Χωρίς βροχές και οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), οι πιθανότητες εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές είναι περιορισμένες και οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες (25 με 26 βαθμοί) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα. Πάντως, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές, με αποτέλεσμα τη νύχτα και το πρωί η ψύχρα να είναι αισθητή ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας. 


Το Σάββατο (29/10), στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Β. Κρήτη. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. 

Την Κυριακή (30/10), δεν προβλέπονται βροχές, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (31/10 & 1/11), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη (2 & 3/11), προβλέπεται καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και ομίχλες το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται ότι κοντεύει η ώρα να πάρει μπρος η Μεσόγειος με τα Βαρομετρικά χαμηλά. Πρέπει να έρθουν βροχές. Πρέπει να ελπίζουμε αλλιώς θα ντυθώ εγώ περπερούνα στο τέλος. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δάσκαλε. Μιλάμε για αντικυκλωνα τέρας.Θυμάμαι πριν Χρόνια είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις αλλά τότε ήτανε Γενάρης κ Φλεβάρης κ είχανε προηγηθεί βροχές Νοέμβρη κ Δεκέμβρη. Τέλος πάντων.Εδώ κ 20 ημέρες είμαι συνέχεια στα χωράφια. Το τι βλέπουν τα μάτια μου δεν περιγράφεται. Μια λέξη είναι αρκετή. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολα τα πράγματα..έρχονται δύσκολες εποχές.βασιλης χαλας

      Διαγραφή
  3. Λογικά σε περίπου 300 χρόνια θα φαίνονται μόνο οι ξεραμένες κοίτες των ποταμών και θα ιστορικά θα καταγράφεται ότι, κάποτε εκδηλώνονταν στην περιοχή μας και βροχοπτώσεις. Εμείς, μάλλον θα έχουμε ήδη μεταναστεύσει σε χώρες της Σκανδιναβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υποτυπωδης θερμικη ασταθεια εδω σημερα στην θεσσαλια παρα το οτι εχουμε τελη οκτωβριου ως αποτελεσμα υψηλων θερμοκρασιων σε συνδυασμο με τις ψυχρες αεριες μαζες που αρχιζουν να διεισδυουν σιγα-σιγα στην ατμοσφαιρα της περιοχης μας.Αν αυτη ακριβως η διαταξη συνεβαινε το καλοκαιρι που οι μερες εχουν μεγαλη διαρκεια και ο ηλιος διαγραφει υψηλες τροχες στον ουρανο τοτε θα ειχαμε δυνατη θερμικη ασταθεια με δυνατες καταιγιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται ότι ο Βορέας θα αγωνισθεί μέχρι τελευταίας ρανίδος του ύδατός του !.=====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατι αρχιζει και αχνοφαινεται στα μοντελα. Αντε να δουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς από τις 5/12 και για μία εβδομάδα αναμένονται γενικευμένες βροχές, αλλά και χιόνια στην Πίνδο. Το διάστημα ανομβρίας θα κρατήσει, δηλαδή, 20 μέρες, αφού στις 15/11 ήταν οι προηγούμενες γενικευμένες βροχές και τότε περίπου τρεις βδομάδες μετά από εκείνες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Έχει μία περιοδικότητα τελικά ο καιρός.

      Διαγραφή