Στη δυτική Ελλάδα γλυκός Σεπτέμβρης και στην ανατολική χώρα παρηκμασμένος Αύγουστος


Υψηλές πιέσεις καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης με αποτέλεσμα την καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της ηπείρου μας. Στη χώρα μας, ειδικότερα, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι κατά τόπους στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), βροχές, βέβαια, δεν προβλέπονται και οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες (31-32ο C) θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα, λόγω των κατεβατών ΒΑ ανέμων. Αναφορικά με τις ελάχιστες θερμοκρασίες, οι χαμηλότερες από αυτές θα σημειωθούν στο εσωτερικό τα ηπειρωτικής Ελλάδας. Την Πέμπτη (20/9) θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά την Παρασκευή (21/9) οι βοριάδες θα εξασθενήσουν κατά ένα μποφόρ. Τέλος, το Σαββατοκύριακο (22-23/9), σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στο Θρακικό 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. Μήνυση κατέθεσε η δικηγόρος Shannon Liss Riordan, γνωστή για τις μάχες της ενάντια σε πολυεθνικές, κατά της IBM για την απόλυση τριών υπαλλήλων λόγω ηλικίας, όπως γράφει το Bloomberg. H συγκεκριμένη δικηγόρος δουλεύει σε ένα γραφείο στη Βοστώνη, που έχει εκπροσωπήσει εργαζόμενους κατά της Amazon, της Uber και της Google. Στη μήνυσή τους οι τρεις πρώην υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η ΙΒΜ απολύει συστηματικά παλιούς εργαζόμενους για να χτίσει ένα πιο νεανικό εργατικό δυναμικό. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι έχει απολύσει 20 χιλιάδες υπαλλήλους άνω των 40 ετών τα τελευταία έξι χρόνια.

    Η μήνυση έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις πρακτικές της IBM όσον αφορά τις απολύσεις και για τις διακρίσεις που κάνει με κριτήριο την ηλικία. Την περασμένη δεκαετία η ΙΒΜ απέλυσε χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ, τον Καναδά και αλλού για να μειώσει το κόστος και να ανανεώσει το εργατικό δυναμικό της, αφού έχει μείνει πίσω στις νέες τεχνολογίες. Ο εκπρόσωπος της ΙΒΜ Ed Bardini υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο εργατικό δυναμικό γίνονται με βάση τα προσόντα και όχι την ηλικία. Και ότι από το 2010 δεν έχει αλλάξει ο μέσος όρος ηλικίας του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ, αλλά τα προσόντα των υπαλλήλων και σε αυτά επενδύει η εταιρία για να είναι όλοι επιτυχημένοι σε αυτή τη νέα τεχνολογική εποχή. Βέβαια, αν η υπόθεση πάει σε δίκη η ΙΒΜ θα πληρώσει εκατοντάδες εκ. δολ. σε πρώην υπαλλήλους της.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-17/ibm-is-being-sued-for-age-discrimination-after-firing-thousands

    Δεν ξέρω τι γίνεται στις ΗΠΑ, αλλά στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι ενώ δικαιώνονται σχεδόν πάντα στα δικαστήρια, σπάνια εισπράττουν τα δεδουλευμένα ή, αποζημιώσεις, καθώς τα αφεντικά βαράνε κανόνι στις επιχειρήσεις, βγάζοντας τα λεφτά στο εξωτερικό και αφήνοντας πίσω εταιρίες φαντάσματα - σφραγίδες. Κάπως έτσι φτάνεις στα 40 να θεωρείσαι γέρος για να σε πάρουν σε δουλειά, αν και στα 65 θεωρείσαι νέος για να βγεις στη σύνταξη. Aλλά και πιτσιρικάς να είσαι, τα ίδια και χειρότερα. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση καφετέριας που ανάμεσα στα προσόντα που ζητούσε ήταν και οι πολλοί "φίλοι" των υποψήφιων στο Facebook, έτσι ώστε να αυξάνεται η πελατεία του μαγαζιού. Παρεμπιπτόντως γκρέμισαν ένα καφέ - μπαρ δίπλα από το Eden Beach λίγο μετά τη Σαρωνίδα, το οποίο είχε φτιαχτεί πριν μερικά χρόνια.

    Αντίθετα, τα δύο μπιτσόμπαρα στο Θυμάρι παραμένουν ανοιχτά. Το ένα λέει, μάλιστα, ότι θα λειτουργεί όλο τον χειμώνα (τα ΣΚ μόνο). Τα ίδια έλεγε και πέρσι, βέβαια, αλλά μετά τα μέσα Νοέμβρη έκλεισε τελικά. Και ήταν και ήπιος ο χειμώνας γενικά. Αν και είναι πάντα εχθρικός στη δαντελένια ακρογιαλιά. Καθώς η θάλασσα ανταριάζει, ο ουρανός σκοτεινιάζει και το σφύριγμα του ανέμου σε ανατριχιάζει. Εδώ Σεπτέμβρη έχουμε και μόλις έπιασε δύο μέρες δυνατό βοριά, άδειασαν η παραλία με τις ομπρέλες, η αγαπημένη μου ακτή και η μεγάλη αμμουδιά. Τουλάχιστον τα μελανούρια κολυμπάνε ακόμα. Mαζί με τις ζαργάνες και τα μαγιάτικα, επίσης κατεξοχήν ψάρια του καλοκαιριού. Αν και την Τρίτη δεν τα έβγαλα καλά στις φωτογραφίες, όπως και μία μένουλα, έναν σαργό, έναν κακαρέλο και μερικούς κέφαλους. Κι έμειναν έτσι ένα χταποδάκι, ένας σκαρμός μισοθαμμένος στην άμμο του πυθμένα και μερικές σάλπες γύρω από μία ποσειδωνία για να σώσουν το γόητρο της υποβρύχιας συλλογής. Το χταποδάκι το άφησα φυσικά ελεύθερο μετά τη φωτό, ενώ την απόχη την έχω σαν ανεμούριο και για να πιάνω κανένα άδειο - πάντα - κοχύλι που είναι βαθιά στον βυθό.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο καλησπέρα κ σε σένα.Αμήν κ πότε να λες καθώς όπως είπες κ εσύ αλλά κ ο Γιώργος χθες,από βδομάδα κ κυρίως μετά τις 24 με 25 του μήνα τα μοντέλα παγιώνουν μια άκρως φθινοπωρινή κατάσταση για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.Ειχα πει ότι μέχρι τις 25 του μήνα παραδοσιακά μας επισκέπτεται το πρώτο οργανωμένο χαμηλό κ πιστεύω να επαληθευτεί αυτό έστω κ την τελευταία στιγμή.Εμείς οι καιρόφιλοι εδώ στα δυτικά έχουμε συνηθίσει στα νερά κ η ανομβρία το τελευταίο διάστημα μας κακοφαίνεται κάπως.
    Άντε λοιπόν να πάρει μπροστά η μηχανή κ να έχει κ διάρκεια γιατί μέχρι ώρας η βερμούδα κ η παραλία είναι απαραίτητα εδώ στην καθημερινότητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι αυτό το "παρηκμασμένος Αύγουστος" είναι απολύτως επιτυχημένο για την Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, αυτές τις τελευταίες ημέρες.
    Και αφόρητα ενοχλητικός, θα προσέθετα.
    Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαζεψε τις βροχες ο τζιφος για την αλλη βδομαδα... θα χουμε καλοκαιρια παλι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο την Κυριακη και μετα,ο δυνατος και κρυος αερας,κρατα χαμηλα την θερμοκρασια,τοσο το πρωι-βραδυ(15-17)οσο και την ημερα(23-26).Και ομως αυτο δεν μπορεσε να κρατησει,ουτε τον οψιμο περονοσπορο στα αμπελια,αλλα πολυ περισσοτερο,το πιστευεται η οχι,τις 2 κερασιες που εχω,οχι μονο να βγαλουν καινουρια φυλλα,αλλα ακομη και λουλουδια!!!Εχθες το απογευμα που το αντικρυσα,εμεινα αγαλμα.Και να φανταστειτε,οτι το μερος ειναι βορινο και με αυτον τον αερα,απλα δεν καθεσαι χωρις μπουφαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου χριστοδουλε,ανωμαλια της φύσης;όλοι ξέρουμε ότι οι κερασιές ανθίζουν ,μέσα με τέλη μαρτιου,τωρα μέσα σεπτεμβριου να βγάλουνε φύλλα κ ανθη,ειναι εντελώς παραξενο,καλο απόγευμα από μυτιληνη,οι βουτιες συνεχίζονται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερα και σε σενα Αντωνη.Οντως δεν το περινενα τετοιο πραγμα,καθοτι στην περιοχη μου ο δυνατος αερας δεν εχει σταματησει λεπτο απο την Κυριακη και ειναι αρκετα κρυος,με αποτελεσμα η ομορφη πλατεια του χωριου μου να εχει αδειασει τα τελευταια βραδια.Καμια βουτια οταν προλαβαινω ριχνω και εγω,αφου η θαλασσα ειναι καταπληκτικη.Καλο βραδυ και καλη επιτυχια στην ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή