Η εξέλιξη του καιρού ως το Πάσχα

Άνοιξη στην ορεινή Άρτα, του Σπύρου Μπαλαδήμα

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα ΒΔ Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Τρίτη), οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ και σταδιακά τα φαινόμενα (βροχές, χιονοπτώσεις) θα περιοριστούν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. 

Τη Μ. Τετάρτη, μόνο στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα τη Μ. Παρασκευή. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΑ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. 

Το Μ. Σάββατο, σύντομες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία, τη Θράκη και ίσως στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πρόσκαιρη πτώση κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα. 

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και ανέμους το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς. 

60 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δάσκαλε, υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το καλοκαίρι; Σκέφτομαι για άδεια την τρίτη βδομάδα του Ιουλίου ή προς τα μέσα Αυγούστου. Μια πρόγνωση σας από τώρα (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα βέβαια) ίσως προλάβει τους άλλους προβλεψάτορες. lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτομπαναρισου, ντροπή και μόνο που το γραψες.

      Διαγραφή
    2. Χαχα καλησπέρα δάσκαλε! Εγώ θα ήθελα μια πρόγνωση για τα φετινά Χριστούγεννα που σκέφτομαι να πάω στο χωριό μου...
      Τι άλλο θα διαβάσουμε από τους "ανώνυμους" χαχα
      Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα δάσκαλε με υγεία σε εσας και σε όλους τους φίλους του Μπλογκ.
      Δημήτρης Ψυχικό.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε κύριε Ζιακοπουλε! καλή ανάσταση! από την βροχερή επιτέλους Αιγιάλεια και χιονοπτώσεις σε Παναχαϊκό Χελμό από τα 1500μ που μάλλον θα κατέβουν και αλλο.. Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν κατέβει ήδη πιό χαμηλά Χρήστο οι χιονοπτώσεις εκεί.

      Διαγραφή
  3. Για το φετινό καλοκαίρι?Γιατί αν είναι για το καλοκαίρι του 2023 είναι λίγο δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτείνω ο Χριστόδουλος να είναι η Πυθία του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείς να αξιοποιήσει ή να αποκτήσει "πνεύμα πύθωνος"?. Ως πρός την κακοκαιρία, στη Δυτική Κορινθία έπεσαν συνολικά 12mm.Σήμερα η όψη του καιρού ήταν μάλλον χειμωνιάτικη.=========Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει με την βοήθεια των μυρμηγκιών και των άλλων ζώων που παρακολουθεί. Χθες είχαμε στα Γιάννενα 16 mm βροχής και χιόνια στα ορεινά ενώ σήμερα συννεφιά με ήλιο.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα και καλή Μ. Εβδομάδα σε όλους τούς φίλους τού μπλογκ.
    Τελικά όλα δείχνουν Πάσχα με καλοκαιρία κ φυσιολογικές θερμοκρασίες.
    Μία χαρά μας το πήγε τελικά ο καιρός(εμείς άλλωστε εδώ ποτέ δε βιαστήκαμε να αναφέρουμε κατακλισμούς όπως άλλοι).
    Πάντως οι αστάθειες μέσα στη Μ. Εβδομάδα και κυρίως μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δε φαίνεται να λείπουν όπως αρμόζει άλλωστε και στην περίσταση.

    Στα της περιοχής μού μετά τα χθεσινά ψευτό λασπόβροχα σήμερα επικρατεί κακοκαιρία χωρίς καμία υπερβολή στον όρο της λέξης.
    Από τα ξημερώματα βροχή ποτιστική η οποία τις τελευταίες ώρες έχει δυναμώσει αρκετά με τη θερμοκρασία μόλις στούς 9 βαθμούς!
    Χιονίζει ακατάπαυστα στο Παναιτωλικό πάνω από τα 1200μ περίπου εξέλιξη πού δεν την περίμενα γιά τόσο χαμηλά να πω την αλήθεια.
    14mm μέχρι στιγμής ο σταθμός μού και συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτιστική βροχή βάλσαμο απο το μεσημέρι εδώ στη νοτιδυτική Ηλεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους και καλή Μεγάλη εβδομάδα, φθινόπωρινου τύπου βροχές εδώ και δύο μέρες στην Νοτιοδυτική Μαγνησία με την θερμοκρασία σήμερα στα πεδινά να μην ξεπερνά τους 8 βαθμούς ,πολύ νερό έπεσε με αποτέλεσμα να κατεβάσουν τα ποτάμια νερό που δεν είχαν,κατά τα άλλα
    Στα πολύ ορεινά χιονίζει από τα 1400μ και πάνω ,πολύ προεξοφλούσαν ότι δεν θα είχαμε φθινόπωρινου καιρού από εδώ και πέρα αλλά μόνο αστάθειες κάτι το οποίο στην περιοχή μου διαψευστεικε γι'αυτό το πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο καιρός.Τωρα για την πορεία καιρικά τα είπε αναλυτικά ο δάσκαλος , ανοιξιάτικη η ημέρα της Λαμπρής Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως γίνεται πάντα ανήμερα το Πάσχα να εχει καλοκαιρια, θαυμα, παλιά μια φορά αν θυμάμαι καλα αρχές δεκαετίας 80 είχε ανήμερα σοβαρή κακοκαιρία και χιονια εως ημιορεινα της κεντρικής χώρας
    Οκ πάντα η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι λαμπρή. Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι Φεβρουάριος το Πάσχα. 90% Aπρίλιο μήνα θα εχει καλό καιρό.

      Διαγραφή
  9. Φθινόπωρο εχθές στην περιοχή μου,χειμερινό σκηνικό σήμερα με χαμηλή νεφωση και θερμοκρασία σε μονοψήφιο αριθμό όλη μέρα,βροχή που πλησιάζει τα 30 χιλιοστά σύνολο τις 2 ημέρες ενώ από το μεσημέρι χιονίζει στον Ελικώνα όπως με πληροφόρησαν φίλοι μου.
    Χρυσάφι ήταν αυτή η βροχή για πολλές καλλιέργειες και ειδικά για τα σιτηρά.
    Ελπίζω μόνο να μην έχουμε παγωνιες που θα δημιουργήσουν προβλήματα. Εύχομαι να πήραν νερά και οί περιοχές που το χρειάζονται και δεν έχουν ευνοηθεί μέχρι στιγμής.
    Καλή μεγάλη εβδομάδα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή Μ.εβδομαδα σε όλους και όλες με υγεία.Ο δάσκαλος μίλησε στην ώρα του και άνοιξε τον δρόμο για καθαρά ελληνικο πασχαλιατικο καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία ποτιστικη βροχή και εδώ στην Άνδρο.θησαυρός ήταν για την συνέχεια.καλο Πάσχα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χιονόπτωση και μερική χιονοστρωση χορτα δεντρα κλπ σε όλο το ανω βοιο...πανω από τα 800 "θωμας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους.Καλη Μεγάλη Εβδομάδα.
    Ο καιρός εχθές και σήμερα αρκετά βροχερός στην περιοχή μου.Βροχη ποτιστική και πολύωρη.Οτι καλύτερο για τον τόπο.Ολα τα φυτά ήθελαν το νερό αυτο.
    Θέλω να συγχαρώ τον Φώτη και τον Χριστόδουλο, για την πρόβλεψη-εκτιμηση που έκαναν για τον καιρό, πολλές πολλές μέρες πριν.Αν θυμάμαι καλά, από τέλος Μάρτη αρχές Απρίλη.Ο μεν Φώτης κοιτώντας τα μοντέλα, και ο δε Χριστόδουλος τα σημάδια της φύσης.Μπραβο παιδιά.
    Για τον ανώνυμο που ρωτά για το τι καιρό θα κάνει το καλοκαίρι,θα ρωτήσω και εγώ το δάσκαλο τι καιρό θα κάνει το φθινόπωρο για να ετοιμαστώ για την σπορά.
    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εδώ στην Ιτέα Φωκίδας ασθενής μεν αλλά ευεργετική βροχή για τον ελαιώνα από το μεσημέρι.Περίπου 6mm για την ώρα.Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα στον Δάσκαλο Κ σε όλους. Οι βροχές που έπεσαν εχθές Κ σήμερα Μυτιλήνη ήτανε πραγματικά μάννα εξ ουρανού. Οι παγωνιες του Μαρτίου σε συνδυασμό με την ανομβρία ,είχανε δημιουργήσει συνθήκες εξωπραγματικές, χωρίς υπερβολή. Εδώ Κ ενα μήνα έτρεχα στα χωράφια για διάφορες αγροτικές δουλειές κ αυτά που έβλεπαν τα μάτια μου δεν περιγράφονται με λόγια. Καμένη Κ άνυδρη γη.Ελπίζω μέχρι να φύγει Ο Απρίλιος, να έχουμε ακόμη ενα με δύο νερά. Μακάρι Κ Ο Μάιος να είναι βροχερός όσο γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλη μεγαλη εβδομάδα,καλό πάσχα.τελικά οι προγνώσεις δειχνουν καλό καιρό ανήμερα του πάσχα αλλά όμως με κάποιες διασπαρτες βροχούλες την μεγαλη παρασκευη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή μεγάλο εβδομάδα σε όλους κι όλες
    Μακάρι να έρθει και να κατσικωθεί επιτέλους η ελληνική άνοιξη, το έαρ! Φτάνει πια, ο φετινός χειμώνας ήταν αργόσυρτος και μακρύς. Ξοδέψαμε τα μεγαλύτερα ποσά σε θέρμανση και δεν υπολογίζω τις αυξήσεις των τιμών. Και χθες ανάψαμε θέρμανση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    Κωσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση Δάσκαλε-και λοιποί φίλοι-, ότι τα τελευταία χρόνια , ο Χειμώνας μετατοπίστηκε και πέφτει σχεδόν ένας μήνας του σε χρονική διάρκεια, πάνω σε ανοιξιάτικη περίοδο..

      Διαγραφή
    2. Δικό μου το σχόλιο των 3:10, απορώ γιατί δεν γράφηκε το όνομά μου..

      Διαγραφή
  18. Όλη νύχτα είχε ένα σιγανό ψιλόβροχο ενώ το πρωί ήταν πολύ μουντό σκηνικό και ψύχρα αφού η θερμοκρασία ήταν στους 7 βαθμούς.
    Έδειχνε ότι αρχίζει να "σπαει" ο καιρός αλλά ώσπου να γυρίσω από την Θήβα, ένα μανιτάρι που σηκώθηκε από τον Ελικώνα έφερε μπουρίνι 40 περίπου λεπτών που άφησε 4 χιλιοστά σύνολο.
    Η θερμοκρασία από τους 16 βαθμούς έπεσε στους 11.
    Ευχαριστώ τους φίλους για τά καλά τους λόγια.
    Χάρηκα πολύ που πήραν καλό νερο περιοχές που το είχαν ανάγκη.
    Είπα πως λόγω καιρού και άδειας που έχω θα προλάβαινα να γράψω τα "χρωστούμενα "αλλά τελικά έκανα και τις 2 ημέρες περισσότερα χιλιόμετρα από όσα κάνω καθημερινά.
    Ποτέ όμως μην λέμε ποτέ,που ξέρεις μπορεί να βρεθεί η ευκαιρία εκεί που δεν το περιμένω, ούτως ή άλλως για εξωτερικές δουλειές δεν κάνει ούτε αύριο καθώς η λάσπη είναι πολλή.
    Καλό απόγευμα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό είναι λόγω των ημερών να μπαίνουν σχετικές εικόνες με το πάσχα.
    Βαλτε φωτογραφίες με πασχαλινά αυγά,αρνιά,κοκορέτσια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι φωτογραφίες με αρνιά και κοκορέτσια να ανεβάσω, φίλε μου. Άλλοι είναι βίγκαν, άλλοι δεν είναι βίγκαν, αλλά δεν έχουν λεφτά να τα αγοράσουν και άλλοι έχουν λεφτά να τα αγοράσουν, αλλά είναι μόνοι τους και η Κυριακή του Πάσχα γι αυτούς είναι χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου!
      Και κάτι ακόμα. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα πως η συμπεριφορά μας προς τα ζώα δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας. Ωστόσο, η αίσθησή μου είναι ότι πορευόμαστε προς ένα μέλλον που η εικόνα των σφαγμένων και κρεμασμένων αρνιών στα τσιγκέλια των κρεοπωλείων θα προκαλεί απέχθεια και το ψήσιμο των αρνιών στη σούβλα θα θεωρείται άγρια και βάρβαρη πράξη. Δεν θα είχα αντίρρηση περί αυτών, αν κάναμε πρώτα ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην βλέπουμε καθημερινά σκοτωμένους, κρεμασμένους, καμένους και πνιγμένους ανθρώπους σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας.

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λέτε κύριε Ζιακόπουλε και συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο.Πάντως εδώ στην Λαμία και στα πέριξ έχουμε μια ευαισθησία με τα αρνια,τις συκωταριές κτλ.Εξάλλου και το αρνί μετασχηματισμένο χορτάρι είναι...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να τρώει μόνο λαχανικά.Αφου το κρέας είναι ωφελιμο στον οργανισμό.Αλλο σεβασμός προς τα ζώα και άλλο η διαστρευλωση.Μαυτη τη λογική δεν κάνει να τρώμε τιποτα

      Διαγραφή
    4. Σωστή η τελευταία φράση μόνο που εγώ θα προσθέσω τα εξής:το ανθρωπινο ειδος εχει πολλά ελατώματα στην συμπεριφορα του και σε αυτά ειναι που θα πρεπει να εστιασει την προσοχή του για να τα εξαλειψει.Τώρα τα υπόλοιπα σχετικά με το σφαξιμο των ζωων προς κατανάλωση ειναι το τελευταίο που θα πρεπει να ληφθει υποψιν.Ας μην ξεχνιεται πως ο ανθρωπος ειναι ο αρχοντας στο ζωικό βασίλειο και τα ζώα εχουν κατώτερη μοίρα από εκεινον.Δεν χρειάζεται να αναμασαμε τα λόγια των "βιγκανοταλιμπαν"λες και οι ίδιοι εχουν τελοιοποιηθει και αποβάλλει το ψεγαδι τους σε κάθε πτυχή της συμπεριφοράς τους,που τους την βαρεσε η πετριά στην γκλαβα τους για να τολμουν να ξεστομίζουν λοιδωρίες και "κορωνες"προς τους υπολοιπους που καταναλωνουν κρεας.Διότι από λόξες και καπρίτσια σε κάθε θέμα και ζήτημα εχουμε χορτάσει.

      Διαγραφή
    5. Οτι άλλος θα έκανε παράπονα για τις φωτογραφίες τι να πω

      Διαγραφή
    6. Τὸ πιὸ σωστὸ καὶ ἠθικὸ θὰ ἦταν νὰ φωτοσυνθέτουμε.

      Μπορεῖ στὸ μέλλον νὰ ἐξελιχθεῖ μία μέθοδος δερματοστιξίας (τατουάζ) ὧστε ὑποδορίως κατάλληλη καλλιέργεια κυανοβακτηρίων ἔκθετη ὑπὸ τὸν ἥλιο, νὰ ἐκχύει τὰ σάκχαρά της στὴν κυκλοφορία τοῦ αἵματος καὶ νὰ μᾶς θρέφει ἐπαρκῶς. Μὲ τούτη τὴν ἀμοιβαία συμβίωση, ὄχι μετάλλαξη, δὲν θὰ χρειαζόμαστε τὴν τροφή καθημερινῶς, ἀλλὰ συμπληρωματικά. Ἐπομένως θὰ χρειαζόμαστε λιγότερο τὰ ζῷα καὶ θὰ τὰ σεβόμαστε περισσότερο.

      Καὶ ἡ λύση τῆς μεταλλάξεως ὑπάρχει, ἀλλά θὰ ξεφύγουμε.

      Διαγραφή
  20. Πολύ δυνατό μπουρίνι στα περιξ του νόμου Θεσσαλονίκης πριν λίγο ωραία έκπληξη
    Γιάννης Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με όλο τον σεβασμό κύριε Ζιακοπουλε όσο συμφωνώ με το πρώτο σκέλος της τελευταίας ανάρτησης, τόσο ουτοπικό μου φαντάζει το δεύτερο. Είναι δυνατόν πραγματικά να μην έχουμε σκοτωμούς, αδικίες, ατυχή γεγονότα; Είναι μάλλον έμφυτη τάση σε μερίδα ανθρώπων, όσο σε άλλους είναι η καλοσύνη η ευγενής άμιλλα. Όμως χρέος μας είναι να ελπίζουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, όσο βαρυγδουπο και εάν ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη για τα καλά σου λόγια.
    Τελευταία μέρα ψύχρας ήταν σήμερα και αυτή και πάει έφυγε(μέχρι θέρμανση βάλαμε το απόγευμα)....
    Από αύριο μπαίνουμε σταδιακά σε άκρως ανοιξιάτικο καιρό, με αστάθεια παρόλα αυτά κυρίως στα ΒΔυτικα ηπειρωτικά τμήματα.
    Πάσχα με 20 πλας βαθμούς σε όλη τη χώρα ενώ στα ανατολικά και νότια το Σαββατοκύριακο δε θα μού έκανε εντύπωση αν δούμε και 26 με 27β μέγιστες στις γνωστές κλειστές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας Βοιωτίας Φθιώτιδας Πελοποννήσου.
    Από τη Δευτέρα τού Πάσχα και μετά πιθανόν να έχουμε και τα πρώτα 30αρια!!
    Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η καλοσύνη ,η ευγενής άμιλλα και τα συναφή δεν αποτελούν έμφυτη τάση αλλά μεμαθημένη συμπεριφορά .Είναι απόρροια μακράς πολιτισμικής εξελικτικής διαδικασίας και ανάγονται στο πεδίο της Ηθικής,η οποία αποτελεί συνιστώσα της Φιλοσοφίας.Έτσι,κατά μιαν έννοια,ο πολιτισμένος άνθρωπος καλείται να λειτουργήσει "παρά φύσιν".Αλλά αυτό ταυτόχρονα συνιστά και μία υπέροχη πτυχή του μεγαλείου του.Η εν μέρει λελογισμένη υπέρβαση του "κατά φύσιν".Κάπως έτσι η ύλη υπερβαίνει εαυτήν.........===========Π.Α.

    Υ.γ.Τη νύχτα η "ουρά" μας έδωσε άλλα 4mm και έτσι κλείσαμε στα 16.Δεν τα λες και επαρκή,δεν τα λες και άσχημα.Τα υπό εκκόλαψιν περδικόπουλα τι να απέγιναν?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαν Άγιο! Η καρδιά του ψυχρού στροβίλου, ευτυχώς γι΄αυτά αλλά και για την αγροτική παραγωγή μας, έμεινε τελικά βόρεια της χώρας.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. κύριε Ζιακόπουλε εγώ πάντως επιμένω κάτι συμβαίνει στην κυκλοφορία..και έχουν έχουμε ψιλοανατροπές...ο εμμονικός αντικυκλώνας του χειμωνα κινηθηκε προς την Σκανδιναβία και μας δίνει αυτήν την άνοιξη...αν συνεχίσει αυτην η εμμονή θεωρητικά..παμε για δροσερό..Μάιο με ατάθειες....το μόνο που φαίνεται να ζωηρεύει σιγά σιγα είναι η Σαχάρα...αλλά χωρίς πολλά "κεφια"..."θωμάς"
      υ.γ.1 για τον πόλεμο και τα σφαγεία δεν χρειάζεται να πώ πολλά.τα είπατε..από αυτά που βλέπω όμως στις ειδήσεις...πολλές φορές ερχεται δευτερη και τρίτη είδηση...με πρωτες ποσο παει το κατσίκι η η κιλοβατώρα....

      Διαγραφή
  24. Δεν θα διαφωνήσω στα περί έμφυτης τάσης αλλά μεμαθημένης συμπεριφοράς, αν και υπάρχουν παραδείγματα που αντικρούουν την συνιστώσα αυτή της Φιλοσοφίας.
    Ήθελα απλά να τονίσω ότι δυστυχώς πάντα, και παντού, σε κάποια γωνιά της γης, μια ομάδα ανθρώπων θα βιώνει, είτε έναν πόλεμο, είτε μια καταστροφή, ηθελημένη ή αθέλητη.
    Είναι ουτοπικό να ελπίζουμε ότι δεν θα συμβούν τέτοια γεγονότα και στο μέλλον.
    Φανταστείτε αλήθεια να είχαμε internet την εποχή που έπεφταν μετεωρίτες, ή έσκαγαν κατά κόρον ηφαίστεια.
    Θα είχαμε προλάβει το κακό, η απλά θα βγάζαμε selfies με φόντο την καταστροφή?
    Τέλος πάντων, ας χαρούμε επιτέλους την άνοιξη όπως μας ανακοίνωσε και ο δασκαλος και ας βιώσουμε μια καλή ανάσταση (κυριολεκτικά και/ή μεταφορικά)
    Πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ, το υπέρτατο αγαθό!
    Υ.Γ. Όπως λέει και μια άλλη συνιστώσα της φιλοσοφίας, την υγειά μας να έχουμε και ας πεθάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η Κόνιτσα και τα χωριά της την βγάζει με θέρμανση κανονικά... Δεν είδαμε άνοιξη ακόμη... Βροχές λιγοστές αλλά τουλάχιστον έφυγε η σκόνη και η βροχή καθάρισε την φύση.
    Αρκετή ψυχρά όπως ανέφερα ειδικά νωρίς το πρωί.
    Το θερμόμετρο της Ουρανίας βέβαια έγραψε και 14 βαθμούς αλλά ο άνεμος ξύριζε οπότε το χειμωνιάτικο μπουφάν και πουλόβερ ήταν ευπρόσδεκτα!
    Το παρηγορο είναι πώς άνθισαν οι κουτσουπιές που είναι δέντρα που δεν ξεγελας εύκολα...
    Χελιδόνια δεν είδαμε πολλά, αναρωτιέμαι γιατί!
    Την αγάπη μας από την Κόνιτσα σε όλους τους φίλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιά να έχει 17β μέγιστη σήμερα στην πεδινή Αιτωλοακαρνία με πυκνή συννεφιά κ μπόρες στα ορεινά ημιορεινά μας αυτή τη στιγμή(δυτικού ρεύματος καιρός),καταλαβαίνω στην Ηπειρο πως είναι ο καιρός.
    Δυστυχώς και η Μ. Τετάρτη χάθηκε κυρίως στο δεύτερο μισό της με τον καιρό πού έχει,καθώς δεν είναι ευχάριστος αυτός για εξορμήσεις και βόλτες ειδικά εάν έχεις οικογένεια.
    Από αύριο επιτέλους τελειώνει αυτό το παραμύθι με την ψύχρα.
    Έρχεται ζέστη όπως ξανά είπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Ανάσταση φίλε Φώτη με υγεία και χαρά σε εσένα και όσους αγαπάς!
      Σε εμπιστεύομαι και Περιμένω να γλυκανει ο καιρός!

      Διαγραφή
    2. Αμήν Φώτη, να τελειώνουμε με τα κρύα και τις ψύχρες. Να κάνουμε κάνα διάλειμμα αλλά να έρθουν και οι θερμικές αστάθειες του Μαίου - Ιουνίου. Ανυπομονώ. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Χρόνια πολλά! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  27. Φτάσαμε στο 3ο δεκαήμερο του Απρίλη για να πούμε ότι η Άνοιξη ήρθε. Πραγματικά, Χειμώνας αντρειωμένος. Εύχομαι να μην κάνουμε μαύρα μάτια να τον ξαναδούμε.
    Καλή Ανάσταση, με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σας , από καρδιάς καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα
    Χριστίνα Σούζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύρια σουζη πείτε καμιά πρόγνωση για καλοκαίρι και σεις

      Διαγραφή
    2. Γειά σου, Χριστίνα.
      Ευχαριστούμε για τις ευχές σου.
      Καλό Πάσχα και από εμάς σε σένα και τους δικούς σου.

      Διαγραφή
  29. Ανακοινώθηκε ότι η Μεγάλη ΄Αρκτος πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου,μη ανασχέσιμου,δυναμένου να φέρει αρκετές πυρηνικές κεφαλές,και ικανού να καταστρέψει μια χώρα στο μέγεθος της Γαλλίας!.Δεν γνωρίζω τι ακριβώς διαθέτει αντιστοίχως το αντίπαλο δέος.Μάλιστα ο επικεφαλής της Άρκτου επέστησε την προσοχή προς τους τυχόντας "ατάκτους" δια τας συνεπείας.Νομίζω ότι το γεγονός σενεπάγεται ανόρθωσιν των τριχών παντός εύ-φρονούντος πολίτη.Τουτέστιν είναι άκρως ανα-τριχιαστικόν.Δεν απαιτούνται υπερηφαίστεια και μεγάλοι μετεωρίτες .Υπάρχει και το αυτοκαταστροφικό σύνδρομο."Μωραίνει Κύριος ούς βούλεται απολέσαι".Κατά τα άλλα ,Χρόνια πολλά και ας χαρούμε το Πάσχα της αγάπης και την επελαύνουσα Άνοιξη.===========Πέτρος Αλιφέρης,Δυτική Κορινθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλή Ανάσταση σε όλους!Χαιρετώ και την κα Χριστίνα Σούζη!
    ΣΤΕΛΙΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα και σε σας κ Σουζη
    Καλη Ανάσταση
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μέρα με την μέρα ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο τα πρωινά όσο και κατά την διάρκεια της ημέρας και εάν δεν υπήρχε ο δυνατός αέρας που φυσά μέρα νύχτα τότε αυτή θα ήταν ακόμη υψηλότερη.
    Αρχίζει όμως να φαίνεται το μέγεθος της ζημιάς για τα ελαιόδεντρα που είναι αρκετά μεγάλη στα υψώματα ενώ στους κάμπους φθάνει ακόμη και το 100%.
    Η προχθεσινή παγωνιά στον κάμπο τόσο στον δικό μας αλλά ειδικά της Κωπαιδος έκανε ζημιές σε πολλά αμπέλια(λογικό αφού ο Παρνασσός φορτώθηκε ξανά με χιόνι μέχρι χαμηλά)ευτυχώς όχι στα δικά μου καθώς ένας μικρός λοφος έπαιξε τον ρόλο του φράκτη και έτσι την γλύτωσαν.
    Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα σήμερα ήταν ότι ο εμβολιασμός που έκανα στα αμπέλια,δικά μου και φίλων μου,φαίνεται να έχει επιτυχία κοντά στο 100%.
    Μια ακόμη όμορφη ιπτάμενη εκπαίδευση έλαβε χώρα σήμερα από το ζευγάρι των αγαπημένων μου γερακιών στο μικρό τους,που με καθήλωσε να χαζεύω για πάνω από μισή ώρα,άξιζε όμως τον κόπο και το οποίο "χασιμο"χρόνου.
    Καλά να περνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλοκαιρία σήμερα και στην περιοχή μού με θαμπό μεν ήλιο λόγω σκόνης και συννεφιάς αλλά 22 με 23 ολάκερους βαθμούς μέγιστη!
    Δεν έχω να πω κάτι καθώς το κύριο χαρακτηριστικό μέχρι την επόμενη βδομάδα θα είναι η απουσία βροχών και η ζεστούλα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Με τη σειρά μού να πω και εγώ χρόνια πολλά σε όλους τούς φίλους τού μπλογκ,στον δάσκαλο και στην κυρία Σούζη.
    Εύχομαι το φως της αναστάσεως τού Χριστού να λάμπει στις καρδιές όλων γεμίζοντας τις ψυχές μας με αγάπη ευτυχία και μόνο θετικά συναισθήματα.
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Φώτη, ευχαριστούμε, Καλή Ανάσταση σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή