Δεν πάω πουθενά, πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω…

ECMWF:  850 hPa temperature / 500 hPa geopotential
Friday 13 Oct, 00 UTC T+96 Valid: Tuesday 17 Oct, 00 UTC

Καλημέρα σε όλους

24 σχόλια:

  1. Θέλω να φύγω, θέλω να φύγω, θέλω να φύγωωω!! Καλημέρα δάσκαλε! Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ.Ζιακοπουλε εκτος απο καλος και σοβαρος ανθρωπος ειστε και ο καλυτερος μετεωρολογος αλλα και πατερας μιας σοβαρης και γλυκιας μετεωρολογου αλλα δεν φτανουν ολα τα παραπανω ειστε και μεγαλος χωρατατζης!!! πολλα φιλια απο την πολλη ψυχρη( νυχτα, πρωι ) και πολλη ζεστη( ημερα ) Τριπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και σπουδαίος ιστοριοδίφης, αυτό το ξέχασες. Αλλά ακόμα περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει το νέο, μετεω-ιστορικού περιεχομένου, βιβλιο του.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα, εχει τοσα καλα που ειναι δυσκολο να τα θυμασαι και ολα, χαιρετισματα απο Τριπολη φιλε Γιωργο που αν θυμαμαι καλα ειχες κανει και φανταρος το 1986!!!

      Διαγραφή
    3. Φιρί-φιρί το πάτε να καβαλήσω κανένα καλάμι τώρα στα ...γεράματα!

      Διαγραφή
    4. Και παραδοσιοδίφης και παροιμιοδίφης!

      Διαγραφή
    5. Καλά θυμάσαι φίλε μου Τριπολιτσιώτη. Τω καιρώ εκείνω λοιπόν στην Τρίπολη, τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, όταν είμουν εξοδούχος, συνήθιζα να μπαίνω σε ένα συγκεκριμένο μικρό ζαχαροπλαστείο (μη με ρωτήσεις σε ποιό και που ήταν, δε θυμάμαι) και να παραγγέλνω μπακλαβά βουτύρου και ένα..."τίποτα", το γνωστό ηδύποτο που εφηύραν οι δαιμόνιοι Τριπολιτσιώτες για τους ...τσαμπατζήδες, και τα συνόδευα με τσιγάρα βαριά άφιλτρα Γκολουάζ. Σήμερα, τριάντα ένα χρόνια μετά, αναρωτιέμαι αν σερβίρουν πια "τίποτα" στην Τρίπολη, όπως επίσης αγνοώ αν κυκλοφορούν ακόμα τα γκολουάζ. Καταραμένες αναμνήσεις, ωραίες μεν αλλά έρχονται ύπουλα να μας θυμίσουν πόσο μεγαλώσαμε...

      Διαγραφή
    6. χαχα η πλακα φιλε Γιωργο ειναι οτι ο πατερας μου ειχε ζαχαροπλαστειο μεχρι και πριν 2 χρονια οπου και πηρε συνταξη αλλα το ειχαμε στην ακρη της πολης ανατολικα αντιθετα δηλαδη του στρατοπαιδου, εσυ μηπως πηγαινες στο παραδεισο που το ειχε ενας μιμης μανωλοπουλος με μεγαλο κεφαλι ή στου μπιρι το καφε-ζαχαροπλαστειο.

      Υ.Γ. μεχρι και αρχες των 80ς ο πατερας μου δουλευε στον παραδεισο και πηγαινε με το ποδηλατο και αρκετες μερες δεν μπορουσε να παει απο τα πολλα χιονια που εμεναν για πανω απο εβδομαδα και θυμαται εντονα ενα πρωινο στις 12 που ξεκινησε εκτος πολης να παει στο ζαχ. και σε δεκα λεπτα το ειχε στρωσει 5 ποντους απο τη στουπαρα και τωρα μου λεει που ειμαι στο σπιτι με συνταξη δεν ριχνει καλα χιονια!!! τα ξαναλεμε φιλε Γιωργο, καλο βραδυ απο τριπολη, Γιαννης.

      Διαγραφή
    7. Δε θυμάμαι Γιάννη μου ούτε ονόματα ούτε δρόμους, μόνο οτι ήταν ένα μικρό μαγαζί κάπου στο κέντρο της πόλης. Παρήγορο πάντως αυτό για μένα. Συνήθως, όταν αρχίζουμε να ραμολίρουμε ξεχνάμε τα πρόσφατα και θυμόμαστε τα παλιά. Δε μου είπες όμως, σερβίρουν ακόμα το λικεράκι "τίποτα" στη πόλη σου, η το έφαγε κι αυτό ο "εκσυγχρονισμός" και το lifestyle;

      Διαγραφή
    8. το εχουν ακομα αλλα πλεον δεν το λενε ετσι γιατι δεν πολυ αρεσει στις μερες μας τετοιου ειδους εκφρασεις ή δεν δεχονται με χιουμορ και το παιρνουν αλλιως.

      Διαγραφή
  3. Η απογοήτευση αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ. Ειτε αφορά το υπόλοιπο των χρημάτων στο πορτοφόλι σου στις 14 του μήνα που δεν φτάνουν ουτε μέχρι τις 20...Είτε ένα αντικυκλώνα που ήρθε και θρονιάστηκε σαν γαιδαρος και δεν κουνάει.
    Υπομονή σε όλους. Καθε μέρα που περνάει φέρνει μια άλλη, που με τη σειρα της μπορει να ειναι πιο ελπιδοφόρα απο την προηγούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το απολαυστικό photoshop του κ.Ζιακόπουλου δίνει και την απάντηση στο ερώτημα φίλου σχολιαστή προ ημερών, "που είναι τα χαμηλά;" Χαμηλά υπάρχουν (κατά το ...λεφτά υπάρχουν), αλλά παίζουν το "γύρω-γύρω όλοι" γύρω από τη φατσούλα και μας σπάνε τα νεύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι με μέρες με βδομάδες πάλι δικά μας θα' ναι...

      Διαγραφή
  5. Όλες οι ελάχιστες της Ελλάδας στο + και η Βωβούσα το χαβά της στο -. Πηγή meteo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η θέση της Βωβουσας ειναι ανάμεσα σε μεγάλες πλαγιές με αποτέλεσμα να κατεβαίνει ο ψυχρός αέρας κατω στον πυθμένα που βρίσκεται το χωριό γι' αυτο το λόγο εχει χαμηλές θερμοκρασιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες Jim για τις πρωινές ελάχιστες. Στις μεσημεριανές μέγιστες όμως γιατί δεν συμβαίνει αυτό;

      Διαγραφή
    2. επισης το οροπεδιο τριπολης ειναι πολυ καλοσχηματισμενο μερος για ελαχιστες

      Διαγραφή
  7. Νομίζω οτι οταν μια περιοχή- σε σχέση με κάποιες άλλες- εχει χαμηλότερη θερμοκρασία και το μεσημέρι υψηλότερη δηλ. μεγαλύτερο θερμομετρικο εύρος εχει να κανει με το ανάγλυφο της περιοχής Π.Χ. παρακολουθώ μήνες τώρα τις θερμοκρασίες ελάχιστες- μέγιστες των Ιωαννίνων και της Κοζάνης και βλέπω οτι τα Γιάννενα εχουν πιο χαμηλές θερμοκρασίες ενω η Κοζάνη εχει πιο χαμηλές τις μέγιστες.Αυτο συμβαίνει καθε μέρα όσο για το λόγο ακόμη το ερευνω και ίσως ζητήσω βοήθεια απο τον δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοσχηματισμενο μερος παντως για ελαχιστες ειναι το οροπεδιο τριπολης

      Διαγραφή
  8. έλα παιδες ... σπάει το ρόδι το 3ο δεκαημερο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κατι φαινεται να αλλαζει γυρω στις 20 του μηνα και μετα, θα κρατησει τη ταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους φαίνεται να καταρρέει ο αντικυκλώνας την άλλη εβδομάδα. Τώρα θα είναι από δυτικά η τα βδκα η από βόρεια, όπως και να΄χει κάποιο σύστημα φαίνεται να μπαίνει στην χώρα. Άντε να δούμε.. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αμήνννν....
    Και με τα σημερινά φρέσκα στοιχεία φένεται σπάσιμο του αντικυκλώνα πρώτα στη δυτική μεσόγειο και μετά τις 21 του μήνα κ σε εμας.Απλώς πάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία για κάτι δυνατό και καλό γιατί όποτε λέμε πολλά στο τέλος δεν παίρνουμε τίποτα!
    Υπομονή κανα δυο μέρες ακόμα να σιγουρέψουν τα μοντέλα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ανυσηχεις μην ανυσηχεις θα 'ρθει η στιγμη που θα γελαμε και μεις...παλι Καρρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή