Ζέστη των κάτω ή και μικρών αποκαλουμένων 40αριών, μετρούμενη ορθώς βεβαίως, βεβαίως!

Μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτης και Πέμπτης (12-13/6) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης που δεν φθάνουν οι θαλάσσιες αύρες:

Β. Ελλάδα: 39-40ο C (πόλη Θεσσαλονίκης 38-39ο C).

Δ. Στερεά Ελλάδα και Δ. Πελοπόννησος: 40-41ο C

Θεσσαλία: 41- 42ο C

Α. Στερεά Ελλάδα: 41- 42 και πιθανώς κατά τόπους 43ο C (πόλη Αθήνας 40 - 41 και πιθανώς την Πέμπτη 42 ο C).

Α. Πελοπόννησος:  41- 42 και πιθανώς κατά τόπους 43ο C.

Εσωτερικό Κρήτης: 41-43ο C.

44 σχόλια:

  1. Δεν διεκυρινήσατε αν θα συνοδεύονται από λίβα αυτές οι θερμοκρασίες.
    Αν φυσήξει λίβας που σύμφωνα με ορισμένα σενάρια παίζει και αυτό τότε η θερμοκρασία θα πρέπει σε ορισμένες περιοχές να τσιμπήσει παραπάνω κατά δυο-τρεις βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το 42 και τοπικά 43 ισχύει στα ανατολικά ηπειρωτικά με λίβα δυτικό άνεμο Τετάρτη Πέμπτη.
      Κάπου εκεί θα είναι το ταβάνι.
      Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα σαφώς πιο κάτω.
      Όλα αυτά βέβαια για μένα μικρή σημασία έχουν από τη στιγμή που δεν φαίνεται καμία αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας στο μετά αλλά το ίδιο χάλι με αυξομειώσεις θα συνεχιστεί.

      Διαγραφή
  2. Ευτυχώς από τις 15 και μετά αρχίζει και επιβεβαιώνεται η αποσυμπίεση του κύματος καύσωνα ιδιαίτερα εκεί που θα είναι πιό δυνατό δλδ στα κεντροανατολικά και νότια ηπειρωτικά.
    Πάντως η δυτική γενικά Ελλάδα λόγω ανέμων δεν θα ξεπεράσει τους 39 με 40 βαθμούς στα ηπειρωτικά και αυτό αν συμβεί θα είναι μόνο Τετάρτη προς Πέμπτη.
    Παρόλα αυτά η ζέστη,γενικά πάνω από τα φυσιολογικά είναι ήδη και θα παραμείνει για πολύ μεγάλο διάστημα έντονη και εκεί.
    Τέλος,το τρίτο 10ήμερο του Ιουνίου σύμφωνα και με τα πιο φρέσκα στοιχεία,αρχίζει πάλι και δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο καιρός...
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια ώρα στο Νησί... Ατελειωτο φθινόπωρο με βροχές και κρύο... Μεγάλη εμμονή φίλε!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς Γιάννη, μιλάμε για εμμονή πάνω από εννέα μήνες στη βόρεια και ΒΔυτικη Ευρώπη με συνεχόμενες διελεύσεις χαμηλών και χαμηλότερων θερμοκρασιών.
      Πάντως στην παράκτια δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στο στενό Ρίου Αντιρρίου οι θερμοκρασίες και σήμερα δεν ξεπέρασαν τους 29 μόλις βαθμούς με δυνατή αύρα το μεσημέρι απόγευμα!
      Νομίζω ότι στις ζέστες του Ιουνίου λόγω ψυχρών ακόμη θαλασσών, είναι ότι καλύτερο να βρίσκεσαι σε παραθαλάσσιο μέρος.

      Διαγραφή
    3. Ποιο νησί Γιαννη?

      Διαγραφή
    4. Aν πρόσεξες ,το έχει με κεφαλαίο ................... .- Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Είπαμε, εκεί που παράγεται το ωραίο ουϊσκάκι, στα Scottish Highlands.

      Διαγραφή
  3. Φοίβος Παπαδόπουλος9 Ιουνίου 2024 στις 2:19 μ.μ.

    ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Επιτρέψτε μια καιρική ανάμνηση από το «μακρινό» 1982. Είχα την ισχυρότερη θερμική καταπόνηση που έχω νιώσει μέχρι σήμερα! Καταμεσήμερο 27 Ιουνίου 1982 διέσχιζα με μηχανή τον Θεσσαλικό κάμπο πηγαίνοντας για Χαλκιδική, εν μέσω του καύσωνα του 1982 (24-28/6).. Πιθανότατα με θερμοκρασία έξω από την Λάρισα της τάξης των 44 βαθμών! Σταματώντας στο φανάρι της εθνικής έξω από την Λάρισα μετά βίας κράτησα την ισορροπία μου! Όμως τότε ήμουν 20. χρονών και οι αντοχές ήταν διαφορετικές…
    Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι πέθαναν 42000 κοτόπουλα στην Σίνδο της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Για την ιστορία εκείνο το καλοκαίρι στην Χαλκιδική εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα δροσερό, με απογευματινές αστάθειες, μπόρες και μπουρίνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΑΡΙΣΑ
      24/6/1982 : 41,
      25/6/1982 : 42,
      26/6/1982 : 41,
      27/6/1982 : 39,
      στον ήλιο, όμως που ήσουν τόσην ώρα εκτεθειμένος, πόσο;

      Διαγραφή
  4. Αγριεύουν και εδώ πάνω τα πράγματα..με 30,1 τώρα ενώ χθές πιάσαμε..33...ας είναι καλά οι βραδυνές αναστροφές...που ριχνουν την θερμοκρασία...κάτω από τους 20 από τις 20.00 ,τα πρωινά παραμένουν δροσερά..με 13,2....θεωρώ τυχερούς...τους νησιώτες..και τους κατοίκους των ορεινών...(πάνω από τα 1200 μετρα..) εμάς τους ημειορεινούς ηπειρωτικούς...θα μας κάψει από Τρίτη.
    Ενώ ο κύριος Ζιακόπουλος ακουσε τζιτζίκι..εγώ είδα την πρωτη κωλοφέξα η κωλοφωτιά..(πυγολαμπίδα) "θωμάς"
    υ.γ. καμμία σοβαρή εκτίμιση ακόμα για το καλοκαίρι που μπήκε....εγώ ελπίζω σε ανατροπή πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλη την ιστορία από την δημιουργία του κόσμου, ένας άπιστος.....! Με χιουμοριστική διάθεση....


      Υ.Γ Αν επαληθευτείς στην ανατροπή, θα έρθω να σε κεράσω ένα παγωμένο νερό....

      Διαγραφή
    2. Χιχι αγαπητέ Γιανακούλα....απλά παρατηρώ..ότι η δικιά μας αφύσικη ζέστη....οφείλεται σε ένα βαθύ σκαψιμο...στην Ιβηρική...και η βόρεια Ευρώπη...έχει ακόμα κρύο...όπως και η ΒΔ....εγώ κερνάω...ένα ταπερ μανιτάρια..!¨θωμάς"

      Διαγραφή
  5. Για να μην κάνει ανάρτηση για τρεις μέρες ο κ Ζιακοπουλος μου εδεινε ελπίδα κ βεβαιότητα για την σημερινή του ψύχραιμη περιεκτική κ σωστή όπως πάντα!!! Τι γράφουν οι άλλοι οι ψευτο η μαϊμού ξερόλες θεέ μου !!!!έλεος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Ζιακοπουλε τι θα γίνει με τα σχολεία και τις εξετάσεις;Καποιαβαπο αυτα δεν διαθετουν καν ανεμιστήρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως θα έπρεπε να εισηγηθητε ως αρμόδιοι την αναβολή των εξετάσεων τουλάχιστον για τις 2 μέρες του εντονου κύματος;
    Υ. Γ. Μια καιρόφιλη φιλόλογος που σας παρακολουθει εδώ και πολλα χρονια με απέραντο σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κυρία Ευαγγελία.
      Νομίζω ότι έχετε δίκιο για τις εξετάσεις το διήμερο Τετάρτης Πέμπτης τουλάχιστον για τα μεγάλα αστικά κέντρα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και στα ντουβάρια ήδη θα έχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες θερμικής ενέργειας.
      Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σε σχολεία κλιματιστικά η έστω μεγάλοι ανεμιστήρες τα πράγματα για τους μαθητές ειδικά σε αυτές τις περιοχές θα είναι κάπως δύσκολα.
      Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι εύκολο να αλλάξει το πρόγραμμα των πανελλαδικών.
      Αυτό ας το δουν με ηρεμία και ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι.

      Διαγραφή
  8. Κε Φώτη καλησπερα και σε εσας. Η προταση μου προφανως δεν αφορά τις πανελλαδικες(άλλωστε την Τρίτη τελειώνουν) αλλά τις εξετάσεις γυμνασίου Λυκειου. Αναρωτιόμουν μήπως θα μπορουσαν οι έμπειροι προ γνωστές μας να βάλουν το θεμα στο τραπεζι του υπουργείου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μην ξεχνάτε, κ. Ζιακόπουλε - ως αρμόδιος - να μας μάθετε να γράφουμε σωστά ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι άλλο θα ακούσουμε…οι εξετάσεις γίνονται κατά κανόνα στις 8:30 το πρωί ως τις 11:30 (και πολύ λέω..) ας μην υπερβάλλουμε και λέμε για αναβολές. Για τις πανελλαδικέ δεν υπάρχει ούτε μια τοις χιλίοις περίπτωση να αναβληθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αναβολή των ενδοσχολικων δεν είναι κάτι το τόσο δύσκολο. Για όσους είναι σε αίθουσες ελληνικών σχολείων ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η δεύτερη βάρδια. Καλή εβδομάδα σε όλους και μακριά από υπερβολικές αντιδράσεις για απλά καθημερινά προβλήματα. Να ακούγονται με ψυχραιμία οι διαφορετικές απόψεις

      Διαγραφή
  11. Καλημερα σας! Καταρχάς δεν καταλαβαίνω το εριστικό και ειρωνικό υφος σας. Σε πολλους δήμους ευπαθών περιοχών όπως στη Βοιωτία έχουν γίνει αντίστοιχες προτασεις. Οι εξετάσεις στα σχολεία έχουν και δευτερες βαρδιες, όπου ξεκινουν 10:30 με 12:30 ή και 1:30.Ειμαι φιλόλογος στο σχολικό συγκρότημα της Γκραβας, όπου οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Δεν υπάρχει ουτε δείγμα ανεμιστήρα(αρμόδιο και υπευθυνο προφανως το υπουργείο)
    Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδια καλούνται να γράψουν εξετασεις και όχι να έρθουν βόλτα να παιξουν μπουγέλο. Τα παιδια με άσθμα, με χαμηλό αιματοκριτη, παδιαπου δεν σιτίζονται επαρκώς;Δεν είναι τόσο αστεία και τόσο ευκολα όλα. Δεν λύνονται απλά με ένα "τι άλλο θ' ακουσουμε"
    Ευχαριστώ για το χρονο και το χώρο σας Κε Ζιακοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου ειρωνεία… με συγχωρείτε αλλά δεν πρόκειται να ζήσουμε ακραίο κύμα καύσωνα για να ληφθούν τέτοια γενικευμένα μέτρα. Ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες υπάρχει και θα υπάρχει από τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των δημοσίων πρωτίστως σχολείων όπως πάντα που στηρίζουν -παρά την τεράστια υποχρηματόδοτηση- τα σχολεία μας. Εξαιρώντας τις πανελλαδικές-που πρέπει να συμβεί κάτι πολύ ακραίο για να αναβληθούν (συνέβη πέρυσι ο ντάνιελ και εκεί οι επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου επαναλήφθηκαν λίγες μέρες μετά, μόνο εκεί φυσικά) οι υπόλοιπες εξετάσεις γίνονται από τους καθηγητές του σχολείου και επομένως εκεί υπάρχει τεράστια ευελιξία. Όχι όμως για έναν πρώιμο έστω καύσωνα σε κάποιες περιοχές να αναβληθούν εξετάσεις γενικά. Οι οποίες μάλιστα ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου και λήγουν στις 14 Ιουνίου! Δηλαδή επί ένα μήνα σχεδόν τα παιδιά γράφουν αραιά αραιά μαθήματα

      Διαγραφή
    2. Οι εξετάσεις στα γυμνάσια ξεκινουν 3 Ιουνίου και τελειώνουν 17.Δεν είναι κατάλληλο το blog για να συνεχιστεί περαιτερω η συζήτηση. Αναμένουμε το απόγευμα τις αποφάσεις!

      Διαγραφή
  12. Μη ξεχνάμε ότι ο Ιούνιος δεν είναι καθαρά καλοκαιρινός μήνας (ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο), όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Καύσωνες αρχές με μέσα Ιουνίου είναι πολύ σπάνιοι. Οι θερμοκρασίες που θα έχουμε μπορεί να μην είναι ακραίες γενικά αλλά είναι σίγουρα ακραίες για την εποχή που διανύουμε. Στην Αθήνα το πρώτο 15ημερο του Ιουνίου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 40 βαθμούς, ενώ γενικά τον Ιούνιο μόνο 7 χρονιές από το 1901. Θα δούμε εάν θα γίνει αυτό κυρίως την Πέμπτη όπου πιθανόν να έχουμε δυτικούς-νοτιοδυτικούς ανέμους, τις άλλες ημέρες το κέντρο θα κυμαίνεται στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σας, σχετικά με το ζήτημα των εξετάσεων, πιστεύω παίζει ρόλο και ο παράγοντας της κορύφωσης., όπως στους αθλητές στην προετοιμασία για έναν μεγάλο αγώνα. Σκεφτείτε να τους πουν ότι αναβάλλεται ! Οπότε καλό είναι αυτά να γίνονται , χωρίς καμμια καθυστέρηση. Ευχαριστώ. ΥΓ. Την συγγνώμη μου στους απανταχού γειωτές ( πρώην Sonntag) για τον βιασμο της Ελληνικής γλώσσας εκ μέρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρκετά θολό σήμερα το νερό στην Τρίπολη και πριν απο λίγο βγήκε ανακοίνωση οτι είναι απο τις πολύ ισχυρές καταιγίδες που είχαμε το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη του καιρού. Το απόγευμα θα λάβει χώρα διυπουργική σύσκεψη για τη λήψη των όποιων αποφάσεων.
    Καλό μεσημέρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριοι μην λέτε πράγματα τα οποία είναι ανυπόστατα.
    Οι πανελλήνιες τελειώνουν αύριο το πρωί οπότε όλα καλά.
    Για τις ενδοσχολικές εξετάσεις όμως το θέμα πρέπει να εξεταστεί.
    Υπάρχουν νομοί όπως Λαρίσης Βοιωτίας Φθιώτιδας δυτικής και βόρειας Αττικής και κάποιες περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου που ειδικά Τετάρτη προς Πέμπτη οι θερμοκρασίες πέραν ότι θα είναι πολύ υψηλές ως προς τις μέγιστες(42 με 43 βαθμούς) και τα δύο αυτά πρωινά μέσα στις πόλεις δεν θα πέσουν οι θερμοκρασίες κάτω από τους 29 με 30 βαθμούς.
    Τα ντουβάρια των σχολικών κτιρίων ήδη έχουν βράσει.
    Βάλτε εσείς τα παιδιά και τους καθηγητές χωρίς κλιματισμό με θερμοκρασία εσωτερική 32 πλας βαθμών(ίσως και αρκετά παραπάνω) να ανταπεξέλθουν.
    Μιλάμε για συγκεκριμένες περιοχές και όχι παντού.
    Το έχω ξανά πει, μην μιλάτε κάποιοι εκ του ασφαλούς.
    Υπάρχει πολύς κόσμος όπως και νέα παιδιά που έχουν πρόβλημα με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καλύψατε πληρως!!! Ευχαριστώ πολυ!!

      Διαγραφή
    2. Μια μικρη διορθωση Φωτη, οι πανελληνιες τελειωνουν αυριο 12/6.

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα από την φθινοπωρινή Στοκχόλμη .Μετα από 10-12 μέρες με ζέστη Ιουλίου επέστρεψε η βροχή και το κρύο εδώ και 3 μέρες (μέγιστες 14-16c).Μάκης Στοκχόλμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συγνώμη που θα γίνω λίγο επικριτικός. Σε " έγκριτο" μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στην κυβέρνηση μίλησε για την γαστρεντερίτιδα στη Μαγνησία έγκριτος ειδικός του κορωνοϊού που συμμετέχει στις αποφάσεις της κυβέρνησης με τη γνωμοδότηση του και είπε ότι βασική αιτία για το φαινόμενο είναι η κλιματική αλλαγή και ότι την περασμένη εβδομάδα είπε επί λέξει ότι η μέση θερμοκρασία 24ώρου στην περιοχή ήταν 37 βαθμοί επειδή το μεσημέρι έφθανε 45 και τη νύχτα δεν έπεφτε κάτω από 30! Ίσως και άλλοι να το άκουσαν από εδώ. Και οι δημοσιογράφοι συμφώνησαν και το επικοινώνησαν στον κόσμο που κρέμεται από τα χείλη τους.
    Παρόλο που έχω κάποιες απόψεις που διαφωνούν με πολλούς, δεν εκφράστηκα ποτέ σε αυτό τον τόνο στο blog μιλώντας μόνο για τα καιρικά.
    Τώρα όμως ξεπερνώνται τα όρια της υποτίμησης της νοημοσύνης.
    Ευχαριστώ και συγνώμη για το στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να δούμε σιγά-σιγά το ενδεχόμενο εμφάνισης μπουρινιών την Παρασκευή το βράδυ στους κόλπους της β. χώρας. Οι ψαράδες και οι ρομαντσοβαρκάρηδες να το προσέξουν αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Χρήστο έχετε δίκαιο...!θυμίζω παλιότερο post του κυρίου Ζιακόπουλου...για τις καταιγίδες στα παράλια της Βόρειας Ελλάδας όπου οι ψυχρές μάζες.ενός μετώπου..συναντούν την υγρασία..που φέρνει..η αύρα...αρκετά επίκύνδηνη κατάσταση ,..που χρήζει ιδιαίτερης μνείας.Δεν γνωρίζω αν είναι θετικό η αρνητικό .. ότι το μέτωπο αντί της ΝΑ πορείας προς την Κεντρική κ Ανατολική Μακεδονία που έδειχνε χθές..τελικά...θα ξεκινήσει με είσοδο από τα ΒΔ...
      Αρκετά καλά εδώ στο Ανω Βόιο με 12.1 το πρωί και 29 τώρα...και ένας δροσερός για τα δεδομένα...ΒΔ.Ισως καούμε αύριο..αλλά μετά..έχει rock!!...:"θωμάς"

      Διαγραφή
  20. Χθες είχαμε 39ο στην ανατολική Αττική για όσους προφανώς δεν το κατάλαβαν και 37+ στο κέντρο. Τα θερμοκαζανάκια μίλησαν. Οι ψυχικά διαταραγμένοι να τα διαδώσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να ζήσει το δυτικό ρεύμα να μας δροσίζει. Εδώ η θερμοκρασία σήμερα έπεσε αντί να ανέβει. Μιλάμε για 30αρια στα παραθαλάσσια. Φυσιολογική ζέστη για Ιούνιο. Εμείς οι δυτικοί θα πληρώσουμε τη νυφη αργότερα...με τα μελτέμια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καύσωνας σήμερα με 29β μέγιστη στην παράκτια Ναυπακτία και το στενό του Ρίου 😀
    Μία χαρά μπάνια και ηλιοθεραπεία κάνουμε και το βράδυ ύπνο εννοείται χωρίς air cool και ούτε καν ανεμιστήρα...
    Πάντως ο επιλεκτικός καύσωνας άρχισε από σήμερα να δείχνει τα δόντια του για να ενταθεί από αύριο στα ανατολικά και νότια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φώτη.Ακριβώς αυτό που λες ισχύει και για τη δυτικότερη παραλιακή Κορινθία ( Δερβένι).
      Παράκληση, να μη σταματήσετε να μας στέλνετε το ευεργετικό αυτό μαιστρέλι . --------==========Π.Α.

      Διαγραφή
  23. Kαλησπέρα σας, ένα γενικό σχόλιο να μου επιτραπεί σχετικά με την αξιοπιστία ή μη των ,τονίζω, επισήμων ( πχ. δίκτυο ΕΜΥ ή ΕΑΑ) σταθμών μέτρησης κυρίως των θερμοκρασιών. Για τον ανεπισήμων φυσικά δεν τίθεται ούτε λόγος. Νομίζω ότι οι μετρήσεις των αλλά και τα ρεκόρ θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη χωρίς αμφισβητήσεις. Διαφορετικά δεν πρόκειται να διαθέτουμε ένα αρχείο μετρήσεων θερμοκρασιών στην χώρα μας που είναι τόσο χρήσιμο κατά την γνώμη μου για ιστορικούς και λόγους έρευνας. Φανταστείτε πχ, για να μεταφερθώ πάλι στον αθλητισμό, η ΙAAF να έπαυε να ανγνωρίζει την επίδοση του Μπομπ Μπίμπον στο Μεξικό το 1968. Θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου έτσι και δεν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε πουθενά ! Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΧΕΤΙΚΟ από τη Βικιπαίδεια:
      Το καλύτερο άλμα του Ιβάν Πεδρόσο στον κλειστό στίβο ήταν 8,62 μ. και το έκανε στο Μαεμπάσι το 1999 ενώ στον ανοιχτό στίβο, επίσημα, ήταν 8,71 μ. και το έκανε στη Σαλαμάνκα το 1995. Την ίδια αυτή χρονιά όμως στο Sestriere, στην Ιταλία, πήδηξε 8,96 μ. που θα αποτελούσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Όμως, το αποτέλεσμα αυτό δε διαβιβάστηκε για επικύρωση στην IAAF από την Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου, που υποστήριξε ότι επειδή κάποιος στάθηκε μπροστά στο ανεμόμετρο, δεν μπόρεσαν να μετρήσουν αν και πόσο θετικός ήταν ο άνεμος κατά τη διάρκεια του άλματος.

      Διαγραφή
  24. Το καλοκαίρι του 2003 δεν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας με τα αεροπλάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή