Προσπαθεί να βρει τα πατήματά της η άνοιξη!

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν τα Β. Βαλκάνια. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), στην περιοχή μας αναμένονται αρκετές νεφώσεις, αλλά οι βροχές θα είναι περιορισμένες (βασικά στη Β. Ελλάδα). Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς. Κατά τα άλλα, αναμένεται αύξηση της συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. 


Την Τετάρτη (6/4) προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (7/4) προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών και κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο (8 & 9/4) δεν προβλέπονται (αξιόλογες) βροχές στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια. 

13 σχόλια:

  1. Τι να βρει δάσκαλε η Άνοιξη, δυστυχώς η του ύψους η του βάθους ανομβρία εδώ στα ανατολικά ηπειρωτικά είδη αρχίζει να ξερενεται σε μερικά σημεία το χόρτο κάτω,από την παρατεταμένη ξηρασία και τον αέρα τον προηγούμενων ημερών. Αν αλλάξει κάτι την άλλη εβδομάδα.Τις δύο τελευταίες χρονιές Απρίλιος άνυδρος και Μάϊος Ιούνιος Βροχερός,λέτε να συμβεί το ίδιο και φέτος? Πολύ πιθανό το βλέπω . Χρήστος από την ψυχρή Όθρυ τις δύο τελευταίες ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις Χρήστο. Άνυδρος Απρίλιος αλλά Μάιος- -Ιούνιος μας ταράζουν στις καταιγίδες. Γιατί όχι και φέτος το ίδιο να συμβεί. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας και καλή εβδομάδα. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Τελικά όντως, ο φετινός Μάρτης ψυχρότερος του Φλεβάρη. Σπάνιο, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τελευταία δεκαετία στην αθήνα έχει ξανασυμβεί τον φλεβάρη-μάρτη του 2016, σε τελείως ανάποδες συνθήκες, μέ μέσες θερμοκρασίες 14.5 και 14.0 βαθμούς αντίστοιχα. Όμως δεν έχω δει ποτέ σεπτέμβρη θερμότερο απο αύγουστο (αλήθεια υπάρχουν σχετικά δεδομένα;)

      Διαγραφή
    2. Ο ήλιος του Σεπτεμβρίου δεν ειναι το ίδιο δυνατός με τις αρχές Αυγούστου και η νύχτα έχει μεγαλώσει πολύ για να μπορέσει ένας Αυγουστός να ειναι πιο ζεστός από τον Σεπτέμβριο. Αναγκαστικά δροσίζει.

      Διαγραφή
  3. ανταποκρίτρια από ψηλο χωριό του βοίου η κυρία Μελπω μου είπε οτι χθες το πρωί...χιόνιζε πολύ αλλά μετά βγηκε ο.... κούκος...οτι καταλάβατε εσείς κατάλαβα και εγώ...ποτιστική σιγανή βροχή τωρα στο επταπύργιο.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1994, Σεπτέμβριος θερμότερος από τον Ιούνιο και Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδέλφια χαμένα τα έχουμε γενικώς!! Καλούτσικος χειμώνας ο φετεινος πέρυσι κ ιδίως προπερσι ο Απρίλιος με χιόνι σε πολλά χωριά κεντρικής κ βόρειας χώρας όμως η γκρίνια γκρίνια!!! Τι να πει κ η κέντρο δυτική Ευρώπη φέτος με έναν ανύπαρκτο χειμώνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χειμώνας φέτος ήταν δυνατός και με πολλά χιόνια ανά περιοχή και κατά διαστήματα.
    Μην συγχέουμε τις καταστάσεις.
    Τώρα έχουμε άνοιξη.
    Όσο για τη συνέχεια συνεχίζω και δεν βλέπω τίποτα ιδιαίτερο από βροχές τουλάχιστον το επόμενο 10ημερο.
    Όσο και να προσπαθεί ο Ευρωπαίος να δείξει κάποιες βροχές,Βρετανός και Αμερικάνος δείχνουν την ωμή πραγματικότητα βάση και των προηγούμενων επιτυχιών πού είχαν και έτσι μην περιμένουνε πολλά.
    Μοναδικές περιοχές πού θα ευνοηθούν από κάποιες μπόρες όπως ξανά είπαμε οι δυτικές ΒΔυτικές και κυρίως η Ηπειρος πού δείχνει γιά άλλη μία φορά ποιός είναι ο βασιλιάς τού υετού όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και πανευρωπαϊκά βάση στοιχείων.
    Στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ο ζεστός καιρός θα συνεχιστεί.
    Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τα τελευταία μεσοπρόθεσμα στοιχεία γιά στροφή τού καιρού στο πιό άστατο τις μέρες τού Πάσχα αλλά είναι πολύ νωρίς γιά να δούμε πού και πόσο θα βρέξει.
    Οπότε αναμονή.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω γράψει πολλές φορές ότι έχουμε μπει σε μια καινούργια "κανονικοτητα",καιρικη και όχι μονο,αλλά ας μείνουμε σε αυτή,με αποτέλεσμα το καλύτερο ή το χειρότερο σενάριο όσο αναφορά τα φαινόμενα.
    Είπε πολύ σωστά ο δάσκαλος πως πολλά πλάσματα της φύσης ειναι προικισμένα για να μπορούν να συλλάβουν με τα αισθητήρια όργανα τους λίγη ώρα πριν ξεκινήσει μια αλλαγή του καιρού.
    Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια,καθως όλα τα νομίσματα εχουν και την άλλη πλευρά ή οποία λέει πως όχι μόνο τα πλάσματα αλλά κάθε τι έμψυχο ή έμψυχο άνευ μορφης υπαρχει ολόγυρα μας γνωρίζει ή "κρυβει" μέσα του την σοφία της δημιουργίας,με την διαφορά ότι υπάρχουν 2 ειδών μορφές (αν μπορώ να το πω έτσι για να γίνω κατανοητός).
    Την εν"δυναμει" κατάσταση και την "εν ενεργεια" εκδήλωση.
    Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς εννοώ,θα πρέπει σίγουρα να έχει μελετήσει οπωσδήποτε την Θεογονία του Ησιόδου και φυσικά Πυθαγόρα,Πλάτωνα και όλους τους άλλους μεγάλους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους που όλοι τους τα έχουν γράψει καθαρά και ξάστερα.
    Φυσικά μπορεί κάποιος όταν έχει εκπαιδευτεί σωστά και έχει προχωρήσει σε υψηλά επίπεδα εξέλιξης να έρθει σε επαφή με την φύση και ότι αυτή περιβάλει και έτσι να του αποκαλυφθούν πολλά μυστικά, καθώς όπως έχω γράψει πάλι,όλα μιλούν ή μάλλον όλα τραγουδούν αρκεί να μπορείς να ακούσεις αυτά τα τραγούδια.
    Σίγουρα σας έβαλα δύσκολα(Εγώ να δείτε πόσο έχω δυσκολευτεί να καταφέρω να γράψω αυτό το σχόλιο αφού το έχω ξεκινήσει από τις 6 το πρωί και ακόμη δεν μπορώ να το τελειωσω)γι αυτό θα σας βοηθήσω με κάποιες ερωτήσεις-ασκησεις που πιστεύω ότι μπορείτε να τις λύσετε για να μπορέσω σε έτερο χρόνο να γράψω περισσότερα.
    Όλα όσα έφτιαξε ο δημιουργός έγιναν μόνο και μόνο για έρθει κάποια στιγμή ο άνθρωπος και να απολαύσει αυτές τις συνθήκες ή έγιναν με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό;
    Γιατί μόνο η ψυχή(που όλα έχουν)του ανθρώπου έχει τριμερεια;Έχει αυτό κάποιον ιδιαίτερο λόγο και ποια η σχέση αυτής με τους 3 πλανητες(Ήλιο Γη,Σεληνη,τις 3 μοίρες,τις 3 ώρες και τις 3 φωνές της γραμματικής μας και ποιος ο λόγος που καταργήθηκε η μέση φωνη;
    Ποιά η σχέση μεταξύ των 7 πλανητων που υιοθετούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι με τις 7 νότες του πενταγράμμου και τους 7 χρόνους της γραμματικής μας;
    Έχουν όλα τα παραπάνω σχέση με το Πυθαγόρειο θεώρημα ή με το ορθογώνιο τρίγωνο του Πλάτωνα που δομει(δονει) τον αιθέρα;
    Έχουν όλα τα παραπάνω σχέση με το Πυθαγόρειο δέντρο και τα μαθηματικά του Χάους;
    Ποιός είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω και πως συνδέονται με το Χάος και τον καιρό μέσω της μάνας φύσης;
    Καλο απόγευμα και καλά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ὁ αἰσθητός ἥλιος ἀνατέλλει καί φωτίζει τόν κόσμον τόν αἰσθητόν καί πάντα τά ἐν αὐτῷ, ἀνθρώπους, θηρία, κτήνη καί εἴ τι ἕτερον, ἐφ᾿ οἷς ἐπίσης καί τό φῶς ὑφαπλοῖ, δύνει δέ πάλιν καί σκοτεινόν καταλιμπάνει τόν τόπον ὅνπερ κατέλαμπεν. Ὁ νοητός λάμπει ἀεί καί ἔλαμπεν, ὅλος ἐν ὅλῳ τῷ παντί ἀχωρήτως χωρούμενος, ἐκ δέ τῶν ὑπ᾿ αὐτοῦ κτισθέντων ἀποκεχώρισται καί ὅλος τούτων ἀδιαστάτως διΐσταται, ἐν ὅλῳ ὅλος ἐν τῷ παντί καί οὐδαμοῦ, ἐν ὅλοις ὅλος τοῖς ὁρωμένοις κτίσμασι καί ὅλος τούτων ἐκτός, ὅλος ἐν τοῖς ὁρωμένοις καί ὅλος ἐν τοῖς ἀοράτοις, καί πανταχοῦ ὅλος πάρεστι καί ὅλος οὐδαμῶς οὐδαμοῦ."

    Αγιος Συμεων ο Νεος Θεολόγος (Ετερα κεφάλαια γνωστικά τε καί θεολογικά κε’ - κεφ.κε')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρε Χριστόδουλε.Εθεσες μια σειρά από περίπλοκα θέματα-ζητήματα,τα οποία,έν τινι μέτρω,άπτονται και αυτής ταυτης της "θεότητος",η οποία κατά τον Ι. Δαμασκηνό "άπειρος και ακατάληπτος και τούτο μόνον καταληπτόν αυτής η απειρία και η ακαταληψία".Ό εστί μεθερμηνευόμενον "πολύ βαθειά τα νερά"!.΄Πάντως σε ένα συμπόσιο,ως τόχαν συνήθειο και οι αρχαίοι,ίσως κάτι μπορούσε να προκύψει........============Π.Α.

    Υ.γ. η έννοια του όρου "χάος" που χρησιμοποιείς,είναι η κατά Εντ. Λόρεντζ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή