Ως την Κυριακή, ουδέν νεώτερον από το καιρικό μέτωπο

Βαρομετρικό στη Δ. Μεσόγειο κινείται ΝΑ και δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας που καλύπτεται από υψηλές πιέσεις. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή μας δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά ως την Κυριακή (22/10) με αποτέλεσμα: τη συνέχιση της ανομβρίας, την επικράτηση ασθενών ανέμων και τις ομίχλες κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά. Στο διάστημα αυτό οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας φαίνεται να σταθεροποιούνται σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα σημειώσουν μικρή άνοδο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στις αρχές της νέας εβδομάδας αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα με χαρακτηριστικά σε πρώτη φάση τους νοτιάδες, τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε δεύτερη φάση τους βόρειους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Υ.Γ. Αντικυκλωνάκος στη Σκανδιναβία φαίνεται να περιορίζει για άλλη μια φορά την προγνωσιμότητα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στην Ευρώπη, αλλά η μεταβολή του καιρού στις αρχές της νέας εβδομάδας στη χώρα μας συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί.

 
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

14 σχόλια:

  1. Ακομη παντως δεν εχει κλειδωσει η κακοκαιρια, απο κυριακη θα εχουμε εικονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να βγούμε και λίγο εκτός κλίματος...έχετε δει ποτέ γυναικεία παρουσία στο Blog;Μάλλον περισσότερους πιγκουίνους θα βρει κανείς στην Αρκτική.Γιατί άραγε;Τόσο απόμακρη είναι από τις γυναίκες η ενασχόληση με το καιρό;Ποιος ξέρει..μάλλον το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκουν επ'αυτού είναι να δοκιμάζουν καινούρια ρούχα πριν βγουν στο γυαλί.Πάντως μετά το τελευταίο νομοσχέδιο θα μπορούμε και εμείς οι καιρόφιλοι να δηλώνουμε γυναίκες και έτσι να αλλάξουμε τη σύσταση της παρέας μας.....;Όταν δεν έχεις άλλο τρόπο να επανέλθεις στην επιφάνεια αγοράζεις αεροπλάνα και ασχολείσαι με τους διεμφιλικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μόνο δεν ασχολούνται αλλα η δική μου γυναίκα μου λέει τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας άλλο κατι απο τον Ζιακοπουλο θα διαβάζεις η μόνο αυτόν!

      Διαγραφή
    2. Εγώ που προσπαθώ να την πείσω οτι είναι ωραίο να περπατάς με το κρύο η κάτω απ΄τη βροχή, δε με δουλεύει μεν (γιατί με έχει πάρει απόφαση εδώ και καιρό) αλλά αρνείται να ακολουθήσει. Μόνο με τα χιόνια έρχεται παρέα, για λίγο όμως.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. Εμένα πάλι της είπα ότι από εβδομάδα έρχονται βροχές και κατέβασε μούτρα. Επίσης, όταν χιονίζει, πάω από παράθυρο σε παράθυρο για έλεγχο της κατάστασης (καταλαβαίνετε προφανώς οι μυημένοι) και μου βάζει χέρι που την ξυπνάει το μπιπ του συναγερμού μέσα στη νύχτα...
      ΥΓ Γιώργο Λαμέρα, άρα σπανίως έρχεται παρέα με άλλα λόγια, έτσι;

      Διαγραφή
    5. Το " μπιπ" και τα σημάδια στο τζαμι απο την αναπνοή ηταν το πρόβλημα της μάνας μου και τώρα της γυναίκας μου...

      Διαγραφή
  3. Παραπλανητικά ...
    http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/wctan1.png
    Εξαιτίας της βραδινής ψύχρας (;) είμαστε μέχρι και 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα ...
    Πως ένας χάρτης παραπλανά την θερμή περίοδο που διανύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παραπλανά. Απλά αποτυπώνει τη μέση θερμοκρασία.

      Διαγραφή
    2. Να διορθώσω : " παραπλανά ". Ήμουν σαφής περί μέσου όρου, είναι αυτονόητο ότι ο χάρτης δείχνει " μέση θερμοκρασία". Ψυχρότερα βράδια, θερμότερες υψηλές. Απλά αυτή την φορά αυτή η εβδομαδίαια αναφορά μέσων τιμών για την περιοχή μας δεν αντανακλά την θερμή περίοδο που διακρίνουμε, την " ανυσηχία μας ". Ασφαλώς και υπάρχουν χάρτες κσι δεδομένα για το αυταπόδεικτο.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλους.
    Απαντώντας στα παραπάνω σχόλια περί γενικευμένης και απόλυτης αποχής των γυναικών από τα "καιρικά", θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κάνετε σοβαρό λάθος υποστηρίζοντας αυτή την άποψη.
    Προσωπικά ασχολούμαι με τον καιρό από πολύ μικρή και παρακολουθώ 'μανιωδώς' και καθημερινά τους προγνωστικούς χάρτες, τον υπέροχο κο Ζιακόπουλο, και διάφορα άλλα sites.
    Είμαι και εγώ από αυτούς που θεωρούν ότι 'φτιάχνει ο καιρός' όταν αρχίζουν οι βροχές και τα χιόνια και δεν μπορώ να καταλάβω όλους όσοι θέλουν καθημερινά ήλιο και ζέστη.
    Λυπάμαι πραγματικά που διαβάζω τόσο αόριστες γενικεύσεις σχετικά με το γυναικείο φύλο. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες γυναίκες σαν κι εμένα (κατ' αρχάς η ίδια η κόρη του κου Ζιακόπουλου που σίγουρα όλοι γνωρίζετε ότι είναι μετεωρολόγος...) και προφανώς δεν αποτελούμε την πλειοψηφία, αλλά υπάρχουμε...
    Με εκτίμηση,
    Φωτεινη Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. όπως δε διακρίνουμε τους καιρόφιλους σε ηπειρώτες-θεσσαλούς, δεν τους διακρίνουμε και σε άντρες-γυναίκες.

      Διαγραφή