Καλοκαιράκι…

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου με συνέπεια την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι θερμές αέριες μάζες που μεταφέρονται από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία ως τους 38 βαθμούς. Αναφορικά με την απογευματινή αστάθεια, οι λιγοστές πιθανότητες αφορούν στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές. Το Σάββατο (15/6), μόνο στη Θράκη είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στη ΒΑ Ελλάδα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (16-17/6), τοπικοί όμβροι και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και ίσως στα Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Αναφορικά με την προοπτική του καιρού τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, όλα δείχνουν ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα η απογευματινή αστάθεια θα συνεχιστεί.

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-6-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 37 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Λειώσαμε.....
    Αύτο θα πει αγαπητοί κυρίες και κύριοι αναγνώστες και σχολιαστές από κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας κλασική Καρδιτσιώτικη καλοκαιρινή ζέστα(εδώ Καρδίτσα την ζέστη την λέμε ζέστα)
    Να μαθαίνουμε και επιπροσθέτως να μην δημιουργούνται απορίες και αναρωτιέστε!

    ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, έρχεται πια δυναμικά το καλοκαίρι,μέσα Ιουνίου έχουμε πια,σε σχέση με πέρυσι πιστεύω ότι οι θερμοκρασίες είναι ένα κλικ πάνω,μιλάω για τον Βόλο που κ περισυ ειμουν όλο τον Ιούνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, ε καιρός δεν ήταν; Ουσιαστικά είναι η πρώτη εβδομάδα με καθαρά καλοκαιρινές θερμοκρασίες καθόλη τη διάρκειά της. Παιδιά, μη γκρινιάζουμε, άλλες χρονιές το καλοκαίρι είχε μπαστακωθεί από το Μάιο. Ουσιαστικά, τώρα ζεσταίνονται τα σπίτια για τα καλά κι έχουμε καλά περιθώρια ακόμη, αρκεί να μην κάνει υπερβολικές ζέστες. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μπορεί η βροχή να μην τίμησε την Αττική τις προάλλες, πάντως προχθές το βράδυ στο ΝΔ άκρο της γινόταν πάρτυ.

    Το μόνο που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σκαρφαλώνει η θερμοκρασία για πλάκα ακόμη κι αν έχει προηγηθεί "ψυχρός" ή βροχερός καιρός προηγουμένως, σημάδι του πόσα περιθώρια έχει η θερμοκρασία για προς τα πάνω...
    Επιπλέον, να πω ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εργασίας μου (Ασπρόπυργος) και κατοικίας μου (Κηφισιά) είναι για πλάκα 5 βαθμοί, ειδικά με το βοριαδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε τα σχόλιά σου γιατί θα βγάλω έκτακτο για καύσωνα και μετά σε βλέπω να ...κατεβάζεις τα μάλλινα! Κανόνισε την πορεία σου!

      Διαγραφή