διεγείρει, μας ... (άσε, να μην το γράψω αυτό). Έτσι είμαστε οι καιρόφιλοι ρε Βαγγέλη, τι να κάνουμε. Τους κινδύνους που λες τους ξέρουμε, τι τα γράφεις και τα ξαναγράφεις; Και το ...σεξ έχει κινδύνους, όσο και να προσέχεις. Μήπως να το κόψουμε κι αυτό;

      Διαγραφή
    3. αποτελούν αισθητική απόλαυση αλλα δημιουργούν και καταστροφές ιδίως το χαλάζι.Να τα λέμε και αυτά και όχι να τα αποκρύπτουμε επειδή δεν μας συμφέρει να τα αναφέρουμε.Σαν θέαμα όντως θα τις χαρακτήριζα τις καλοκαιρινές μπόρες "λουκούμι".

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  8. Καλό διήμερο κ Χρόνια πολλά για την αυριανή μέρα.
    Δεν θα πω κάτι για τον καιρό καθώς πλην της αστάθειας των επόμενων ημερών η ζέστη συνεχίζει ακάθεκτη βγάζοντας έξω τα εποχικά μοντέλα για δροσερό Ιούνη.
    Οι ευχές του φίλου Dennis από πάνω πραγματοποιούνται.
    Υπομονή κ Καλά μπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι Φώτη, σύμφωνα με το Weatherbell, η απόκλιση του Ιουνίου μέχρι τώρα:

      http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsr_europe_t2m_anom.png

      Δεν είναι και τραγικά τα πράγματα, ιδιαίτερα αν κάνουμε τη σύγκριση με την κεντρική Ευρώπη. Το GFS εμφανίζει στα τελευταία τρεξίματα μια τάση για τον πρώτο φετινό καύσωνα γύρω στα τέλη του μήνα, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Μπορούμε ακόμα να το γυρίσουμε το ματς!

      Διαγραφή
    2. Όντως Γιώργο το παλεύουμε.
      Να δούμε αν θα μας σώσει κ η αστάθεια αν κ όπως βλέπω οι μέγιστες κυρίως στα δυτικά έχουν τσιμπήσει αρκετά τις τελευταίες μέρες.

      Διαγραφή
    3. Αν το πάει έτσι και στη συνέχεια Φώτη, το Accueweather πάει για πανηγυρική επιβεβαίωση ως προς τις αστάθειες. Και αν πιάσει τις αστάθειες γιατί να μην πιάσει τελικά και την γενική πορεία της θερμοκρασίας, ήτοι ήπιο καλοκαίρι χωρίς ακραίους καύσωνες;

      Διαγραφή
    4. Διαβάζοντας την κουβέντα ένα έχω να πω:Αν η ατμοσφαιρική κυκλοφορία συνεχίσει να φέρνει ψυχρές εισβολές στην δυτική ευρώπη βλέπω να ξεπετάγονται θερμές εισβολές με 45αρια ίσως και παραπάνω.Μακάρι να μην συμβεί αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι αν αυτό γίνει.....

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  9. Ήμουν σίγουρος ότι αυτή η έντονη συνεχής ζέστη των τελευταίων ημερών στα ηπειρωτικά δε θα μας έβγαινε σε καλό,κ να που πρώτη μέρα σοβαρής αστάθειας σήμερα στα κεντροδυτικά κ πολλές περιοχές είχαν έντονα καιρικά φαινόμενα.
    Είδα σε σάιτ για πολλές χαλαζοπτώσεις κ σφοδρούς ανέμους σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.
    Στην περιοχή μου δεν έριξε πολύ βροχή,στα γύρω κοντινά χωριά όμως πραγματικά τα "ξέσκισε" με ραγδαίες βροχές κ τοπικά μεγάλο χαλάζι.
    Φοβεροί ήταν κ οι άνεμοι που δημιουργήθηκαν καθώς ακόμη κ στην πόλη μού ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ.
    Προσοχή λοιπόν κ τις επόμενες ημέρες γιατί όπως το βλέπω κ πολύ ζέστη θα φάμε κ πολλές αστάθειες θα έχουμε κατά περιόδους.
    Το μόνο θετικό είναι ότι με αυτά τα έντονα φαινόμενα η θερμοκρασία από το ζενίθ που πιάνει το μεσημέρι,απότομα πέφτει έως κ 11 βαθμούς κάτω.
    Τέλος να τονίσω ότι μιλάμε για πρόσκαιρα φαινόμενα που δε κρατάνε πάνω από ένα δίωρο τρίωρο μέσα στο 24ωρο κ δε μπορούν να χαλάσουν εννοείται το κλασικό ελληνικό καλοκαιράκι κυρίως σε θάλασσες κ νησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι που λέγανε και οι παλιοί και οι"μετεωρολογοι"μου έπεσαν για μια ακόμη φορά διάνα,όχι τόσο για εχθές, όσο για σήμερα.
    Η χθεσινή ημέρα ήταν όπως έγραψα μια πολύ δροσερή ημέρα,μέχρι την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 30,4 βαθμούς και το βράδυ πολύ δροσερό,ώσπου κατά τις 1 παρά δέκα την νύχτα απο το πουθενά ,έβγαλε μια 10λεπτη μπόρα,ψυχρανε ακόμη πιο πολύ και άδειασε μονομιάς την όμορφη πλατεία του χωριού μου, που λόγω τριημερου, ήταν γεμάτη.
    Η σημερινή ημέρα, ήταν μια αντιγραφή της χθεσινής, με πολύ αέρα και σχετική δροσιά, καθώς η θερμοκρασία έφθασε στους 32 βαθμούς, αλλά με τον βοριά ήταν ξερή ζέστη και καθόσουν άνετα.
    Όλα αυτά, μέχρι τις 7,30 το απόγευμα, καθώς κατάμαυρη πυκνή συννεφιά, έρχονταν από την βόρεια Εύβοια και μέσα σε λίγο ώρα, τα αστραποβροντα έδιναν και έπαιρναν.Απο τις 8,27 ξεκίνησε καταρράκτωδης βροχή για 25 λεπτά, αέρας πάνω από 7-8 μποφόρ και ενώ φαινόταν ότι θα κοψει9,ένας 2ος γύρος ακολούθησε με έντονη βροχή για ένα 10λεπτο και εκεί που είπα ότι αυτό ήταν τελείωσε,εκ νεου αστραποβροντα ξεσήκωσαν τον ουρανό και 3ος γύρος 20λεπτης ισχυρής μπόρας ακολούθησε και ενα σιγανό ψιλόβροχο κράτησε περίπου 1 ώρα.
    Τώρα παρόλο που σταμάτησε, ακόμη έχει συννεφιά και φυσικά η θερμοκρασία έπεσε κάτω απο τους 20 βαθμούς(18).
    Όπως λέει και ο Λαμερας, αυτού του είδους οι ομορφιές, ένας μας συγκινούν σε μεγάλο βαθμό, πόσο μάλλον όταν είναι και ξαφνικές.
    Οι "μετεωρολογοι"μου, με έβγαλαν ασπροπροσωπο,αλανθαστοι, όπως αλάνθαστο ήταν και το κανάτι που έλεγε ο Ορέστης Μακρής στην ταινία, η θεία από το Σικάγο.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μερικώς μόνο ικανοποιούνται οι ευχές μου πάντως μόλις 2 ημέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο έχουμε και εμείς την παραδοσιακή (παγανιστική τελετή θερινού ηλιοστασιου) καύση των στεφανιών του Μάη της Πρωτομαγιάς καίμε τα στεφάνια στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας παραμονή αη Γιάννη και φέτος αν μη τι άλλο θα γίνει φυσιολογικά και με ζεστούλα καλή και μεσημεριανή και βραδινή όχι σαν πέρσυ που μαύρισε ο ουρανός και μπαμ μπουμ κεραυνοί και 10 λεπτό μπουρίνι και μια ψύχρα άνευ προηγούμενου ζήτημα να πιάσαμε κοντά στους 28-30 αν θυμάμαι καλά ήρθε η μπόρα κατά τις 21:15 λίγο πριν νυχτώσει ευτυχώς προλάβαμε και τα κάψαμε πηδηξαμε σταυρωτά 3 φορές στις φωτιές ίσα που προλάβαμε και μετά το μπαμ από την Αίγινα Σαλαμίνα δε θυμάμαι καλά φέτος καμία σχέση με πιθανότερη θερμοκρασία 28...37 ανυπομονώ για την Κυριακή και μην ξεχνάμε και τη σημερινή γιορτή για το θερινό ηλιοστάσιο στο πλανητάριο ίδρυμα ευγενειδη έχει 2 προβολές από τη γη στη Σελήνη 18:30 και 20:00 με δελτία εισόδου και μετά την παράσταση έξω με τα τηλεσκόπια για να δούμε τους πλανήτες οποίοι φαίνονται ως αργά το βράδυ κρονος Δίας Κ.λ.π φοβερός ο ψηφιακός θόλος του πλανητάριου όλοι λοιπόν εκεί στα ηλιοστάσια και στις ισημερίες δίνω πάντα παρών με εξαίρεση το χειμερινό που συνήθως έχει και συνεφια και δε βλέπεις τίποτα πανσέληνος απόψε φεγγαράδα Ιουνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή