Η αστάθεια περιορίζεται, η θερμοκρασία τσιμπάει λίγο προς τα πάνω και τα μελτέμια εξακολουθούν να... κοιμούνται!

Στάλθηκε από τον Δημήτρη Νάκο

Η περιοχή μας επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα την επικράτηση ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), μια διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας που θα κινηθεί από την περιοχή της Βεγγάζης προς την Τουρκία θα προκαλέσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Σημειώνεται ακόμα ότι η απογευματινή αστάθεια στην κεντρική και τη Β. Ελλάδα θα περιοριστεί σημαντικά και ότι η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς. 


Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (3-5/6), ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, καθώς μόνο τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά 2 με 3 βαθμούς. 

Την Τρίτη (6/6), μόνο το απόγευμα στην ορεινή ηπειρωτική χώρα είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.   

  

49 σχόλια:

  1. Ένας Μάιος με 20 μέρες βροχόπτωση και 161mm στα Τρίκαλα. Πάντα η φύση μας δείχνει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δυστυχώς εμείς δεν την σεβόμαστε και στο μέλλον θα το πληρώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα από τη Στοκχόλμη που επέστρεψε το φθινωπορο με αέρα και αρκετή ψυχρα.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιό βροχερή άνοιξη των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών είναι γεγονός γιά την Αιτωλοακαρνία και σίγουρα πιστεύω γιά το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας ακόμη και των νησιών τού Ιονίου.
    Σας παραθέτω κάποια στοιχεία τού τριμήνου Μάρτιος Απρίλιος Μάιος 2023 από καθαρά πεδινούς σταθμούς και όχι ορεινούς:
    Αιτωλικό 404mm
    Γαβαλού 324mm
    Μενίδι 299mm
    Αγγελόκαστρο 338mm
    Αγρίνιο νότια 245mm
    Αγρίνιο (Ι. Σ.) 273mm
    Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι να αρχίσει ο κόσμος τα μπάνια, βαρέθηκα με την αστάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που καλοκαίρι δυστυχώς ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ τουλάχιστον μεχρι το θερινό ηλιοστάσιο 21-6 αλλα με όσα βλέπουμε απο την πορεία απο το Πάσχα μέχρι και σήμερα πολύ φοβάμαι οτι επαναλαμβάνεται ο καιρός καρμπόν εκείνης της χρονιάς με τις φωτιές στο μάτι εκείνη η εφιαλτική χρονιά είχαμε 27 Ιουνίου καταιγίδες μεσημεριανής αστάθειας στην αθηνα και μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμούς χρειάστηκε να μπει ο Ιούλιος οχι για να φτάσει στις κανονικές τιμές απλά να μυρίσει αμυδρός καλοκαίρι το πολυ 30-32 πολύ φοβάμαι οτι έχουμε καρμπόν αντιγραφή εκείνης της χρονιάς ας μας απαντήσουν οι ειδικοί ο δάσκαλος η ο Fotis Matralis

      Διαγραφή
  5. Προσοχή σύντροφοι τίποτα δεν είναι τυχαίο στο post του κυρίου Ζιακόπουλου...υψηλές πιέσεις στην δυτική και βόρεια Ευρώπη...ψυχρές λίμνες...στην Β Αδριατική...και βροχές στα ΒΔ με τα μελτέμια να απουσιάζουν τελείως..ξαναδείτε το ..μπορεί να είναι και η μακροπρόθεσμη..του καλοκαιριού..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....σπάσ' τα και ξαναρίχ' τα......(χιουμοριστική ατάκα !) λίγο πιο λιανά, για εμάς τους πιο light !

      Διαγραφή
    2. Tα έγραψε ο Φώτης παρακάτω...κυριε Γιάννη...αλλά ...αφορά την εκτίμιση των Αμερικάνων και όχι του κυρίου Ζιακόπουλου...,..εγώ απλά προπόνηση...έκανα...στους γρίφους¨και πιθανούς συμβολισμούς του κυρίου Ζιακόπουλου..."θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Υ.γ.Προσοχή...στην Κρήτη...Νοτιο Αιγαίο....αύριο...."θωμάς"

      Διαγραφή
  6. Τα μελτέμια κοιμούνται, αλλά ένα βοριαδάκι φυσούσε και την Πέμπτη 1/6 στην Αττική. Και σε συνδυασμό με την παροδική συννεφιά, έρημη ήταν και πάλι η ακτή. Περισσότερα από τους ανθρώπους τα σκουπίδια που έβγαλα στη δαντελένια ακρογιαλιά, όπου ήμασταν μόνο εμείς, τα σύννεφα (θύσανοι - θυσανοστρώματα) και τα σκυλιά. Ιούνιος σαν Ιανουάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χθες βγήκε η εκτίμηση των Αμερικανών γιά το καλοκαίρι στην Ευρώπη.
    Μπορώ να πω ότι αυτή τη φορά άργησαν αρκετά να την εκδώσουν και αυτό δείχνει βάση της μελέτης πού έκανα ότι το έψαξαν περισσότερο το θέμα,με αναλυτική πρόβλεψη ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και αναλυτικούς χάρτες.
    Τους παρακολουθώ πολλά χρόνια και το ρίσκο πού παίρνουν όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλο.
    Εάν κοιτάξουμε το πρόσφατο παρελθόν θα δούμε ότι το περσινό καλοκαίρι ήταν αρκετά κοντά(φυσιολογικές θερμοκρασίες και έντονη αστάθεια στο δεύτερο μισό τού καλοκαιριού όπου κάπως έτσι έγινε), ενώ το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα απέτυχαν σε μεγάλο ποσοστό στις προβλέψεις τους.
    Αν ήρθε η ώρα αυτή τη φορά να πέσουν μέσα θα το διαπιστώσουμε σε κάνα δίμηνο.
    Στην ουσία θεωρούν ότι η κυκλοφορία πού έχουμε έως τώρα(υψηλές αντικυκλωνικές πιέσεις στη βόρεια ΒΔυτική Ευρώπη και χαμηλότερες στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια), θα συνεχιστεί γιά μεγάλο μέρος τού καλοκαιριού στις ίδιες περιοχές με έμφαση το τόξο από βόρεια Γαλλία Γερμανία(εδώ κυρίως από τον Ιούλιο και μετά θα καταστεί πολύ άστατος ο καιρός) έως Ιταλία δυτικά Βαλκάνια Ελλάδα Τουρκία.
    Στα δυτικά Βαλκάνια μάλιστα, εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και σοβαρές ζημιές λόγω των καλοκαιρινών καταιγίδων.
    Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά στο μέσο όρο της εποχής στη χώρα μας ενώ οι πιθανότητες εξάπλωσης πυρκαγιών είναι αρκετά μικρές.
    Σας δίνω και το λινκ αναλυτικά.

    https://www.accuweather.com/en/weather-forecasts/accuweathers-2023-europe-summer-forecast/1532030

    Η δική μού πεποίθηση είναι ότι :
    1ον. Ανεξαρτήτως της επιβεβαίωσης των μακροπρόθεσμων μοντέλων(τα ίδια λένε λίγο πολύ όλα), δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καλοκαίρι στην Ελλάδα όπως όλοι το γνωρίζουμε.
    Και τις λιακάδες θα τις έχουμε κυρίως σε παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα, και ζεστές μέρες θα έχουμε πού μάλλον δεν θα είναι ακραίες και θα τις διακόπτουν μέρες δροσιάς(αυτό οπωσδήποτε είναι θετικό).
    2ον. Θεωρώ τουλάχιστον αστείο κάποιοι να παρακαλάνε να βρέχει όλο το καλοκαίρι.
    Είμαι της άποψης ότι κάθε πράγμα στον καιρό τού.
    ΔΕΝ θεωρώ ότι ο Μάης ήταν ακραίος υετικά πάρα ίσως μόνο θερμοκρασιακά και αυτό στο πρώτο μισό τού.
    Θεωρώ και πιστεύω όμως ότι μετά τις 15 Ιουνίου το πολύ, θα πρέπει οι αστάθειες να περιορίζονται μόνο στα ορεινά τής κεντροβόρειας χώρας και πουθενά αλλού.
    Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό κοιτάζει μόνο την "παρτούλα" τού και τίποτε άλλο.
    Δεν θέλουμε να πληγεί άλλο ο αγροτικός τομέας, δεν θέλουμε να πληγεί ο τουρισμός, δεν θέλουμε να ξεσπάσουν αρρώστιες σε φυτά και δέντρα και άλλα πολλά.
    Τέλος, αν επιβεβαιωθεί το άστατο καλοκαιρί το οποίο δεν μού λέει και πολλα λόγω της τεράστιας τοπικότητας των φαινομένων, θα πρότεινα το μπλογκ να κλείσει το Φθινόπωρο γιατί τότε θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ.
    Ο νοών νοείτω.
    Υ. Γ. Απολαύστε τις καλοκαιρινές μέρες το τριήμερο τού Αγίου πνεύματος καθώς μετέπειτα η αστάθεια καραδοκεί.
    Οι θερμοκρασίες όμως άνετα από δω και πέρα θα προσεγγίζουν τα μεσημέρια τούς 30β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός, Φώτη, να προσθέσω ότι το καλοκαίρι θα αργήσει να έρθει στη νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αντίθετα θα φτάσει πιο γρήγορα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της ηπείρου, με συνέπεια να βιώσουν συνθήκες ξηρασίας στην αρχή του η Σκανδιναβία, η Βρετανία και η Ιρλανδία. Το Accuweather επισημαίνει, μάλιστα, ότι η Σουηδία ίσως κινδυνέψει από πυρκαγιές, όπως και το 2018.

      Κίνδυνος πυρκαγιών υπάρχει και για την Ιβηρική, τη νότια Γαλλία και τη βόρεια Ιταλία, καθώς η ξηρασία θα επιμείνει κι εκεί, συνοδευόμενη από ξηρές καταιγίδες (δηλαδή, χωρίς πολύ νερό, αλλά με αρκετά ηλεκτρικά), που θα αυξήσουν την απειλή. Οι καύσωνες θα είναι, πάντως, λιγότεροι σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια, καθώς η υγρασία από τον Ατλαντικό θα οδηγεί σε εκτεταμένη νεφοκάλυψη, που θα ρίχνει τη θερμοκρασία τη μέρα, αλλά ίσως την ανεβάζει λίγο τη νύχτα, λειτουργώντας σαν κουβέρτα και εγκλωβίζοντας τον θερμό αέρα.

      Και η ανατολική Ευρώπη θα έχει λιγότερα κύματα έντονης ζέστης, με τις θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Λιγότερες θα είναι επίσης οι μέρες, που η θερμοκρασία θα ξεπερνάει τους 32 βαθμούς σε όλα τα Βαλκάνια, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.Οι βροχές, οι καταιγίδες, που ενίοτε θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, θα είναι, εξάλλου, περισσότερες στα βόρεια Βαλκάνια, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία απ' ό,τι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη του Accuweather, το οποίο περιμένει και διαστήματα με καλό καιρό.

      Διαγραφή
    2. Στη νοτιοανατολική Ευρώπη - και όχι σε όλο το νότιο τμήμα της - θα αργήσει να έρθει φέτος το καλοκαίρι, που θα φτάσει πιο γρήγορα στη βόρεια και κεντρική γηραιά ήπειρο.

      Διαγραφή
  8. Υποφραφή για μελτέμια Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και η μακροπρόθεσμη του ΝΟΑΑ το ίδιο δείχνει. Link https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/htmls/euT2me3Mon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι μόνο στην Κρήτη οι βροχές, θέλουμε και στη Νάξο· θα πάμε διακοπές τον Ιούλιο, να έχουμε γλυκό νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2 Ιουνίου λέει το ημερολόγιο και όμως με ξύπνησε τσουρ τσουρ ο ήχος της βροχής εδώ στη Ρόδο. Βρέχει και ολίγον χώμα. Εχω διακρινει πάντως την τελευταία εβδομάδα μια ενόχληση σε αρκετούς τουρίστες από τις καιρικές συνθήκες που βιώνουν. Σίγουρα περίμεναν κάτι άλλο αυτή την περίοδο στο νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και στη Βάρκιζα, Θάνο, πρώτη φορά είδα τουρίστες με παντελόνι και κολεγιακή - συνήθως είναι με φανελάκια και σορτσάκια από τον Μάρτιο - την Παρασκευή 2/6, καθώς έριχνε ποτιστική βροχή. Από την άλλη, έπεσα στη θάλασσα και βρήκα και χταπόδι. Ήταν το πρώτο χταπόδι που απαθανάτισα από τις 4 Ιανουαρίου 2023 και το έβγαλα και λίγο πιο έξω για να το φωτογραφίσουν μία φίλη και μία τουρίστρια, πριν το αφήσω και πάλι στον βυθό. Στον πυθμένα που επιφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις, καθώς δύο λαβράκια κυνηγούσαν ένα κοπάδι αθερίνα.

      Τότε κατάλαβα γιατί νωρίτερα ένα χελιδόνι της θάλασσας είχε κάνει βουτιά περίπου στο ίδιο σημείο. Το χελιδόνι της θάλασσας ή ποταμογλάρονο είναι ένα είδος μικρόσωμου γλάρου που έρχεται στην Ελλάδα για να ξεχειμωνιάσει και φεύγει προς βορειότερα γεωγραφικά πλάτη την άνοιξη. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί αρχές Ιουνίου και μάλλον και αυτό θα ξεγελάστηκε από τα τερτίπια του καιρού.

      Άλλωστε, η βροχή της Παρασκευής ήταν τύπου χειμερινού. Τα σύννεφα που την προκάλεσαν ήταν στρωματοσωρείτες και μέρος του συστήματος κακοκαιρίας που επηρέασε κυρίως την Κρήτη και τις Κυκλάδες με περισσότερες βροχές και καταιγίδες εκεί απ' ό,τι στη νότια Αττική.

      Διαγραφή
  12. Προς τον κ. Γιάννη Κατζαγιαννάκη: Σελ. 37076, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, Τεύχος B΄ 3475/24.05.2023.
    Αυτός είναι ο ορθός, λεπτομερής και ευκρινής χάρτης για τον οποίο συζητούσαμε την άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καραβατακης Αντώνιος2 Ιουνίου 2023 στις 4:50 μ.μ.

    Καλησπέρα Δάσκαλε. Εδώ κ 20 λεπτά δέχεται πολύ ισχυρή καταιγίδα το νησί της Λέσβου. Αρκετά χιλιοστά βροχής με πολλούς κεραυνούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολλές βροχές σε μεγάλο μερος της Κρήτης και θεαματικά χαμηλή θερμοκρασία για την εποχή. Μόλις στους 16 το πρωί και με το ζόρι 18-19 το μεσημερι. Δε νομίζω να έχει ξαναυπαρξει άλλη ημέρα καλοκαιριού με 24ωρη θερμοκρασία κάτω των 20 βαθμών σε οποιοδήποτε μέρος της νότιας Ελλάδας, ίσως μπορεί ο κ. Ζιακοπουλος να μας διαφωτίσει.
    Ομως και σε αυτήν την κακοκαιρία όπως και σε όλες, την μερίδα του λέοντος την πήρε πάλι η Ανατολική Κρήτη. Πάλι τα Χανιά είδαν κυρίως θέαμα από εκατοντάδες κεραυνούς τα ξημερώματα αλλά από βροχές πάλι λίγα πράγματα. Να δούμε ποσό θα συνεχιστεί αυτή η καιρικη ανωμαλία. Καλό καλοκαίρι να έχουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες ακρότητες!
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κόουτς, την Κρήτη τη χάσαμε σήμερα. Δεν πειράζει όμως, παραμένει μπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πόσο ..... ς πια.

      Διαγραφή
    2. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η γραμμή Βεγγάζη - Τουρκία (τροχιά της ατμοσφαιρικής διαταραχής που αναφέρεται στην πρόγνωση) τέμνει την Κρήτη και ότι στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μας συγκαταλέγονται η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα νησιά του Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
      Το κρίμα μου είναι ότι στην Κρήτη οι καταιγίδες δεν ήταν μεμονωμένες αλλά μαζωμένες (το μαζώνω το λένε στην Κρήτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και αλλού)
      Όσο για το άλλο, όλα τα χρώματα της δημοκρατίας είναι αποδεκτά εκτός από το μαύρο!
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν αποδέχομαι και το μαύρο της αναρχοοαριστεράς. Είναι ολόιδιο με αυτό της ακροφασιστοδεξιάς.

      Διαγραφή
    4. Γιατί είμαι ---ς ρε κουμπάρε; Επειδή δεν είναι ρόζ;

      Διαγραφή
    5. - Και στο δικό μου χρωματολόγιο ο φασισμός της δεξιάς και ο ολοκληρωτισμός της αριστεράς έχουν το ίδιο χρώμα, το μαύρο!
      - «Η τέχνη της κοινωνικής συμβίωσης, που είναι η πολιτική, είναι μια πάρα πολύ περίπλοκη υπόθεση και η τεράστια πείρα της ανθρωπότητας δείχνει ότι το λιγότερο κακό σύστημα είναι η δημοκρατία και όλα τα άλλα έχουν δημιουργήσει μεγάλες δυστυχίες στους λαούς της γης» (Θεοδόσης Τάσιος, 9/5/2023).

      Διαγραφή
    6. Αλήθεια είναι ότι τέμνει τη γραμμή που αναφέρετε, προσωπικά ούτε εγώ την πίστευα, συνήθως τέτοια εποχή σηκώνει μόνο - και πολλή σκόνη- σήμερα όμως την έβρεξε και πολύ. Κατά τα λοιπά και στο χάρτη του μέτεο μπλε είναι.

      Διαγραφή
    7. Ενίοτε συνεργάζονται κιόλας (βλέπε σύμφωνο μη επίθεσης).

      Διαγραφή
    8. H αναρχία δάσκαλε με την αληθινή έννοια όχι αυτή που έχουν διαστρεβλώσει οι περισσότεροι είναι το αντίθετο του φασισμού

      Διαγραφή
    9. Ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει αναρχοαριστερά, δηλαδή, κάτι αντίστοιχο της Χρυσής Αυγής, που οργανωμένα έβγαινε και τρομοκρατούσε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Απλά έχουν ταυτιστεί οι αναρχικοί με τους μπαχαλάκηδες, που τα σπάνε στις πορείες και οι οποίοι πολλές φορές είναι βαλτοί, με στόχο να προκαλέσουν επεισόδια σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Άλλωστε, και στον 19ο αιώνα, που εμφανίστηκαν οι πρώτοι αναρχικοί - τη θεωρία των οποίων δεν ασπάζομαι - ήταν φιλειρηνικοί.

      Σήμερα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν αναρχικοί από την άποψη ότι δεν έχουν σε καμία περίπτωση τον ιδεολογικό προσανατολισμό εκείνων που κάποτε ανέπτυξαν το αναρχικό κίνημα, αλλά είναι απλά αντιδραστικά στοιχεία, χωρίς πολιτική ταυτότητα. Aν εννοούμε διάφορες ακροαριστερές οντότητες ως αναρχοαριστερά, αν και οι απόψεις τους δεν με βρίσκουν σύμφωνο, σε καμία περίπτωση δεν βγαίνουν έξω σαν τάγματα εφόδου για να δείρουν και να τρομοκρατήσουν.

      Εν κατακλείδι, ο φασισμός είναι ένας και βάζει στο στόχαστρο πάντα τον αδύναμο, τον πρόσφυγα, τον φτωχό, και δεν έχει επίσης καμία ιδεολογική ταυτότητα. Δεν έχει να κάνει με δεξιά και αριστερά ο φασισμός. Ουσιαστικά μισεί τον ίδιο τον άνθρωπο. Να δούμε, όμως, αν μας αγαπάει λίγο ο καιρός, που φαίνεται ότι θα μας δείξει το καλό του πρόσωπο, καθώς ο ήλιος βγήκε από νωρίς σήμερα Σάββατο 3/6. Καλό τριήμερο σε όλους.

      Διαγραφή
    10. Προς τον Ανώνυμο κύριο/α των 12:20, που νομίζει ότι νομίζω: https://www.youtube.com/watch?v=JOki_L7Za3I

      Διαγραφή
  16. α) Ο Γιάννης-Χανιά είναι αχόρταγος με τις βροχές : https://www.youtube.com/watch?v=VdNUEH6r0js,
    β) Ήρθε ο καιρός ν' ανάψει καλοριφέρ και η νότια χώρα, Ιούνη μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι αχόρταγος απλά γνωρίζω το κλίμα της περιοχής μου καλά.
      Και για να το θέσω διαφορετικά.
      Εάν έπεφταν για 3 συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα περισσότερα χιλιοστά βροχής από ότι ας πούμε στην Πατρα η στο Αγρίνιο θα ήταν φυσιολογικό κατά την γνώμη σας. Και μάλιστα αυτό να συμβαίνει σχεδόν σε κάθε κακοκαιρία; Όχι εννοειται. Έχει να κάνει με την φυσιολογικη κατάσταση των πραγμάτων.
      Και πάλι καλά ομως που βλεπουμε έστω και αυτές τις βροχές μετά από έναν ανύπαρκτο χειμώνα , αυτό να το πούμε.
      Γιάννης-Χανιά

      Διαγραφή
    2. Πολύ αχόρταγος: https://www.youtube.com/watch?v=qmlLZD69E0g

      Διαγραφή
  17. Oχι κύριε ανώνυμε των 12:37 που δεν είστε κουμπάρος μου γιατί δεν είναι ροζ. Καμία σχέση. Γιατί δεν είναι ο κατάλληλος χώρος το παρόν μπλογκ για πολιτική και δήθεν εξυπνάδες που συνδέουν χρώμα του ουρανού με πολιτικούς χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την αστυνομική φρουρά.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει αφού το θέτεις έτσι η Κρήτη παραμένει μπλε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε ένα μπλογκ για τον καιρό και το κλίμα. Δεν υπάρχει αστυνομική φρουρά προφανώς. Θέλεις να κάνεις πολιτική στο σαιτ? Κάνε ότι νομίζεις. Μη μου στεναχωριέσαι μόνο.

      Διαγραφή
    3. Άλλος θα στεναχωρηθεί πάλι.

      Διαγραφή
    4. Πάντως όχι εγώ αγαπητέ...

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα και να μας δώσει φώτιση το; Άγιο Πνεύμα, διαβάζω όλο αυτό τον καιρό για χιλιοστά από δω χιλιοστά από κει και αναρωτιέμαι πού ζούμε εμείς οι της Κορινθίας. Ούτε σταγόνα....! Και πάλι Καλημέρα και ας σταματήσουμε της έριδες με τα κόμματα και τα χρώματα.... ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ .... Μηλιώκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ------Πάντως προσωπικά δεν θα ήθελα να συγκαταλέγομαι στους πολίτες ενός συστήματος εξουσίας ,οιασδήποτε χρώσεως ή αποχρώσεως,όπου θα ήμουν υποχρεωμένος να αποδεχθώ ότι "ο γάιδαρος πετάει".
    -------Τον φασισμό εισήγαγε ως σύστημα εξουσίας ο γνωστός Μουσσολίνι .Ο όρος προέρχεται από το λατινικό fasces =δέσμη από λεπτές ράβδους,που κρατούσαν οι Ρωμαίοι ραβδούχοι,σύμβολο της συγκεντρωτικής εξουσίας.Εξ αυτού και το φασκιά και φασκιώνω (το μωρό).
    --------Η αναρχία,ως σύστημα της απόλυτης αυτοδιάθεσης,απαλλαγμένη από κάθε μορφής εξουσία,μακράν και από την ελάχιστη βία ,είναι γοητευτική μεν ,ουτοπική δέ. Κάτι σαν τον ουτοπικό, αποκληθέντα, σοσιαλισμό του Γάλλου Henri Saint Simon ,του 18ου αιώνα.
    ---------Αγαπητέ Ιωάννη, εμείς οι της Κορινθίας μετράμε μόνο τα εκατοστά,χιλιοστά δεν......καταδεχόμαστε.
    ---------Σιγά σιγά λέω να κατηφορίσω κατά την αγαπημένη μου ακρογιαλιά, κι ας μην είναι και ......δαντελένια. -----=======Π.Α.
    Υ.γ. Δάσκαλε ,σαυτό το ιστολόγιο μαζώνεις δίαφορες απόψεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όντας έπρεπε(Φεβρουάριο)δεν έβρεχε και τωρα χαλαζώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aνω Βόιο....14,5 τώρα...(19.00) υγρά αχλύς....σε λίγο θα δούμε και το Βόρειο Σέλας..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τουλάχιστον τα σχόλια 5:44,6:22,12:20,12:37,12:47,1:05,1:10,8:22,5:23,8:32,5:23,8:32,10:51 φαίνεται εκ πρώτης όψεως από την παρατήρηση,κρίνοντας με βάση τον τρόπο εκφραστικότητας οτί γράφτηκαν από το ίδιο άτομο που μπήκε σε αυτήν την σελίδα με μοναδικό σκοπό να κάνει trolling,το οποίο μάλιστα άτομο έχει περίπου ένα χρόνο παρουσία εδώ μέσα.
    Καλό θα ήταν από τον διαχειριστή της σελίδας κ.Ζιακόπουλο,αν όχι να τα στείλει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος,για τυχόν ανακάλυψη ηλεκτρονικών ιχνών έστω τουλάχιστον να κόβονται τέτοιου είδους σχόλια γιατί το ιστολόγιο καταντάει μια παιδική χαρά και απαξιώνεται σημαντικά η αξία και το επιπεδό της,εκτός αν ο κ.Ζιακόπουλος τα αφήνει επίτηδες με σκοπό την εξυπηρέτηση της επισκεψιμότητας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, είσαι άδικος. Συμφωνώ ότι αναρτήσεις με πολιτικά ή άλλα υπονοούμενα δεν έχουν θέση εδώ (αν και δεν είναι η πρώτη φορά), αλλά πρέπει να αναγνωρίσομε ότι η θέση του διαχειριστή είναι λεπτή, μεταξύ άλλων επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να είναι πάντα πάνω από το μπλογκ του. Ηδη έχει κατηγορηθεί για λογοκρισία και άλλα συναφή.

      Διαγραφή
  23. Καταιγιδάρα έπληξε την περιοχή μου,παλιακου τύπου,στάσιμη πάνω απ' τα κεφάλια μας,και μεγάλης έκτασης.Απο τις 6μμ.και για πάνω απο μία ώρα καταρρακτώδη βροχή με σφοδρό αέρα απο ΒΑ εως ΝΑ και συνεχή χωρις διακοπη βουή απο μπουμπουνιτά και κεραυνούς.Μετα για 20λ. περίπου ποτιστική βροχή ενώ λιγο πιο ανατολικά χαμός και η βουη σηνεχιζοταν.
    Μέσα στο χωριό πλημμύρισαν αυλές και οικόπεδα,πολλά κλαδιά σπασμένα,ενω στα χωράφια σίγουρα για πολλούς είναι η χαριστική βολή για σιτηρά,βαμβάκια,μποστανικα,και τριφύλλια,που είναι κομμένα αλλά δεν πρόλαβαν να μαζευτούν.
    Το δικό μας είναι η τριτη φορά που πλημμυρίζει αλλά ακόμα βαστάει όπως και τα υπόλοιπα εκεί γύρω,εκτός απο λίγα που έκαναν το λάθος και τα ποτισαν πριν αρχίσει όλη η ασταθειοπεριοδος.
    Αυτη η καταιγίδα αλλα και η χθεσινή που έπιασε σχεδόν ολη την β.πλευρα του ν.Τρικαλων,επίσης είναι άξια αναφοράς γιατι εκδηλώθηκαν σε μέρες εξασθένισης της αστάθειας και ηταν παλιακου τύπου,αλλά αυτο συνήθως γίνεται δεν είναι κατι το παράξενο.
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σχόλια, προς το παρόν, τέλος!
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή