Το καλοκαίρι έρχεται πλησίστιο!




5 σχόλια:

  1. Με τον κύριο όγκο των βροχών κ τής ψύχρας στη ΒΔυτική χώρα αλλά κ με την έντονη αστάθεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά συνεχίζει κ πορεύεται ο καιρός κ τις πρώτες μέρες του Ιουνίου.Το θέμα είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία κ κυρίως στα ορεινά μας(καλά για Ήπειρο δεν το συζητώ)εκτός των βροχών οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές για την εποχή(21β μέγιστη στην πόλη σήμερα)με αποτέλεσμα όχι μόνο να κοιμόμαστε με κουβέρτες ψιλές κ παράθυρα κλειστά,αλλά να παρατηρούνται τζάκια αναμμένα ακόμη κ σε πεδινές περιοχές!
    Το καλοκαίρι επιστρέφει όμως από Παρασκευή κ μετά όπως γράφει ο δάσκαλος κ σίγουρα τέτοιες θερμοκρασίες στα ΔΒδυτικά δε θα ξανά δούμε στο μέλλον.Το ερώτημα όμως είναι,θα έρθει με φόρα ή μετά από λίγες μέρες η έντονη αστάθεια θα επιστρέψει δριμύτερη????
    Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να το πω με τρόπο, για να μην την ...ματιάσω (την αστάθεια). Αν σου έλεγα να αφαιρέσεις τα ερωτηματικά από την τελευταία σου πρόταση;

      Διαγραφή
    2. Το καλοκαίρι θα έρθει για να μείνει ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο 8 Ιουνίου με 32-35 +++ βάλε για Αθήνα ομιλώ σχεδόν στα σίγουρα,τώρα για επαρχίες ορεινές ημιορεινές περιοχές φλωρινα Τρίπολη Κ.λ.π δεν ξέρω αν βιώνουν ποτέ πραγματικό καλοκαίρι εκεί τα μπουφανάκια είναι απαραίτητα τουλάχιστον βραδινές και πρωινές ώρες,γνωρίζω από πρώτο χέρι τι θα πει επαρχία και χωριό μιας και έχω ρίζες από τα κρέστενα Ηλειας Πελοποννήσου,δυτικα Ιόνιο πολύ κοντά ο Καϊάφας Ζαχαρω και όσο θυμάμαι τον καιρό από μικρός ακόμη και 35-37ο να φτάσει εκεί το μεσημέρι είναι σχεδόν αδύνατο να κάτσεις έξω στην αυλή το βράδυ 3 ώρες περίπου μετά τη Δύση του ηλίουχωρίς να χρειάζεσαι ζακετούλα και μάλιστα λίγο πριν την Ανατολή του ηλίου όσες φορές έχω βγάλει θερμόμετρο έξω να μετρήσω πρακτικά λέει 15- 12- αρχές Αυγούστου η και 9ο στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου, είναι κάποιες περιοχές που δεν καταλαβαίνουν καλοκαίρι αυτή την απορία την έχω ας μας το εξηγήσει αυτό δάσκαλος Κ. Ζιακόπουλος γιατί τόσο κρύο τα βράδια και τα πρωινά στα κρέστενα Ηλείας, ενώ στην Αθήνα με 36-38 το μεσημέρι το πρωί δύσκολα πέφτει κάτω από 29-30 και για να προλάβω τους ειδικούς αν πουν το προφανές η Αθήνα είναι μια τσιμεντούπολη δεν αντιλέγω,αλλά και η Αττική περιβάλλεται από θάλασσα και είμαι αρκετά κοντά σε αυτή Αγ.δημήτριος μπραχάμι 60-70 μέτρα υψόμετρο κάτι το ιδιαίτερο θα έχει στο κλίμα του το Ιόνιο και γίνεται αυτό το πράγμα ας μιλήσουν οι ειδικοί

      Διαγραφή
  2. Σήμερα ηταν μια πολυ άσχημη μερα στα Γιάννενα με βαριά συννεφιά και αρκετες ωρες βροχής( χαμηλής έντασης)η θερμοκρασία κοντά στους 15 βαθμούς.Ελπίζουμε σε γρήγορη αλλαγή του καιρού θέλουμε καλοκαίρι αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως το καλοκαίρι αργήσει ακόμη Δημήτρη ειδικά στη ΒΔυτική χώρα.
      Το ότι θα καλοκαιριάσει από Παρασκευή επιτέλους,δε πάει να πει ότι θα συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο.
      Πάντως κ στην Αιτωλοακαρνανία από τα ξημερώματα σήμερα συνεχίζουμε κ έχουμε ολική νεφοκάλυψη,ασθενή βροχή κατά περιόδους φθινοπωρινού τύπου κ τη θερμοκρασία αυτή την ώρα στους 17β!

      Διαγραφή