Όταν τα ΜΜΕ τρομάζουν!

Πηγή: http://polarportal.dk/en/greenland/surface-conditions/#c23813
Διάβασα κάπου ότι «στη Γροιλανδία έλιωσε το 40% της επιφάνειας των πάγων σε μία ημέρα» και τρόμαξα! Η αλήθεια είναι ότι η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ταχύτατα, αλλά όχι κι έτσι! Αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη (13 Ιουνίου 2019) είναι ότι σε περιοχές της Γροιλανδίας, που καλύπτουν πάνω από το 40% της συνολικής έκτασής της, έλιωσε ποσότητα πάγου 2 δισεκατομμυρίων τόνων. Η απώλεια τόσου πάγου είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο γεγονός για μέσα Ιουνίου. Σημειώνεται ότι στη Γροιλανδία η μέση περίοδος λιωσίματος του πάγου τρέχει από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, με το μεγαλύτερο μέρος του λιωσίματος να συμβαίνει τον Ιούλιο.


6 σχόλια:

  1. Καλά κάνατε και το διευκρινίσατε. Και μία καθηγήτρια πριν λίγο στην ΕΡΤ είπε ότι είναι ασυνήθιστη η απώλεια τόσου πάγου τον Ιούνιο και ότι έχει ως συνέπεια τη μείωση της διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα στον αρκτικό και τον τροπικό κύκλο. Αυτό είπε ότι θα κάνει πιο αργή τη μεταφορά αερίων μαζών με συνέπεια την εμμονή του ίδιου μοτίβου καιρού σε διάφορα μέρη. Δηλαδή κάπου μπορεί να έχει ζέστη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλού κρύο, αλλού καταιγίδες και πουθενά καλό καιρό. Αυτό το τελευταίο είναι δικό μου. Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου, έλιωσαν σε 1 ημέρα...και μόνο που το ακούς σε πιάνει τρομος..
    .τα λόγια περιττεύουν...τι θα επακολουθήσει νομίζω ότι δεν μπορεί να το εξηγήσει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν φταινε τα ΜΜΕ κ Ζιακοπουλε μονο.Οταν το επιβεβαιωνει ο "μεγιστος" επιστημονας Ζερεφος, τοτε καταλαβαινουμε οτι η απατη ειναι μργαλη! Και πάντως η Γροιλανδία τον περασμένο χρόνο (Σεπτ 17 - Αύγ 18), κέρδισε 510.000.000.000 τόνους πάγου! Αυτό γιατι δεν το εβαλε κανενας σας ως ειδηση https://electroverse.net/greenland-has-gained-510-billion-tons-of-ice-over-the-last-year/
    Η αυτό από τέλη Μάρτη: Ο παγετώνας με τον μεγαλύτερο ρυθμο λιωσίματος στη Γροιλανδια,ανακάμπτει ξανά με αντιστοιχα μεγαλο ρυθμό!!!

    https://m.accuweather.com/en/weather-news/nasa-study-shows-melting-glacier-miraculously-growing-again/70007801

    Η ακομη, γιατι δεν θεωρήθηκαν ως είδηση τα στοιχεία της ΝΑΣΑ, για μείωση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 0,56οC στη διετία Φεβρ.16-Φεβρ.18
    Οπως και τα παρακάτω επίσης σημαντικά:
    - Αγνοήθηκε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Climate της Αμερικανικής μετεωρολογικής εταιρείας, που δείχνει ότι τα κλιματικά μοντέλα, υπερβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη από τις εκπομπές CO2 κατά 45%!
    - Ο τύπος δεν έκρινε σκόπιμο ν' αναφέρει ευρήματα από το πανεπιστήμιο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, που δείχνει ότι η ατμόσφαιρα της Γης, φαίνεται να είναι λιγότερο ευαίσθητη, στα μεταβαλλόμενα επίπεδα CO2, απ' ότι προηγουμένως είχε υποτεθεί!
    - Αλλη μελέτη στο περιοδικό Nature Geosciense, διαπίστωσε ότι τα κλιματικά μοντέλα, ήταν ελαττωματικά. Κι ένας εκ των συγγραφέων ανέφερε: "Δεν έχουμε δει στην πράξη αυτή την ταχεία αύξηση θερμοκρασίας μετά το 2000, που βλέπαμε στην πρόβλεψη των μοντέλων"

    https://www.investors.com/politics/editorials/climate-change-global-warming-earth-cooling-media-bias/
    Τα συμπεράσματα δικά σας....

    Νίκ Νικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην πάμε στην άλλη άκρη, φίλε μου. Αναφορικά με το τωρινό θέμα της Γροιλανδίας, το λάθος είναι ότι κάποιοι δημοσιογράφοι δεν απέδωσαν σωστά τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας. Κατά τα άλλα: (α) ο Χρήστος Ζερεφός είναι επιστήμονας χωρίς εισαγωγικά και (β) παρά τα σκαμπανεβάσματα που οφείλονται στη φυσική μεταβλητότητα του κλιματικού συστήματος, ο πλανήτης θερμαίνεται και η μόνη επιστημονική εξήγηση είναι αυτή που συνδέει την υπερθέμανσή του με την αύξηση της συγκέντρωσης των θερμοκηπικών αερίων και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Μια ματιά στους ρυθμούς λιωσίματος των πάγων σε Αρκτική και Ανταρκική είναι αρκετή να αλλάξουν γνώμη και οι άπιστοι Θωμάδες.

      Διαγραφή
  4. O κ. Ζιακόπουλος, πάντως, έσπευσε να αποκαταστήσει την πλάνη. Αν ήθελε να υπερθεματίσει για τη θεωρία της υπερθέρμανσης, πολύ εύκολα θα μπορούσε να αφήσει το λάθος με τους πάγους της Γροιλανδίας να αιωρείται και να το επικαλεστεί ως επιχείρημα. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να του προσάψει σκοπιμότητα σε τίποτα από ό,τι γράφει γενικά στο blog.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη μου, μη θεωρείς δεδομένο ότι στον επόμενο καυγά σου με τον Γιώργο Λαμέρα θα σε υποστηρίξω!

      Διαγραφή