Η Γη δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»!

 


Πριν από λίγα χρόνια η έκταση των θαλάσσιων πάγων της Ανταρκτικής αυξανόταν και κάποιοι έλεγαν ότι η φύση αντισταθμίζει τη μείωση της έκτασης των πάγων της Αρκτικής με την αύξηση της έκτασης των θαλάσσιων πάγων της Ανταρκτικής.


Πριν από 10 χρόνια στον τρίτο τόμο του βιβλίου «ΚΑΙΡΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ» έγραψα: «Οι υπέρμαχοι της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν έχουν αμφιβολίες για την εξέλιξη των πραγμάτων και πιστεύουν ότι τις επόμενες δεκαετίες η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη θα ξεπεράσει όλες τις τοπικές επιρροές, οι οποίες, προς το παρόν, προκαλούν την αύξηση της έκτασης του θαλάσσιου πάγου της Ανταρκτικής και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική συρρίκνωση τόσο των θαλάσσιων όσο και των χερσαίων πάγων της συγκεκριμένης ηπείρου».

Οι δύο καταψύξεις του πλανήτη μας δεν λειτουργούν καλά και το κακό είναι ότι η Γη δεν μπορεί να μπει στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»!

20 σχόλια:

  1. Μιλάς με γρίφους γέροντα (από γνωστή έκφραση, χωρίς ηλικιακή αναφορά). Εκλαμβάνω ως χιουμοριστικό το σχόλιό σας για τους γήινους πόλους και την ψυκτική επάρκειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι σηκώνει αστείο κάτι τέτοιο. Λανθασμένα κατάλαβες

      Διαγραφή
    2. Τα διαγράμματα ξέρεις να τα "διαβάζεις"? Αν ξέρεις θα πρέπει να καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αστείο.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλό μήνα από τη Στοκχόλμη που ο Αύγουστος μπήκε όπως στο ίδιο καιρικο μοτίβο με τον Ιούλιο :αστάθεια και ψυχρα.Δυο ενδιαφέροντα στοιχεία από το ινστιτούτο μετεωρολογίας Σουηδιας γοα τον Αύγουστο :Μέγιστη θερμοκρασία χώρας είναι οι 36,8c στη πόλη Holma το 1975 και χαμηλότερη ελάχιστη οι -8,5c στη Nikkaluokta το 1959.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάκη θυμάμαι το 1992 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Σουηδία είχε 25 βαθμούς (Ιούνιο)και οι Σουηδοί δημοσιογράφοι μιλούσαν για ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ισχύει και ειδικά για αρχες Ιουνίου που είναι νωρις όταν η μέση μέγιστη Ιουνίου ειναι 20c.Μάκης από βροχερή και σήμερα Τρίτη Στοκχόλμη

      Διαγραφή
  4. Δάσκαλε θα θέλαμε την γνωμη σου για την πρόγνωση περί καύσωνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησαν άλλοι σοφότεροι εμού, φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο, βρε παιδιά, για αυτό δεν έχει αναφερθεί ο κ. Ζιακόπουλος, αλλά και κανένας άλλος μετεωρολόγος από τώρα στο τι θα γίνει μετά τις 15 Αυγούστου. Πολύ απλά είναι πολύ νωρίς και υπάρχει μόνο μία μεσοπρόθεσμη εκτίμηση του effis για υψηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο του δεύτερου 15ήμερου του Αυγούστου.

      Όσο για το Bloomberg, αυτό που γράφει είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης θα επικρατεί βροχερός και ανεμώδης καιρός το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου με θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αλλά στο δεύτερο μισό του μήνα μπορεί να επιστρέψουν οι θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο του Αυγούστου στην Ισπανία, την Ελλάδα και τη νότια Ιταλία, ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ των 48 βαθμών, που καταγράφηκε τον Ιούλιο στη Σαρδηνία.

      "Ο Αύγουστος είναι ο θερμότερος μήνας του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο, τόσο για την ξηρά, όσο και για τους ωκεανούς και υπάρχει η πιθανότητα να δούμε κι άλλους καύσωνες", δήλωσε χαρακτηριστικά η Samantha Burgess, αναπληρώτρια διευθύντρια του Copernicus Climate Change. Για την ώρα, η Ευρώπη παραμένει χωρισμένη στα δύο, με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας και τη Σκανδιναβία να βιώνουν ψυχρότερες από τον μέσο όρο θερμοκρασίες.

      Η Γερμανία θα έχει, μάλιστα, περισσότερες βροχές από τον μέσο όρο του Αύγουστο, κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση στον Ρήνο, όπου η στάθμη των υδάτων είχε πέσει πέρσι, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναμένεται να βιώσει κάποιο κύμα ζέστης, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του μήνα. Ο μετεωρολόγος του Accuweather Tyler Ross αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο κάποιου καύσωνα από την Ιρλανδία και τη βόρεια Γαλλία ως την Πολωνία και τη Βαλτική.

      Οι πυρκαγιές στη Μεσόγειο έχουν περιοριστεί, αλλά μόνο αφού έκαψαν μία περιοχή ίση με το Greater London, ενώ οι ξηρότερες απ' ό,τι συνήθως συνθήκες θα συνεχιστούν σε μέρη της Ελλάδας και της Ισπανίας. Η πιθανότητα τροπικές καταιγίδες να αλληλεπιδράσουν με το jet stream του Ατλαντικού έχει τον κίνδυνο οι θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τα κανονικά επίπεδα, όσο θα κυλάει ο Αύγουστος.

      "Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο Αύγουστος αναμένεται να είναι δροσερότερος, πιο βροχερός, πιο ανεμώδης και με μεγαλύτερη νεφοκάλυψη στο εσωτερικό της γηραιάς ηπείρου, με τις υψηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες να περιορίζονται στην Ιβηρική, την Ιταλία και την ανατολική Ευρώπη" υποστηρίζει η Amy Hogdson από το Atmospheric G2, την τελευταία φράση της οποίας ότι "υπάρχει πιθανότητα για ακραία ζέστη και ρεκόρ σε αυτές τις περιοχές", έκαναν σημαία τα ΜΜΕ.

      Πιάστηκαν, δηλαδή, τα ΜΜΕ από μία φράση που αφήνει απλά ανοιχτό ένα ενδεχόμενο και μιλάνε από χθες για νέο ακραίο καύσωνα. Α, και για τα θαλάσσια τέρατα τις ανεμώνες μας λένε, επίσης. Αφού δεν έχει μέδουσες φέτος, είπαν να τρομοκρατήσουν με τις ξαδέρφες τους (οι ανεμώνες είναι στην ουσία μέδουσες, κολλημένες σε σταθερό σημείο στον βυθό και γεννιούνται κι αυτές από έναν πολύποδα, απλά δεν αποκόπτονται από αυτόν για να πλέουν στη θάλασσα).
      https://finance.yahoo.com/news/europe-braces-next-heat-blitz-040000254.html

      Διαγραφή
  5. Αλλιώς μετράει τον όγκο πάγου η NASA αλλιώς άλλοι οργανισμοί, έχω πολλές ενστάσεις αν μπορεί να γίνει σωστή καταμέτρηση στους δύο πόλους. Θερμοκρασιακά όμως στην Ανταρκτική είχαμε ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σε μεγάλα ύψη. Τώρα αυτό κάποιοι λένε δεν μεταφράζεται σε αύξηση των θαλάσσιων πάγων γύρω από την Ανταρκτική, άλλοι λένε ότι σε κάποιες περιοχές της Ανταρκτικής αυξάνονται σε κάποιες μειώνονται οι παγετώνες.

    Ένας μετεωρολογικός σταθμός στον ερευνητικό σταθμό Concordia στην Ανταρκτική κατέγραψε στις 25 Ιουλίου του 2023 την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην Γη από το 2017, με τον υδράργυρο να πέφτει στους -83,2 βαθμούς κελσίου σύμφωνα και με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο της Ανταρκτικής. Ωστόσο, πέρα από αυτό το γεγονός, εξίσου άλλος ένας κοντινός μετεωρολογικός σταθμός με την ονομασία Date C II, κατέγραψε επίσης ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το ίδιο χρονικό διάστημα, με τον υδράργυρο να φτάνει στους -81,4 βαθμούς κελσίου στις 24 Ιουλίου και στους -81,6 βαθμούς κελσίου στις 25 Ιουλίου.

    Λίζα Τ. Λεονάρδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....Nα ευχαριστήσω την κυρία Λίζα για την παρατήρηση της ..όπως και το εύστοχο σχόλιο του whereisyourhappiness ;ότι άν ψάξεις στο internet ..την μέση θερμοκρασία της γής....δεν στην βγάζει και σου λέει ότι απλά...είναι πια 1,5 βαθμό υψηλότερη κλπ. παραμένω λοιπόν σκεπτικιστής με κάποιες ωστόσω παρατηρηήσεις...για εμάς
    α)Η συζήτηση πεί κλιματικής αλλαγής κρίσης κλπ...που παρακολουθώ σε forum αποκτά συνήθως οπαδικά χαρακτηριστικά...που δεν έχουν καμμία αξία στο τέλος..είναι κρίμα σε αυτό το blog...να το επιτρέψουμε αυτό.
    β)Επιχειρήματα υπάρχουν πολλά και από τους σκεπτικιστές...αλλά το να τα μεταφέρω ακατέργαστα εδώ...και να ζητώ συνέχεια την γνώμη του κυρίου Ζιακόπουλου...(π.χ. ποιο είναι το σημαντικότερο θερμοκηπικό αέριο και ποιο το ίχνος...των αερίων που παράγει ο άνθρωπος στην γή) δεν έχει καμμία αξία καθώς απλά θα παπαγαλίζω....να πώ και την κακκία μου..βέβαια...αυτοί στο copernicus...τους αρέσει πολλύ το κόκκινο...πάρα πολύ..τον Ιούνιο που ήταν?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Θωμάς»: «Αν βάλλω το δάκτυλό μου στη θάλασσα και καεί, τότε θα πιστέψω!»

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ζιακόπουλε....μια χαρά μαθητής ήταν και αυτός......ακόμα και ο Ιούδας..κάτι προσέφερε από την ανάποδη...βέβαια...,"θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Θωμά δεν είμαι σκεπτικίστρια, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της είναι εδώ. Οι επισημάνσεις μου ήταν συγκεκριμένες για την Ανταρκτική. Λυπάμαι που κάποιοι τις παρερμήνευσαν κατά το δοκούν. Οι κυνηγοί μαγισσών δυστυχώς αυξάνονται και πληθύνονται παγκοσμίως (προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσένα, αλλά σε άλλο σχολιαστή).

      Λίζα Τ. Λεονάρδου

      Διαγραφή
  7. Αμφιβάλλετε για τις μετρήσεις της NASA. Με κάποια επιστημονική τεκμηρίωση ή στο πλαίσιο της γνωστής θεωρίας που λέει ότι κλιματική απορύθμιση δεν υπάρχει?
    Εκεί που χάνουν το παιχνίδι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας, είναι στο γεγονός ότι για να ισχύουν πρέπει πολλοί να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό! Στη NASA είναι πολλοί αυτοί και μάλιστα επιστήμονες που αν μη τι άλλο κυνηγούν την αλήθεια!
    Σπύρος, Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αλλιώς μετράει τον όγκο πάγου η NASA αλλιώς άλλοι οργανισμοί, έχω πολλές ενστάσεις αν μπορεί να γίνει σωστή καταμέτρηση στους δύο πόλους."

      Αυτό που γράφω είναι συγκεκριμένο. Ο όγκος του θαλάσσιου πάγου ορίζεται ως η συνολική περιοχή στην οποία η συγκέντρωση πάγου είναι τουλάχιστον 15%. Η NASA με τη βοήθεια των δορυφόρων της κάνει επιστημονικά την καλύτερη καταγραφή. Υπάρχει και το σχετικό γράφημα που παρέθεσε ο κ.Ζιακόπουλος από το National Snow and Ice Data Center. Α

      Η καταμέτρηση των παγετώνων, του όγκου χιονιού στους δύο πόλους της γης είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις.

      Λίζα Τ. Λεονάρδου


      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να "υπογράψω"!

      Λίζα Τ. Λεονάρδου

      Διαγραφή
  8. Έχουν μήπως παρατηρηθεί μεταβολές στα μελτέμια, ως κλιματική παράμετρος που είναι; Αυτά μας καίνε, αυτά μας δροσίζουν. Κι αν δεν εμφανιστούν μια χρονιά τη βάψαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το volume (ογκος) των παγων είναι ακομη χειροτερα . ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !!! ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ !!! .....κουράστηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή