Έρκυνα, το ποτάμι της Λιβαδειάς




Φωτ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

3 σχόλια:

  1. Τελικά κ στα πεδινά της Βοιωτίας τουλάχιστον κατάφερε ο υδράργυρος στους περισσότερους σταθμούς κ ξεπέρασε τους 30β παρά την όποια συνεφιά(είδες χριστόδουλε,ποτέ προ του τέλους μακάριζε).
    Όσο για την αστάθεια,αυτή συνεχίζει κ φαίνεται αξιόλογη για μετά τις 17 18 του μήνα κ έως τα τέλη του.
    Πάντως πέρα από την πλάκα,καλοκαίρι έχουμε κ βρισκόμαστε στην Ελλάδα,οπότε ήταν αδύνατον η θερμοκρασία να μην αρχίσει να παίρνει την ανιούσα,όπως κ θα ξανά κάνει το ίδιο από Πέμπτη κ μετά(Τα 36ρια σε πολλές περιοχές τα θεωρώ σίγουρα).
    Ας ελπίσουμε όπως είπε κ ο Βασίλης Πανακογλου σε όσο το δυνατόν λιγότερες ζέστες αν κ αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,όχι όμως κ ακατόρθωτο.
    Καλές καλοκαιρινές αποδράσεις λοιπόν σε όλους(ανεξαρτήτως αποστάσεων καθώς τα οικονομικά μας δεν είναι κ τα καλύτερα)κ προσοχή σε όποιες περιοχές βγάζει πρόσκαιρες αστάθειες τις απογευματινές κ βραδυνές ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω επίσης ότι εκτός της αυριανής ημέρας που θα έχει μπόλικη αστάθεια,κ η σημερινή μέρα αξίζει καθώς μαζί με τη Μακεδονία αυτή τη στιγμή βγάζει δυνατές μπόρες στον άξονα Αιτωλοακαρνανία-Άρτα(Στην περιοχή μου μαύρισε απότομα κ μπουμπουνιζει αλλά θα δείξει αργότερα το κατά πόσο θα επηρεαστούμε)ενώ κ στον άξονα ανατολική Θεσσαλία-βόρεια Εύβοια κ Σποράδες τις βραδινές ώρες φαίνονται εξίσου καλά πράγματα.
    Τουλάχιστον αυτές οι μπόρες κατά διαστήματα να μας δροσίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε βέβαια, άμα κοιτάζεις τις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές όπως η Κωπαιδα η το Σχηματάρι, τότε ναι σήμερα τσίμπησε το 30αρι, αλλά αυτά πονηρε Αγρινιωτη να τα αφήσεις,γιατί πας να γλυτώσεις το κέρασμα.
    Εκεί που είναι ο σταθμός της κωπαιδος, είναι καταμεσής στον κάμπο και 30αρια πιάνει πολλές φορές και τον Απρίλιο. Στην δική μου περιοχή, μετά βίας έφθασε τους 27 και μάλιστα έκανε και το χειρότερο, έριξε μια μπόρα 5λεπτή και καπάκι ήλιο.Εχει δίκιο ο δάσκαλος που λέει,οι παραγωγοί με την ψεκαστήρα στο χέρι.
    Προς το παρόν δεν χρειάζεται και ελπίζω να μην χρειαστεί καθόλου.
    Μπόρα 10 λεπτών πήρε το μεσημέρι και στην Ριτσωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή