Στην Πελοπόννησο ο σημαντικότερος υετός


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα ΒΔ Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο και τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Α. Μεσόγειο προκαλεί στη χώρα μας Β-ΒΔ ανέμους εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα λοιπά, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη (12-13/9), τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η επικράτηση ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η πτώση της θερμοκρασίας. Τοπικές βροχές ή και καταιγίδες αναμένονται βασικά στα ανατολικά και τα νότια. Την Παρασκευή (14/9), σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν κυρίως στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη,  11 Σεπτεμβρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-9-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στην Α-ΝΑ Πελοπόννησο (απόγευμα) και πιθανώς στην Α. Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα όμβρων. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. διαβασα οτι φετος τον χειμωνα εχουμε μεγαλες πιθανοτητες για ελ νινιο.κατα μας ευνοει εμας για χιονιστουν οι ταρατσες μας;

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατα ποσο εμας ευνοει*θελησα να γραψω.οποιος βιαζεται κανει τετοια....

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα,δροσια πια τα βράδια κ τα πρωινά κ στη μυτιληνη,20 βαθμούς τώρα,βεβαια ο ήλιος το μεσημερακι θα μας αποζημιώσει,τα μπάνια συνεχίζονται κ βλέπουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρκετα τα ψυχρα βραδια πλεον και κρυα τα πρωινα.Σημερα το πρωι η θερμοκρασια ηταν στους 14.1 και για πρωτη φορα στα ορεινα του Ελικωνα(Ζερικι 850 υψομετρο)επεσε η θερμοκρασια κατω απο τους 10(τοσο ειχε εχθες)και ειχε μολις 9 βαθμους.Τα φυλλα απο τα αμπελια εχουν κατσαρωσει και ειναι ετοιμα να πεσουν λες και ειναι Δεκεμβρης.Τα δικα μου παρολο που τα ποτιζω μετα το μαζεμα,εχουν την ιδια εικονα.Πρωτογνωρα πραγματα ζουμε την φετινη περιοδο.Να δουμε τι αλλο θα ζησουμε.Παντως το πεταγμα των γερακιων τις τελευταιες ημερες δειχνει οτι θα εχουμε και πιο χαμηλες θερμοκρασιες.Επισης μετα απο πολλες εβδομαδες εχουν κανει εμφανιση και πολλοι λαγοι και εχει γεμισει ο τοπος απο τα πατηματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή