Ορισμένοι «μετεωρολόγοι» και «δημοσιογράφοι» νομίζουν ότι ζουν σε σκανδιναβική χώρα!

 

Λαύριο, του Σταύρου Παυλόπουλου 

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντροανατολική Ευρώπη, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται βορειοανατολικά. Με τη διέλευση του μετώπου αυτού από την περιοχή μας, οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Αντίθετα, στη υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (μέγιστες τιμές 36 με 38 βαθμοί). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), βροχές δεν προβλέπονται. 


Την Τετάρτη (5/6), υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη (6/6), αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και καταιγίδων το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση.

29 σχόλια:

  1. Θα καταντήσω κουραστικός όμως για μια ακόμη φορά ο κ Ζιακοπουλος αποδίδει την πραγματικότητα με την γνώση την σύνεση κ την επιστημονική του κατάρτιση!!! Θα μου επιτρέψει όμως να διαφωνήσω μόνο στην φράση ορισμένοι <>..δυστυχώς οι περισσότεροι κ στα ποιο πολλά θέματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωταθλητής ζέστης σήμερα ο νομός Βοιωτίας με 38 και βάλε βαθμούς τοπικά.
    Δεύτερη η ενδότερη Κορινθία και αμέσως μετά κάποια κλειστά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και της Φθιώτιδας.
    Σαφώς πιο δροσερά όλα τα παραθαλάσσια τμήματα λόγω εποχής ενώ εδώ στα δυτικά ΒΔυτικα σήμερα, λίγο η συννεφιά, λίγο το δυτικό ρεύμα τη "σκαπουλάραμε" με 32αρια κατά μέσο όρο ακόμη και στα ηπειρωτικά πεδινά.
    Γενικά και τις επόμενες ημέρες το δυτικό ΒΔυτικό κομμάτι φαίνεται να γλιτώνει τις υψηλές θερμοκρασίες σε αντίθεση με τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά όπου το δυτικό ρεύμα θα κάνει την (καυτή) δουλειά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο κείμενο γράφετε 5/4 ενώ το σωστό είναι 5/6.
    Το ίδιο και για το 6/4.
    Να το διορθώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε κύριε Παπαδόπουλε

      Διαγραφή
    2. Tώρα το διόρθωσε ο κύριος Ζιακόπουλος δεν υπάρχει πλέον θέμα.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το sonntag τι είναι?
      sonntag είναι η κυριακή στα γερμανικά.

      Διαγραφή
    4. Ενώ πριν υπήρχε !!! ........ .- -----======Π.Α.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα. 38,5 βαθμούς μέγιστη βλέπω σε σταθμό στη Θήβα. Μωρέ μπράβο! Τα μεγάλα χιόνια θέλουν και θυσίες! Αντίθετα στην Ήπειρο δεν πήραμε ούτε θα πάρουμε μυρωδιά απο τη θερμή εισβολή χάρη στο Δυτικό ρεύμα που θα επικρατήσει από αύριο. Αντίθετα τα ανατολικά θα έχουν θέμα λόγω του δυτικού κατάβατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στα 123 χρόνια που καταγράφονται δεδομένα στο Θησείο, μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουνίου μόνο 6 χρόνια η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 36 για 2 ημέρες. Το 1935, το 2000, 2009, το 2010, το 2012 και το 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Θεσσαλονίκη οι λασποψιχάλες που σημειώνονται δώθε, κείθε, που και που, μας έκαναν τα αμάξια χάλια. Ωστόσο, η συννεφούλα κρατάει τη θ. σε ανεκτά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα στον δάσκαλο κ σε όλοι την παρέα έτσι ακριβώς Δάσκαλε σας ευχαριστούμε να είστε πάντα καλά κ να μας φωτίζεται με τις γνώσεις σας είμαστε τυχεροί που σας έχουμε σας παρακολουθώ από παιδί είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Koρινθία αυτή τη στιγμή : Δερβένι 28 C .
    Aγιοι Θεόδωροι 38 C .
    H διαφορά προφανώς έγκειται στον ικανοποιητικό εκ Ναυπάκτου μαίστρο. Στό Δερβένι φθάνει μέτριος και δροσερός και λειτουργεί ως φυσικός κλιματισμός. Στούς Αγίους Θεοδώρους όχι.
    Φύσα μαίστρο δροσερέ κι αέρα του πελάγους . Έτσι μάλιστα !!. -----====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απολαυστικά πάντα τα άρθρα του κ. Ζιακόπουλου. Εδώ στη Ρόδο, δεν έχουμε νοιώσει ακόμα ιδιαίτερη ζέστη και το δυτικό ρεύμα στις περισσότερες περιοχές του νησιού σώζει τα προσχήματα. Στην πόλη που είμαι ίσα που άγγιξε το θερμόμετρο τους 30. Μόνο στη Λίνδο χτύπησε ένα 35άρι που και αυτό για τα δεδομένα της light είναι. Εχουμε πάντως γενικά αυξημένη υγρασία, κάτι όχι απαραίτητα σύνηθες το καλοκαίρι εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάσαμε το ρεκόρ των 39,2 σήμερα αλλά είμαστε από 1/6 συνέχεια πολύ ψηλά θερμοκρασιακά. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα γιατί έρχονται και άλλα επεισόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας , ώρα 22.00 , Κηφισιά θερμοκρασία 31 βαθμοί. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα μοντέλα βγάζουν δειλά-δειλά πως το επόμενο διάστημα θα μας έρθει δαιμονισμένη ζέστη που μπορεί να φτάσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς.Αν επαληθευτεί κυριολεκτικά θα βράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δάσκαλε, αν δε με απατά η μνήμη μου, σήμερα στην Αττική έσπασαν ρεκόρ πρώτου δεκαημέρου Ιουνίου που κρατούσαν από το 1985. Τότε πρέπει να ήταν 8-9 του μήνα ενώ τώρα μόλις 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μας τα λέει καλά η ατμοσφαιρική τραμπαλα στην Ευρώπη το επόμενο μακρύ διάστημα σύμφωνα με τα μοντέλα. Ψόφοκρυο στην Αγγλία... Κάψιμο στη χώρα μας. Δεν μας βλέπω καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παραμένει δροσερό το Ανω Βόιο με θερμοκρασίες κάτω από τους 15 βαθμούς την νύχτα (ελάχιστη σήμερα 10,5) και μέγιστες από 28 έως 32,αύριο περιμένουμε και βροχές.Αφήνω στην κρίση σας ότι η σκόνη του Απριλίου και τα ανεμολογικά στοιχεία....του οδήγησαν στην άυξηση των τιμολογίων του ρεύματος,"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα.
    α) Επειδή έχω γράψει,
    β) Επειδή έχω μιλήσει και
    γ) Επειδή δεν έχω δει καμία ανταπόκριση και βελτίωση και τα νεύρα μου έχουν σπάσει,
    δ) Απαντάω λαϊκά: κολοκύθια τούμπανα, με τη ρίγανη και στο πάτερο.
    Είδες, Πέτρο; Τα έβαλα όλα.
    Καλά μυαλά και καλή τύχη στις επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Χρήστο , ποτέ δεν αμφέβαλα ούτε για την πληρότητα ούτε για το χιούμορ σου !!.
      Εις ο,τι αφορά στις επόμενες γενιές , παραθέτω τη σχετική απάντηση που έδιναν οι αρχαίοι Σπαρτιατόπαιδες στους μεγαλύτερούς τους : " Άμμες δε γ εσόμεθα πολλώ κάρρονες " ,δηλαδή : " Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας ".
      Ας αισιοδοξούμε . Να είσαι καλά . Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Τώρα, ξέρεις τι λένε, Πέτρο;
      Εμείς δεν θέλουμε γνώση, θα γίνουμε επιχειρηματίες και θα βγάλουμε περισσότερα χρήματα από εσάς.
      Κι εγώ απαντώ: "Πάρε λόγια, σύρε στο παζάρι".

      Διαγραφή
  17. Εκτιμάται χιονόπτωση στα Scottish highlands, εκεί που παράγεται ο διεθνούς φήμης αγριόγαλος, να πίναμε ένα ουϊσκάκι τώρα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή