Ο καιρός του επόμενου εξαημέρου (12-17/4/2022)

"Θέτω το ουράνιον τόξον εις τα νέφη, και αυτό θα είναι εις σημείον και
εις υπόμνησιν της διαθήκης μου μεταξύ Εμού και όλων των ζώντων επί της γης,
ανθρώπων και ζώων" (Γεν. 9:13). Φωτ. Φώτης Ματραλής


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκές για τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος στη χώρα μας με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Δωδεκάνησα). Κατά τα άλλα, στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 βαθμούς. Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι σχετικά χαμηλές κι έτσι η ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι αισθητή. 


Την Τετάρτη (13/4), προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μόνο στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα φθάνουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (14-15/4), θα επικρατήσει καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ έως ΝΑ με ένταση 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Το Σάββατο (16/4) προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3 με 4 και στα Ν-ΝΔ πελάγη 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

Την Κυριακή (17/4), είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν στη χώρα αξιόλογες βροχές. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου


16 σχόλια:

  1. Ωραία η φωτογραφία του Φώτη με το ουράνιο τόξο,"καταπραϋντική".Κάπως έτσι ένιωσε κάποτε και ο Νώε,μετά το πέρας του κατακλυσμού.Φώτη είναι στην περιφέρεια του Αγρινίου,που περνούσαμε κάποτε για Ήπειρο,πριν γίνει η νέα εθνική οδός?=========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτός ο δρόμος είναι Πέτρο!
      Το "έπιασες" αμέσως!

      Διαγραφή
  2. Ως το Σάββατο του Λαζάρου όλα καλά στα του καιρού,από εκεί και μετά Κυριακή των Βαϊων όπως προείπε και ο δάσκαλος και για καμία εβδομάδα θα έχουμε κατά τόπους βροχές και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, επιτέλους βροχή λέω εγώ που τόσο πολύ περιμένει η φύση τουλάχιστον εδώ για να αναγεννηθεί.χρηστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Amber alert" διά τα υπό εκκόλαψιν περδικόπουλα!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Μέχρι και τις 18, πέρδικα ψόφησε στ΄αυγό.
      Πάντως, συνεχίζει ο καιρός να κυλά φυσιολογικά, όπως μήνες τώρα. Πολύ καλό αυτό. Καλημέρα παιδιά.

      Διαγραφή
  3. Απ'ότι φαίνεται οι ευεργετικές επιδράσεις της Άνοιξης είναι σε όλους μας εμφανείς! Εμείς οι καμπίσιοι απολαμβάνουμε τα πολύχρωμα χαλιά της φύσης και τις ευωδιές της αναγέννησής της. Κινούμενος μεταξύ βόρειου τομέα της Αθήνας και Αρχαίας Ολυμπίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε κάποιες περιοχές Αποστόλη μου,η ανομβρία συνεχίζει πάρα πολύ καιρό.Οποτε δεν είναι και τόσο φυσιολογικό αυτό.
    Καλό μεσημέρι.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε Ζιακόπουλε στα 840 μετρα στο ανω βόιο παίρνω αρνάκι η γουρουνάκι για τσιγαρίδες?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού τελείωσα το βάψιμο εξω πάλι καλά.
    Ας κάνει κ χιόνι
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καραβατακης Αντώνιος.13 Απριλίου 2022 στις 5:37 π.μ.

    Καλημέρα σε όλους. 4 βαθμοί κελσίου αυτή την ώρα στο νησί της Λέσβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάποιοι άρχισαν να μιλούν για καλοκαιρία το Πάσχα. Φαίνεται πως θέλουν να κλέψουν τη δόξα του Τειρεσία και του Κάλχα, ή να γίνουν Κουβανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Χρήστο ακόμη δεν έχω κατασταλάξει γιά τη Μ. Εβδομάδα ποιές περιοχές θα επηρεαστούν θα μιλήσω και γιά το Πάσχα?
      Πολύ μεγάλο ρίσκο όσοι(και δεν είναι λίγοι) βγάζουν προγνώσεις αναλυτικές από τώρα.
      Λογικά γιά άλλη μία φορά θα εκτεθούν.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα. Μάλλον φέτος θα έχουμε χριστουγεννιατικο Πάσχα στις περισσότερες περιοχές ιδίως της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Ακόμη και την ημέρα του Πάσχα δεν φαίνονται καλά, τα πράγματα. Μιλάμε πάντα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθε μερα αλλαζουν οι προβλέψεις ριζικά σε σχέση με την προηγούμενη με αποτελεσμα τα παντα να ειναι ρευστα.Μια γενική εικόνα θα υπάρχει το ερχόμενο σαβ/ριακο για τον καιρό του πάσχα.

      Διαγραφή
  10. Ειναι και αρκετα πιθανο να εχουμε και λασποβροχουλα στα νοτια την Κυριακη βαση της προβλεψης Αφρικανικης σκονης του Silam.eu (FMI)... καλα να περνατε.

    screenshot Κυριακης: https://ibb.co/HnngHyJ

    The Sailor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή