Δυσοίωνες για βροχές τόσο οι βραχυπρόθεσμες όσο και οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν τους 26 βαθμούς. Ωστόσο, οι ελάχιστες θερμοκρασίες νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι χαμηλές, λόγω της νυχτερινής ξαστεριάς και των ασθενών ανέμων που ευνοούν τη θερμική (μεγάλου μήκους κύματος) ακτινοβολία. Την Παρασκευή (13/10) η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά το Σαββατοκύριακο (14-15/10) οι βοριάδες θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 7 και πιθανώς την Κυριακή τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τη Δευτέρα (16/10) αναμένεται εξασθένηση των ανέμων κατά 1 με 2 μποφόρ και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.  
  
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

14 σχόλια:

  1. Γαϊδουροκαλοκαιρο συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή μηδέν από μηδέν=μηδέν...μάλλον πάμε σε πολύ πιο ήπιο χειμώνα από πέρυσι!Τότε είχε φανεί από νωρίς η τάση..ψυχροί και ξηροί πρώιμοι βοριάδες από Οκτώβριο που κράταγαν συνεχώς τη θερμοκρασία κάτω από το μέσο όρο χωρίς όμως να έχουμε βροχές.Φέτος δε γίνεται ούτε καν αυτό και προς το παρόν μου θυμίζει τη θλιβερή χρονιά 2015-2016 που είχαμε 21 βαθμούς Γενάρη στη Βόρεια Ελλάδα και τα βουνά γυμνά-γυμνά απ'άκρη σ'άκρη!
    Όποιος ξέρει τη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας,γνωρίζει ότι τα βουνά μας(Βερμιο,Καιμακτσαλαν,Σελι,Πιέρια..) "γέμιζαν" πρώτη φορά το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.Τώρα πιάνουμε Χριστούγεννα και δε μπορούμε να λειτουργήσουμε τα χιονοδρομικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ.......ΞΕΡΟΒΟΡΙ ΧΩΡΙΣ ΒΡΟΧΗ=ΠΜΕΥΜΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειπαμε...παλια χιονιζε και με μαιστρο και με γαρμπη και με μελτεμια και με βαρδαρη και με λιβα και με οτι θες τωρα...το ταδε θα παει απο κει το αλλο δε θα αφησει να κανει αυτο γιατι το παρααλλο θα το διωξει παραπερα...και ετσι μεχρι να γινει ο καταληλος "διαστιμικος" συνδιασμος για να κανει ενα κανονικο ηπειροτικο χειμωνα ωπος περιση το Γεναρη,περνανε οι μερες,μηνες και χρονια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απόκλιση από Μ.Ο. υετού Σεπτεμβρίου: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/regional_monitoring/1cpnp1.png

    Πορτογαλία και Ισπανία δραματική κατάσταση, γι αυτό και ακόμα καίγονται. Ακολουθούμε εμεις μαζί με νότια Γαλλία και Τουρκία. Να δούμε στον χάρτη του Οκτωβρίου μήπως είμαστε και εμείς στο κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η βιομετεωρολογία είναι η επιστήμη που εξετάζει τις καιρικές συνθήκες και τις επιπτώσεις τους στην υγεία, στηριζόμενη στους «δείκτες δυσφορίας» που προκαλούν οι ατμοσφαιρικές αλλαγές στις ομάδες του πληθυσμού.

      Ο μουντός και βροχερός καιρός φέρνει μελαγχολία, κακοκεφιά και συχνά τάση υπερφαγίας και επιθυμία για γλυκά. Όσο για τα παιδιά, γίνονται πιο απείθαρχα, ενώ στα σχολικά διαγωνίσματα η απόδοσή τους είναι χαμηλή.
      Εμείς τι σόι παιδιά είμαστε ;

      Διαγραφή
    2. Εμείς, Δημήτρη, έχουμε αποδεχτεί την "διαταραχή" μας και έχουμε περήφανα αυτοπροσδιοριστεί σε βροχόφιλους/κρυόφιλους/χιονόφιλους.

      Διαγραφή
    3. (μου θύμισες τα κανονικά παιδιά - Τρύπες, Δημήτρη.
      εμείς πάντως με τον ήλιο τον άφθονο είμαστε πρώτοι σε παιδική παχυσαρκία. οι δε Φινλανδοί με τη μουνταμάρα έχουν το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα..)

      στα αμιγώς δικά μας, ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο.

      Καλημέρα

      Διαγραφή
    4. Εγώ προσωπικά μ' αυτήν την ανομβρία έχω πάθει κατάθλιψη.

      Διαγραφή
    5. Το ίδιο κ εγώ.
      Κάθε πρωί βλέπω τον ήλιο και σηκώνομαι με τάσεις καταθλιπτικές!
      Τελευταίες ελπίδες μας το 3ο 10ήμερο του Οκτώβρη...

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, η καιρική ανυπαρξία συνεχίζεται. Είναι εντυπωσιακό το πόσο σταθερά καλός κ αίθριος είναι ο καιρός το τελευταίο διάστημα. Είναι σαν Ιούλιος απλά με 10 βαθμούς κάτω. Ας ελπίσουμε ότι είναι μία συγκυρία αυτός ο αντικυκλώνας που πιάνει ουσιαστικά όλη την Ευρώπη. Πάντως, με τα ψέμματα, Μάιο Ιούνιο φέτος έχει βρέξει σαφώς παραπάνω απ ό,τι τους παραδοσιακούς φθινοπωρινούς μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιο φθινόπωρο... Αυτή η εποχή τείνει να εξαφανιστεί πλέον. Καλά δεν μιλάμε για Σεπτέμβριο που είναι άκρως καλοκαιρινός μήνας. Όλοι οι καιρόφιλοι ουσιαστικά τον Δεκέμβριο περιμένουμε για να βρέξει καλά. ΥΓ: Το ευρωπαϊκό στο 00ζ στις 240 ώρες δίνει ακριβώς την κυκλοφορία που έχουμε τώρα, δηλ. ένα ισχυρό αντικυκλώνα στα Βαλκάνια. Αν υποθέσουμε ότι βγαίνει αυτός ο χάρτης τετέλεσται και το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ας ελπίσουμε να μην... Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτος ο τεραστιος αντικυκλωνας θυμιζει το νοεμβριο του 2015 που ηταν μπαστακας στη περιοχη μας για τρεις βδομαδες, αλλα το τριτο δεκαημερο εκανε αρκετες βροχες και καταιγιδες!να δουμε μηπως το τριτο δεκαημερο εχουμε καποια σοβαρη αλλαγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή