Με τον ψεκαστήρα στο χέρι οι παραγωγοί


Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ψυχρές αέριες μάζες που μεταφέρονται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα θα προκαλέσουν άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 33 βαθμούς. Την Τετάρτη (12/6), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (13-14/6), η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-6-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανές βροχές, τοπικές και σύντομες, κυρίως στο Β. Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές το απόγευμα. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

6 σχόλια:

  1. Άκρως βροχερή η βδομάδα στη Βρετανία...

    Ύψη βροχής ενός μήνα θα πέσουν μόλις σε μία μέρα σε αρκετά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως προειδοποιεί το Skynews, επικαλούμενο το MetOffice, που εξέδωσε και δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Κι αυτό διότι οι βροχές μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες και προβλήματα στην κυκλοφορία. Mάλιστα, προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί για τις αμέσως επόμενες ώρες για το Λονδίνο και όλη τη νοτιοανατολική Αγγλία, όπου οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, καθώς αναμένεται να πέσουν 50-60 χιλιοστά βροχής σε έξι ώρες και να πλημμυρίσουν σπίτια και μαγαζιά. Συστήνεται στους πολίτες του Λονδίνου και των προαστίων του να αποφεύγουν μέρη που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, κήπους και δρόμους κοντά στον ποταμό.

    Οι βροχερές και ανεμώδεις συνθήκες θα κρατήσουν, μάλιστα, όλη την εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Simon Partridge σε μερικά μέρη μπορεί πέσει σε λίγες μέρες η βροχή που αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μήνα, με την αρχή να γίνεται από τη νότια ακτή και τα ανατολικά Midlands ως το Πόρτσμουθ, όπου αναμένεται μία βροχερή και κρύα λόγω των ανέμων βδομάδα. Σε πολλά μέρη θα πέσουν 20 χιλιοστά βροχής και τοπικά 40 με 60, ενώ ο μέσος όρος του Ιουνίου για τη νοτιοανατολική Αγγλία είναι τα 50 χιλιοστά.

    Οι προειδοποιήσεις θα παραμείνουν σε ισχύ και αύριο και για 2-3 μέρες και θα αφορούν και τα δυτικά Midlands, καθώς κι εκεί η βροχή ενός μήνα θα πέσει σε μία μέρα. Παράλληλα στα νοτιοανατολικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι 14 με 15 βαθμοί, 6-7 λιγότεροι από τον μέσο όρο του μήνα. Τα συστήματα των βροχοπτώσεων θα κινηθούν βόρεια και δυτικά μέχρι να εκφυλιστούν. Η Βόρεια Ιρλανδία και η Σκωτία θα έχουν τον καλύτερο καιρό, καθώς θα παραμείνουν στεγνές και με περάσματα ήλιου. Αντίθετα στις περιοχές που θα βρέξει, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 13 ως 17 βαθμούς.
    https://news.sky.com/story/uk-weather-forecast-parts-of-country-could-see-months-worth-of-rain-in-one-day-11738474

    Στα μέρη μας φαίνεται ότι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι οι βοριάδες, που φυσούν πολύ δυνατά από σήμερα στο Θυμάρι. Άρα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς και θέλει πολλή προσοχή, παρά τη δροσιά, που έφερε η αλλαγή του ανέμου. Όχι ότι έκανε και ιδιαίτερη ζέστη στη νότια Αττική. Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου, που πρέπει να είχε 35 βαθμούς περπάτησα 3-4 χιλιόμετρα κάτω από τον καυτό ήλιο, επειδή το ΚΤΕΛ μας άφησε Αλίμου και Ποσειδώνος, καθώς δεν πάει από Συγγρού λόγω των έργων και της κίνησης... Ιδιωτική πρωτοβουλία σου λέει μετά. Καλά και που περπάτησα λίγο παραπάνω δεν έπαθα και τίποτα. Ούτε και από την τσούχτρα που με είχε τσιμπήσει λίγο νωρίτερα. Βασικά δεν υπήρχε μέδουσα, αλλά μάλλον κομμένες νηματοκύστεις (πλοκάμια), που με "αγκάλιασαν" από τον λαιμό μέχρι τον ώμο, το στήθος και το μπράτσο. Έβαλα αμμωνία και μία καταπραϋντική αλοιφή, όμως, και τα σημάδια έφυγαν πριν καν βραδιάσει.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με πολλά site, οι 48°C είναι πλέον το νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο για το Νέο Δελχί της Ινδίας, το οποίο σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα. Το προηγούμενο ήταν 47,8°C και είχε σημειωθεί την 9η Ιουνίου 2014.

    https://www.indiatoday.in/india/story/delhi-temperature-weather-heatwave-48-degrees-celsius-1546121-2019-06-10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ψυχρή εισβολή στην δυτική ευρώπη(για εκατομμυριοστή φόρα το ίδιο έργο)θα βάλει το χεράκι της με επακόλουθο την θερμή εισβολή την τετάρτη και κυρίως την πέμπτη.

    υγ:Εσείς ξέρετε κύριε Ζιακόπουλε που οφείλεται αυτή η εμμονή του καιρού?και που οφείλεται επίσης το γεγονός να έχει συνεχώς η δυτική ευρώπη ψυχρές εισβολές?τι είναι αυτό που προκαλεί αυτο το πράγμα και με εμμονή μάλιστα?

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να απαντήσω σ ένα προηγούμενο, πιο βατό, ερώτημά σου, περί τσιμπημένων θεσσαλικών θερμοκρασιών. έχουμε μια υποψία για το σταθμό των Τρικάλων, τα μηχανήματα χαλάνε (ή σταματάνε) καμιά φορά, αλλά όχι όλα μαζί!

      Διαγραφή
  4. Βαγγέλη καλώς επέστρεψες φωτογραφίες θελουμε τώρα χωρίς πολλα λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι όπως μας πάει ο καιρός εδώ στα ορεινά Τρίκαλα μέλι δεν βλέπουμε φέτος.
    Κάθε μέρα αστάθεια.
    Θέλουμε καλοκαιρία με υψηλές θερμοκρασίες έστω και για ένα 15μερο να πάρουμε το μελι να δώσουμε στον κόσμο που ζητάει.
    Διαφορετικά,εισαγωγές απ έξω κατώτερης ποιότητας και πτώση της τιμής του μελιού με άμεση συνέπεια ζημιά όχι μόνο στους μελισσοκόμους αλλα γενικότερα στην κοινωνία.

    Γιώργος- Ορεινά Τρίκαλα Θεσσαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή