Ακόμα μία ημέρα έντονης αστάθειας


Η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας παραμένει ασταθής, με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) να εκδηλωθούν και πάλι τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (6-7/6), η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Το Σαββατοκύριακο (8-9/6), στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Α. Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς (Δ. Ελλάδα).

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές ή και καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανές βροχές ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Αύριο πάλι αστάθεια,άντε λίγο πέμπτη,και ύστερα τέλος τα ψέματα.Αν δεν έπεφτε η ψυχρή εισβολή στην δυτική ευρώπη θα παρέμεναν οι θερμές μάζες ισπανία και πάνω απο την ελλάδα καθώς θα εξασθενούσε η λίμνη θα έβγαζε έντονες αστάθειες.Τελος πάντων,εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά θα προλάβουμε αύριο τις αστάθειες.

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτη έρχονται τα 36άρια στο Αγρίνιο το Σαββατοκύριακο ετοίμασε πετσέτα και μαγιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω προλάβει ήδη το σκηνικό Δημήτρη.
      Σάββατο πρωί,μέχρι Κυριακή βράδυ θα βρίσκομαι σε παραλίες όπου εκεί η θερμοκρασία θα είναι αισθητά πιο χαμηλή, οπότε όλα καλά.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα από τον πανέμορφο Βόλο.Μετα από 6 μήνες κατάφερα κ ξαναηρθα σε αυτή την πανέμορφη πόλη.Αυριο περιμένουμε καταιγίδες το μεσημέρι,για να δούμε,καλό βράδυ σε όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλη μια πολύ δροσερή ημέρα, ήταν η χθεσινή, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 23 βαθμούς και τον αέρα ασταμάτητο.
    Ψυχρή ήταν και η νύχτα και το πρωινό, όλα μεσα στην υγρασία και την ομίχλη στον κάμπο,παρόλο που έχει μέρες να βρέξει.Θύμιζε πιο πολύ τέλη Οκτωβρίου παρά αρχές Μαΐου.
    Φίλε Αντώνη, καλώς πηγες στον Βόλο.Δεν έρχεσαι το Σάββατο λίγο πιο δίπλα στην Καρδίτσα να πιούμε κανένα τσίπουρο με τον φίλο από εκεί ή πάμε όλοι μαζί Τρίκαλα, να το πιούμε μαζί με τον Νίκο τον Πάπα και και τον Γιώργο από Νομη;
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή