Ο καιρός της εβδομάδας (17-22/10)

Ο καιρός της εβδομάδας σε τίτλους:

-      Δεν προβλέπονται (αξιόλογες) βροχές.

-      Επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων αυξομειούμενης έντασης.

-      Στη Δ. Ελλάδα οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας.

-      Μονοψήφιες οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. 


Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους


36 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
    Επομένως, φυσιολογικός καιρός θερμοκρασιακά.
    Από βροχές, ελλειμματικό το ταμείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω μέχρι τέλη του μήνα δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι! Να δούμε από Νοέμβριο τι θα μας φέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα! βαρετοκαιρία δηλαδή. υπομονή.. Χρήστος Αιγιάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έγραφα για ανατολική Ελλάδα. Ειδικά Αθήνα 2 χρονιές κάτω από το μέσο όρο υετικά. Και φέτος θα ζορίσει. Εκτός αν ρίξει σε 1 μέρα 100μμ.

      Γιάννης Νέα Φιλαδέλφεια

      Διαγραφή
  4. Πλήρης καιρική ενημέρωση δια του "Λακωνίζειν".======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως ακριβώς το έλεγα κ φοβόμουν.
    Σκληρός αντικυκλώνας διαρκείας.
    Πάει στον κάλαθο και η όποια αλλαγή φαινόταν μετά τις 24 τού μήνα.
    Τα Ατλαντικά θηριώδη χαμηλά θα "αράξουν" στη δυτική Ευρώπη με τα πλανητικά κύματα Ρόσμπυ(rossby waves) να παρουσιάζουν στασιμότητα μπλοκάροντας στην ουσία την κυκλοφορία ανατολικότερα.
    Όσο πάει το προγνωστικό μάτι καιρός εν αιθρία λοιπόν.
    Ο Αύγουστος συνεχίζει και είναι ο πιό βροχερός μήνας για φέτος μετά από τον περσινό Δεκέμβρη!
    Και όμως στην περιοχή μού τουλάχιστον δεν κάνω καθόλου πλάκα.
    Ελπίζω αυτό το αστείο κάποια στιγμή να σφυρίξει λήξη φέτος γιατί παρατράβηξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμηθούμε τι αντικυκλώνα φάγανε για μήνες στην δυτική Ευρώπη.

      Διαγραφή
  6. Κρίμα. Και βιάστηκα να μαζέψω τα μπανιερά θεωρώντας ότι φθινοπωριασε. Όλοι παραλία από το επόμενο ΣΚ ως τα τέλη του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααα και κάτι τελευταίο.
    Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά καπάκι έρχεται και το καλοκαιράκι τού Αγίου Δημητρίου με θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα πιθανόν πάνω από τούς 26 με 28β....
    Μού φαίνεται ήρθε η ώρα γιά λίγο ξεκούραση από τα καιρικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη στα βόρεια -Θρακη δεν είναι απίθανο να έχει 26-28 βαθμούς; Πάντως η ανομβρία που έχει εδώ και τρεις μήνες εδώ δεν ήταν και πολύ πιθανή...

      Διαγραφή
  8. Ψύχρα έχει για την εποχή, ειδικά στις προσήνεμες στον βοριά περιοχές. Τελικά, ούτε φέτος ισχύει το "Οκτώβρης, οκτωβράκι, μικρό καλοκαιράκι", που έλεγαν οι παλιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου ψυχρα δεν έχει όταν έχει 22-23 βαθμούς εδώ στην Θράκη που άλλες χρονιές ήδη είχαμε βάλει θέρμανση καθώς είχε κάτω από 19-20 βαθμούς.Και από βοριά έχουμε αρκετό στην Ξάνθη.

      Διαγραφή
    2. H Θράκη έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Ελλάδας. όντως. Τον Αύγουστο με τις βροχές ήταν μία φίλη μου σε χωριό, κοντά στο Διδυμότειχο, για λίγες μέρες και δεν έπεσε ψιχάλα εκεί, ενώ είχε υψηλότερη θερμοκρασία από την Αττική. Μία Αττική που λόγω των ισχυρών βοριάδων, οι οποίοι είναι και επικίνδυνοι όταν οδηγείς σε ανοιχτούς δρόμους - δηλαδή, που δεν έχουν κάποιο βουνό να ανακόπτει τις ριπές του ανέμου - δεν πιάνει ούτε τους 20 βαθμούς καλά, καλά.

      Διαγραφή
  9. Αντικυκλωνικές συνθήκες η χαρά των μετεωρολογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν, μόνο οι χειμερινοί κολυμβητές έχουν απομείνει στις παραλίες. Να δούμε, αν όντως ζεστάνει ο καιρός, αν θα προσέλθουν κι άλλοι πιστοί...

      Διαγραφή
    2. "Και μετά θα κάαααααθεσαι"!. Μ.Φωτόπουλος. "Θέλουμε αντίπαλο" ,σύνθημα "μερακλήδων" φιλάθλων.............!.-==========Π.Α.

      Διαγραφή
  10. Δάσκαλε γιατί αραιωσες τις αναρτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον εχει βαλει καλυτερες, οχι σαν αυτες που θελουν αλλαγη καθε 50.000 χιλιομετρα :-P :-)

      The Sailor.

      Διαγραφή
    2. Μην γίνεσαι εριστικός

      Διαγραφή
    3. Η αλήθεια είναι ότι άρχισε πλέον να με κουράζει η δουλειά του "διακομιστή" των αποτελεσμάτων των μοντέλων σε καθημερινή βάση. Με ελκύει περισότερο το "ελεύθερο ρεπορτάζ" σε θέματα που κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς και οι προγνώσεις όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των μοντέλων ή όταν επίκεινται έντονα καιρικά φαινόμενα.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ, για τη γοητεία του ελεύθερου ρεπορτάζ. Αυτό δίνει, άλλωστε, και το κάτι παραπάνω σε μας τους αναγνώστες, καθώς την καθημερινή πρόγνωση του καιρού μπορεί να τη βρει, πια, κανείς σε καμιά εκατοστή σάιτ. Επίσης, ουκ εν τω πολλώ το ευ.

      Διαγραφή
    5. Και πολύ καλά κάνετε δάσκαλε! Στα δύσκολα χρειαζόμαστε τα φώτα σας!

      Διαγραφή
  11. μια ιδανικη ευκαιρια θα ηταν αν το περιφημο ρητο "καλοκαιρακι του αγιου δημητριου"για φετος,να εδειχνε το προσωπο του στο επακρο,μπας και ζεσταθει λιγο το κοκαλακι για εμας στις ηπειρωτικες περιοχες που τα πρωινα και τα βραδυα που οπως ειναι προφανες και λογικο αρχιζει να τσιμπαει το κρυο με αποτελεσμα να ειμαστε στα προθυρα να αναψουμε το καλοριφερ.Πρεπει να σημειωθει οτι για φετος στοχος ειναι να κυλησει ο χειμωνας οσο πιο ηπια γινεται για να αποφυγουμε οσο το δυνατο την καταναλωση της θερμανσης ενοψει της ενεργειακης κρισης και τις αυξησεις των τιμων της ενεργειας που επιβαρυνουν τα νοικοκυρια.Τον ηλιο που μας ζεσταινει τοσο ενεργειακα οσο και ψυχολογικα τον χρειαζομαστε οσο ποτε αλλοτε,και ας αφησουμε στην ακρη τα χιονια και τις παγωνιες.Ελπιζουμε η ευχη να πειασει τοπο και να γινει πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βγήκε και η επικαιροποιημένη μακροπρόθεσμη εκτίμηση του effis που προβλέπει ψυχρότερες από τον μέσο όρο θερμοκρασίες μέχρι τις 24/10 στα ανατολικά προσήνεμα, προφανώς λόγω των βοριάδων. Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται επικρατήσουν υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κανονικά επίπεδα σε όλη τη χώρα, όπως και μεταξύ 20-26 Νοεμβρίου.

    Το Νοέμβριο, αναμένεται επίσης να καλυφθεί το έλλειμμα σε βροχοπτώσεις, που θα υπάρξει, ειδικά στη δυτική Ελλάδα, στο υπόλοιπο του Οκτωβρίου.
    https://effis.jrc.ec.europa.eu/apps/effis.longterm.forecasts/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φίλε φτάνει με τα μακροπρόθεσμα αφού βλέπεις δεν ασχολείται κανένας

      Διαγραφή
    2. Είναι το επόμενο βήμα της μετεωρολογίας, όμως.

      Διαγραφή
    3. να μην δινουμε σημασια στις μακροπροθεσμες.δεν εχουν καμμια επιστημονικη βαση και κακως τα λαμβανουν στα σοβαρα μερικοι μετεορολογοι.

      Διαγραφή
    4. Το ότι ακόμα είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστες και επισφαλείς οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που κάνουν όλο και περισσότεροι μετεωρολόγοι για να τις βελτιώσουν και να τις εξελίξουν. Και τους αδερφούς Ράιτ τους θεωρούσαν περίπου τρελούς στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν προσπαθούσαν να πετάξουν με αεροπλάνο, που σήμερα είναι, όμως, το μέσο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά, σε όλο τον πλανήτη.

      Η φύση του ανθρώπου είναι να πηγαίνει όλο και πιο μακριά και της επιστήμης να ανακαλύπτει συνεχώς καινούρια πεδία και εργαλεία.

      Διαγραφή
  13. Χρειαζόμαστε τον αντικυκλώνα για να στεγνώσουμε, Ασή Γωνιά 68 ημερήσιος για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δυνατός ΒΔ άνεμος συνεχίζει απο την Κυριακή να πνέει ασταμάτητα πολύ ισχυρος στην περιοχή μου και σήμερα μάλιστα με την πυκνή συννεφιά που κυριάρχησε όλη μέρα νεχρι αργά το απόγευμα,έκανε το όλο σκηνικό άκρως φθινοπωρινο και αρκετά κρύο για την εποχή.
    Καλό νερό έπεσε σε όλη την Βοιωτία με αποκορύφωμα το Ζερικι όπου έφθασε τα 118 χιλιοστά(πάνω από 40 χιλιοστά πήρα εγώ στο χωριό μου).
    Δεν έχει δίκιο ο αγαπητός Πέτρος (που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα απέναντί μας και παίρνει τα απομεινάρια)να διαμαρτυρεται;
    Δυστυχώς φίλε ο αγαπημένος μου Ελικωνας δεν ευνοεί ούτε τις νότιες πλευρές του,που "βλεπουν" προς Κορινθιακο,πως να φθάσουν σε σένα;
    Θα έρθει όμως και η σειρά σας,μην απογοητευεσαι,τα καλά θα έρθουν αργότερα.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τα χαίρεστε τα νερά σας φίλε Χανιώτη.Εκεί στην Ασή Γωνιά βαδίζετε ολοταχώς για το διχίλιαρο.Και επειδή είστε..... κιμπάρηδες εσείς οι Κρητικοί,στείλτε και κανά γκουβά νερό εδώ στην Κορινθία και στη γειτονική Αιγιάλεια .Πήραμε προσφάτως ένα ποτηράκι ,αλλά η ......λακέρδα χρειάζεται πολλά. Καληνύχτα σε όλους και στον δάσκαλο της.......προστιθέμενης αξίας.==========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή