Αναγγελία νέου καύσωνα!

Η φωτογραφία είναι του Σταύρου Παυλόπουλου και τραβήχθηκε στην πανέμορφη Ύδρα!

 

30 σχόλια:

  1. Μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα σε κλιματιστικές συσκευές (κρεμαστά ψυγεία … τα λέγαμε στην σχολή), που η τιμή τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί από πέρσι λόγω επιδότησης του «αλλάζω συσκευή», θα προβλέπουν καύσωνες μέχρι τον Δεκέμβριο...καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον το Bloomberg ήθελε να κάνει με τη σειρά του, Λευτέρη, ένα θέμα για τους καύσωνες, που είναι στη... μόδα και το άρθρο του δεν υποκρύπτει κάποια σκοπιμότητα. Θυμάμαι και προσωπικά από τη θητεία μου στα ΜΜΕ, ότι συνεχώς μας ζητούσαν ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις για ό,τι ήταν κάθε φορά στην επικαιρότητα. Και ακόμα και αν δεν "τραβούσε" μετά από κάποια στιγμή το θέμα, ήθελαν να δώσουν συνέχεια, ξεχειλώνοντας το.

      Πάντως, ο καύσωνας έσκασε στο Ιράν, με θερμοκρασίες 50 βαθμούς στα νότια και διήμερη εθνική αργία. Και το Πεκίνο έκανε ρεκόρ βροχόπτωσης εδώ και 140 χρόνια, δηλαδή, από τότε που τηρείται αρχείο, με 744,8 χιλιοστά τοπικά και πολλά θύματα δυστυχώς και στην Κίνα και στις Φιλιππίνες και στην Ταϊβάν.

      Διαγραφή
  2. Το Σαββατοκύριακο θα βρέξει όμως! Κατά την γνώμη μου από εδώ και πέρα καθώς μεγαλώνει η νύχτα και μικραίνει η μέρα όσο και να κάνει ζέστη δε μας τρομάζει πλέον ο καύσωνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι για την περιοχή μας ιδιαίτερο. Ισως έρθει η ώρα της δυτικής Ευρώπης που 1 μήνα τώρα και τους έχει ταράξει σε βροχές. Μεγάλη Βρετανία, κεντροβόρεια Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Σουηδία θα πρέπει να ψάχνουν αχτίνες φωτός το τελευταία διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε ,πιό ξεκάθαρη πρόγνωση δε γινόταν .Τη βλέπω να αναπαράγεται στις εγκυρότερες ιστοσελίδες ,ημεδαπές και αλλοδαπές !.----======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ντροπή να μπαίνουν memes με ζώα με σκοπό την πρόκληση του χιούμορ όταν έχουν πεθάνει ζώα εξαιτίας της ζέστης.
    Αυτό το πράγμα δείχνει αναλγησία και υποτίμηση απέναντι στα ζώα και ταυτόχρονα δίνει λευκο καπνο υπερ της κακοποιήσης των ζώων.
    Θα παρακαλούσα αυτή η άστοχη ανάρτηση αν είναι δυνατό να αφαιρεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=7Zoupfe9_0Q&ab_channel=yiannijovanni

      Διαγραφή
    2. Μην ανοίγεις τα χαρτιά σου και αποκαλύπτεις την ηλικία σου δάσκαλε. Φιλιά από την δροσερή και μαγευτική Ponta Delgada.

      Διαγραφή
    3. Μικρέ, άσε τα περί ηλικίας και πήγαινε να δεις αν εκεί μετρούν καλά την ατμοσφαιρική πίεση για να μη γίνει κάποιο λάθος με τον ΝΑΟ (θυμίζω ότι ο Δείκτης Ταλάντωσης Βόρειου Ατλαντικού - ΝΑΟ ορίζεται ως η διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης μεταξύ του Στικισολμούρ της Ισλανδίας και της Πόντα Ντελγάδα των Αζορών).
      Όσο για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, και τα εγγόνια μου με αυτόν θα μεγαλώσουν!

      Διαγραφή
    4. Πρέπει επειγόντως να σας δει ένας γιατρός!

      Διαγραφή
    5. Θα το κοιτάξω μετά τις διακοπές!

      Διαγραφή
    6. Εντάξει, μία φωτογραφία ανέβασε αγαπητέ ανώνυμε ο κ. Ζιακόπουλος, ούτε κάτι υποτιμητικό για τα ζώα έγραψε, ούτε αναλγησία τον διακρίνει ως άνθρωπο. Το αντίθετο, μάλιστα. Μην γινόμαστε υπερβολικοί και σου το γράφει αυτό κάποιος που έχει τσακωθεί πολλάκις με ψαροντουφεκάδες, που χτύπησαν μικρά χταπόδια και άλλα πλάσματα της θάλασσας.

      Διαγραφή
    7. Μήπως είσαι ζώον και θίχτηκες;

      Διαγραφή
    8. Δάσκαλε δεν το ήξερα αυτό για την Πόντα Ντελγκάδα, ήδη προσπαθώ να βρω διεύθυνση κάποιου μετεωρολογικού γραφείου αν μπορέσω μέχρι το Σάββατο που φεύγω να δω ή να μάθω κατι. Ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    9. Από το σπίτι σου περνώ και καθαρίζεις τζάμια, πέτα μου έναν κεφτέ, ζήτω η Αίγυπτος.

      Διαγραφή
    10. Για να κλείσω εδώ το θέμα:
      1) Περίμενα να δεχθώ επίθεση από μετεωρολόγους και όχι από φιλόζωους.
      2) Με τη "σύνθεση" δεν είχα πρόθεση ούτε υπήρχε λόγος να ανακατέψω στην υπόθεση το γαϊδουροκαλόκαιρο.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    11. Eμείς τα γαιδούρια τα είχαμε για να μεταφέρουμε τα τσιγκάκια με τα σταφύλια. Γέμισε ο κόσμος παπάτζες.

      Διαγραφή
    12. Αυτό που κατάλαβα από την ανάρτηση σας, κ. Ζιακόπουλε, ήταν ότι θέλετε να πείτε πως έτσι κι αλλιώς έχουμε αρκετή ζέστη στην Ελλάδα και ακόμα κι αν ανέβουν λίγο παραπάνω - δηλαδή, στα επίπεδα του καύσωνα οι θερμοκρασίες - δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά από ό,τι ήδη βιώνουμε.

      Για του λόγου το αληθές, οι τουρίστες φαίνεται να προτιμούν τον δροσερό (και βροχερό) καιρό της Βρετανίας, προκειμένου να αποδράσουν από τους καύσωνες και τις πυρκαγιές, που εγκλώβισαν χιλιάδες πριν μερικές μέρες στη Ρόδο, όπως παρατηρεί το Skynews. Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία του Association of Leading Visitor Attractions (δηλαδή, του οργανισμού που ασχολείται με τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς), τις τρεις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε εκρηκτική αύξηση των επισκεπτών από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία στο Λονδίνο.

      Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μειώνεται ο αριθμός των Βρετανών, που πηγαίνουν διακοπές σε παραθαλάσσια μέρη της χώρας τους, καθώς βρέχει συνέχεια. Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις στα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του Μπόρνμουθ είναι στα επίπεδα του 2012, όταν και τότε ο καιρός ήταν πολύ βροχερός στην Αγγλία. Το γεγονός, πάντως, ότι οι κρατήσεις είναι 12% απ' ό,τι συνήθως αυτή την εποχή, οφείλεται και στο υψηλό κόστος διαβίωσης.

      Ο Ιούλιος του 2023 ήταν, ωστόσο, ο έκτος πιο βροχερός με μέσο όρο υετού 140 χιλιοστά και οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι ο καιρός δεν θα αλλάξει μέχρι το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Οι θερμοκρασίες δεν θα φτάσουν, επίσης, στα επίπεδα του περσινού καλοκαιριού, αν και θα κάνει περισσότερη ζέστη μετά το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου.

      Προβληματισμός υπάρχει και στο συνδικάτο των αγροτών (National Farmers Union), καθώς δεν μπορούν να συλλέξουν τις σοδειές τους, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Και όσο καθυστερεί η συγκομιδή των σιτηρών, που γίνεται με υγρασία στο 14% με 18%, αλλά προς το παρόν αυτή ξεπερνάει το 30%, τόσο υποβαθμίζεται η ποιότητα τους, με συνέπεια στο τέλος να κάνουν μόνο για ζωοτροφές.

      Παρεμπιπτόντως, η υγρασία στα παράκτια του Σαρωνικού δεν έπεφτε κάτω από 70% ούτε το πρωί της Πέμπτης 3/8, όταν είχε βγει πια για τα καλά ο ήλιος, ενώ τη νύχτα έφτασε και στο 80%.
      https://news.sky.com/story/tourists-from-heatwave-hit-europe-holiday-in-uk-to-enjoy-bad-weather-12932593

      Διαγραφή
    13. Τρεις γραμμές για τις εσωτερικές ειδήσεις και πενήντα τρεις για τις εξωτερικές, Βαγγέλη. Το χούι δεν κόβεται!

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα σας, επιτρέψατε μου να σχολιάσω, με τόσες καταπληκτικες πληροφορίες και γνώσεις που μας μεταφέρει καθημερινα ο κος Ζιακοπουλος , εσείς αυτο βρήκατε να σχολιάσετε; Αντί να του πείτε ενα μπραβο και ευχαριστώ; Συγγνώμη εάν θα γίνω αγενής, αλλά εάν δεν εγκρίνεται το περιεχόμενο απλα να μην το διαβάζετε !Ευχαριστώ και χαιρετώ.

      Διαγραφή
  6. Γαιδουροκαλόκαιρο...το τρίτο στα τρία τελευταία...οπότε δεν έχουμε και πολλές ελπίδες για δροσιά...τουλάχιστον έως τον Οκτώβρη...όσο για τις προβλέψεις του Δεκαπεντάυγουστου τα γαϊδούρια κάτι θα ξέρουν...είναι η εποχή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω γαϊδούροκαλοκαιρο είναι από τον Σεπτέμβρη και μετά η πολλή ζέστη. Τώρα έχουμε ακόμα κατάκαλοκαιρο.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε της ζωοφιλίας νομίζω ότι είσαι αρκετά αφοριστικός και αδίκως αιχμηρός ( αναλγησία !!).Το τί συνιστά κακοποίηση ενός ζώου έχει πολλές όψεις και χρειάζεται αρκετή συζήτηση ,η οποία δεν είναι του παρόντος....... --=====Πέτρος Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Πέτρο...είναι σημάδια των καιρών...που μάλλον...η ηλικία μας δεν τα καταλαβαίνει..η "ορθότητα"... πάει..να ευθυγραμίσει...τα πάντα σε μία οριζόντια..άχρωμη ...άοσμη...γραμμή.. μπορεί να χουμε άδικο....δλδ τα στερητικά...δεν θα τα γλυτώσουμε στο τέλος..."θωμάς¨"
    Ποιός ξέρει τι θα σέρναν στον Αριστοφάνη αν ζούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφοι στο γιατρό να πάμε όλοι μαζί....να πάρουμε και οικογενειακό πακέτο...!!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι μάλλον δεν έχουν χιούμορ γιά νά ερμηνεύσουν έτσι τή φωτογραφία μέ τα γαιδουράκια !
    Οσο γιά το γαιδουροκαλόκαιρο αυτό δέν αφορά αυτή τήν εποχή ουτε ο Κ.Ζιακόπουλος θά έκανε αναφορά στο καιρό του Σεπτέμβρη κ τού Οκτώβρη από τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καί μία γενικότερη ερώτηση σχετικά μέ το blog . Η προειδοποίηση περί μή ασφάλειας τής σελίδας καί τη μή κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων πού οφείλεται ; Θά μπορούσε νά διορθωθεί αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευρισκόμενος στην πόλη της Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, είχα την ευκαιρία, μετά από πολλά χρόνια, να επισκεφτώ το ιερό βουνό του Ταΰγετου και όντας πλέον σοφότερος, μπορεσα να Συν-ντονιστω σε άλλες καταστάσεις και έτσι να δω πράγματα που δεν είχα ξαναδεί.
    Βοήθησε βέβαια και η πανσέληνος, αλλά το θέμα είναι, πως μπορεί κάποιος να συλλάβει τα "σήματα" που εκπέμπονται τριγύρω και πάνω από όλα να αντιληφθεί την "Γεωμετρία" που συνδέει περιοχές με μεγάλη αποσταση μεταξύ τους.
    Η ομορφιά, απερίγραπτη...
    Όσο αναφορά τα καιρικά, τα λέει καθημερινά ο δάσκαλος και λοιποί φίλοι του μπλογκ.
    Εγω βλέπω να συνεχίζετε το ζεστό μοτίβο για αρκετό καιρό με μικρές αυξομειώσεις.
    Καλημέρα απο τον όμορφο Μεσσηνιακο κόλπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη, συγνώμη χίλια συγνώμη κυρίε Ζιακοπουλε!!!!
    Παρεξήγηση.
    Το σχολιο μου αναφερόταν στον κύριο ανώνυμο φιλόζωο.
    Πώς θα μπορούσα να γράψω κάτι τέτοιο για σας...
    🙏🙏
    Διονύσης από Λεπτοκαρυά Πιερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή