Αξιολόγηση έντασης - επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων


Με θέα τον κάμπο της Κόνιτσας, του Νίκου Ζιακόπουλου 

ΣΑΒΒΑΤΟ (24/6)

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες βασικά τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τα ορεινά της κεντροδυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση). 


ΚΥΡΙΑΚΗ (25/6)

Όμβροι και τοπικές καταιγίδες βασικά τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα πλην Θράκης (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση). 

Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στο Ιόνιο.


ΔΕΥΤΕΡΑ (26/6)

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση). 


ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Στην ΑΤΤΙΚΗ τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και της Δευτέρας κυρίως στα βόρεια.

Για την περιοχή της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και παροδικών καταιγίδων βασικά τις απογευματινές ώρες (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση).  


42 σχόλια:

  1. Καλησπέρα από την άκρως καλοκαιρινή Στοκχόλμη .Αργία και σημαντική γιορτή σήμερα για τη Σουηδία μιας και γιορτάζεται το Midsommar (μιντσομαρ) ουσιαστικά η έλευση του καλοκαιριού.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη μέρα σήμερα στην Ξάνθη που έπιασε τους 32 βαθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεο πέρσι είχαμε 55 μέρες άνω των 32 βαθμών και πρόπερσι ακόμη περισσότερες. Για αυτό λέω ότι το καλοκαίρι τουλάχιστον στην περιοχή μου είναι όλο και πιο δροσερό τα τελευταία χρόνια και με σαφώς περισσότερο υετό. Παλιά περιμέναμε μετά τον 15γουστο τις πρώτες βροχές μπουρίνια δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια βρέχει κάθε μήνα ακόμα και Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε ένας αγρότης στα Γιάννενα πήρε την Καραμπίνα και πυροβολούσε τα σύννεφα όταν τον ρώτησαν γιατί πυροβολεί είπε μόνο στο δικό μου χωράφι έβρεξε σήμερα!Κάτι παρόμοιο βλέπω στην φωτογραφία να έγινε σημερα στον κάμπο της Κόνιτσας.Πολυ τοπικές οι βροχές στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ναυτικοί κατά τον 16ο αιώνα όταν έβλεπαν να πλησιάζει ένας σίφωνας, έστελναν ένα γεροδεμένο ναύτη στην πλώρη με ένα μαυρομάνικο μαχαίρι για να «κόψει το λαιμό του δράκου». Ο Ρενέ Φραγκίσκος, ιεροκήρυκας του Λουδοβίκου 13ου, στο βιβλίο-εγκυκλοπαίδειά του «Πραγματείαι ως προς τα Θαυμάσια της Φύσεως» αποκαλεί τους θαλάσσιους σίφωνες «δράκους της θάλασσας» και γράφει ότι «είναι κολόνες από νερό που κατεβαίνουν από τα σύννεφα στη θάλασσα, τρέχουν δαιμονισμένα και βουλιάζουν το καράβι πάνω από το οποίο περνούν. Στη θέα τους οι ναύτες τραβούν τα σπαθιά τους και δυο - δυο τα χτυπούν με κρότο, σταυρώνοντας τα προς το μετέωρο» Αργότερα, όταν γενικεύτηκε ο εξοπλισμός των καραβιών με κανόνια, οι ναυτικοί έριχναν στους σίφωνες κανονιές, πιστεύοντας ότι μια εύστοχη κανονιά στον κορμό ενός σίφωνα μπορούσε να τους γλιτώσει από την ορμή του.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Και φτάνουμε στους ολυμπιακούς του Πεκίνο όπου πυροβόλησαν τα σύννεφα επιτυχώς για να υπάρξει καθαρή τελετή έναρξης.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

      Διαγραφή
  4. Μία καιρική ανάλυση με τη δική μού ματιά παρακάτω.
    Κανένα σοβαρό δυναμικό αίτιο και με τα τελευταία στοιχεία στον καιρό του Σαββατοκύριακου.
    Από τη μία έχουμε την σοβαρή πιά θέρμανση των κατώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας και από την άλλη την σχετικά ψυχρή μέση τροπόσφαιρα(-12β στα 500hPa).
    Επίσης τεράστια ποσά αστάθειας(Cape) στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα σιγοντάρουν στην ενίσχυση των όποιων φαινομένων.
    Οι ασθενείς άνεμοι καθ'ύψος πού θα επικρατήσουν καθώς και ο συνδυασμός θαλάσσιας αύρας από την δυτική παράλια ζώνη προς την Πίνδο όπως και από τις ακτές της Μακεδονίας προς την οροσειρά της ίδιας, θα συναντούν την ορογραφία(τοπικοί άνεμοι πού θα συγκρουστούν πάνω στο τοίχωμα των βουνών εξαναγκάζοντας τούς σε ανοδικές κατακόρυφες κινήσεις) και έτσι θα δημιουργούνται εστίες καταιγίδων πού θα εστιάζονται όπως είναι φυσικό σε καθαρά ηπειρωτικό έδαφος.
    Την Κυριακή ίσως κάποιες από αυτές τις καταιγίδες ξεφύγουν η αντέξουν η ξανά ενισχυθούν πρόσκαιρα (όπως θέλετε πείτε το) και σε πιό πεδινά και παράκτια τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.
    Τα φαινόμενα θα είναι κάπως περισσότερα στην κεντροβόρεια ΒΔυτική χώρα και τα ορεινά ημιορεινά της κεντροδυτικής Πελοποννήσου την Κυριακή.
    Στην υπόλοιπη χώρα δεν φαίνεται τίποτα άξιο λόγου να συμβαίνει και όλοι θα απολαύσουμε τα μπάνια μας.
    Υ. Γ. Μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στις περιοχές πού αναφέραμε έστω και σε πολύ τοπικό επίπεδο.
    Υ. Γ. 2 Τέτοιες καταιγίδες ορογραφίας είναι δύσκολο να προβλεφθούν πού ακριβώς θα χτυπήσουν και πότε θα σβήσουν.
    Το σίγουρο είναι ότι δεν αντέχουν πάνω από μία έως δύο ώρες μαξ.

    Η επόμενη εβδομάδα όπως μας υποσχέθηκε και το effis θα είναι δροσερή γιά την εποχή και με περιορισμένη(υπαρκτή όμως) αστάθεια ενώ για την πρώτη εβδομάδα τού Ιουλίου τα θερμά σενάρια αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλό ξημέρωμα από την καυτή σήμερα ηπειρωτική Αιτωλοακαρνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γαϊτανάκι που χορεύουν πάνω στο πολυσχιδές ανάγλυφο της πατρίδας μας οι ημερήσιοι άνεμοι (θαλάσσιες - απόγειες αύρες, άνεμοι κοιλάδων - ορέων) με τους ανέμους υποβάθρου (ασθενείς συνοπτικής κλίμακας άνεμοι) είναι εκπληκτικό και το γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου οι μόνιμοι κάτοικοι μιας περιοχής.
      Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι θαλάσσιες αύρες δύσκολα φθάνουν σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 30 χιλιομέτρων εντός της στεριάς.
      Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι όσο οι μετεωρολογικές παρατηρήσεις στο χωροχρόνο πυκνώνουν τόσο περισσότερα μυστικά για τις τοπικές κυκλοφορίες θα μάθουμε.
      Συνέχισε, Φώτη!

      Διαγραφή
    2. Όσο για την εξέλιξη του καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου: "Φοβού τους καύσωνες, ακόμα κι όταν τα μοντέλα δεν το δείχνουν"!

      Διαγραφή
    3. Με (σχεδόν) γρίφους μιλάς (όχι γέροντα) δάσκαλε.

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ δάσκαλε.
      Είναι όντως εκπληκτικό σε μέρα αστάθειας να παρατηρεί κάποιος στον τόπο τού τις συχνές και απότομες αλλαγές του ανεμολογικού πεδίου και πως αυτοί καθορίζουν την γέννηση την πορεία και τη λήξη μιάς καταιγίδας.
      Τα μοντέλα από τη σκοπιά τούς όσο αυτό είναι εφικτό, προσπαθούν να το αποτυπώσουν στούς χάρτες.
      Ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια που γιά μένα έχουν μεγάλη αξία.
      Παρεμπιπτόντως πριν λίγο είχαμε(και έχουμε) την αστάθεια στη ΒΔυτική ηπειρωτική χώρα η οποία άφησε δυστυχώς και τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις.
      Καλή συνέχεια από την καυτή και σήμερα ηπειρωτική Αιτωλοακαρνία(κυρίως λόγω δυσφορίας).
      Αύριο,ίσως η μέρα κρύβει και εδώ κάποια έντονη καταιγίδα λόγω τού εκρηκτικού μίγματος πού θα προϋπάρχει.

      Διαγραφή
    5. Ωχ ωχ Καλά μας πήγε το καλοκαίρι μέχρι τώρα βλέπω να τρώμε κάτι 45άρια το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου που θα πάνε σύννεφο ωχ ωχ μάνα μου ήδη το gfc άρχισε και βγάζει καυτά σενάρια από τις 3 Ιουλίου και μετά για κάτι + 28 στα 850hpa και δεν συμμαζεύεται

      Διαγραφή
    6. GFC, όπως Greek Film Commission.

      Παρεμπιπτόντως, ριπές 9 Μποφόρ χθες το βραδάκι στον Θερμαϊκό και στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.

      Διαγραφή
    7. Στο πρωινό τρέξιμο, ο τζίφος μετρίασε τα θερμά σενάρια, ακόμα και για 10 μέρες μετά. Άλλωστε, η καλή μέρα, λένε, από το πρωί φαίνεται. Το ίδιο και η κακή. Το 2017 και το 2021 οι καύσωνες και τα 40άρια είχαν αρχίσει από τον Μάιο. Φέτος, λογικά, δεν θα υπερβεί η θερμοκρασία πουθενά στην Ελλάδα τους 40 βαθμούς τον Ιούνιο. Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει να συμβεί αυτό.

      Σε κάθε περίπτωση, οι ισχυροί και καταστροφικοί καύσωνες του 2021 ήταν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Χοντρικά, κάθε 4-5 καλοκαίρια έχουμε και ένα με ακραία υψηλές θερμοκρασίες (2007, 2012, 2017, 2021).
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  5. Να συμπληρώσω και εγώ μάλλον ο Ιούλιος θα μπει καυτός ,κάθε πράγμα στο κάιρο τού, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα πουλάκι (όχι τηλεπερσονα με ειδικότητα στις προβλέψεις) μου σφύριξε ότι τον Ιούλιο θα έχει ενάμισι καύσωνα και αυτός ίσα με το άνθος ενός κάκτου. Μιλάει πολύ λίγες φορές αλλά ως τώρα με κάνει να το εμπιστεύομαι. Είναι πολλά χρόνια μέσα στη φύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μισό τι είναι ρε φίλε; Όπως λέμε ολίγον έγκυος;

      Διαγραφή
    2. Ιούλιος με ενάμιση καύσωνα, όπως λέμε δικομματισμός με ενάμισι κόμμα!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που έγινε σήμερα σε όλη την επαρχία Κόνιτσας....
    Καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ορεινά της βόρειας Ηπείρου και της Κόνιτσας φίλε μου πραγματικά δέχθηκαν όλη την βιαιότητα τού καιρού σήμερα.
      Μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν πολλά χιλιοστά μαζί με μεγάλου διαμέτρου χαλάζι όπως είδα σε εικόνες.
      Είναι αυτό που λέγαμε γιά την έντονη ζέστη πού προϋπήρχε στην περιοχή και τους τεράστιους δείκτες αστάθειας συν την ορογραφία.
      Η τοπικότητα βέβαια ακόμη και εκεί μεγάλη.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Φώτη, δεν έμεινε κηπευτικο, δεν έμεινε ούτε φύλλο σε δέντρο και κληματαριά...
      Ήταν τέτοια η ραγδαιοτητα του φαινομένου... ένιωθες ένα τίποτα, ένα μηδενικό αλλά και σεβασμό μπροστά στη δύναμη της φύσης. Αυτά στα λέει κάποιος μαθημενος σε βροχές... Φαντάσου πώς μου φάνηκε το σημερινό!
      Θλίβομαι για τους συντοπίτες και όχι μόνο αγρότες, τι θα απογινουν αυτοί οι άνθρωποι.
      Με τον καιρό και τον Θεό όμως δεν μπορεί να τα βάλει κανείς

      Διαγραφή
    3. «…και τα χαρούμενα σπαρτά και των βοδιών οι κόποι
      σαχλιάζουν στα δαρτά νερά, γιομίζουν τα χαντάκια…»
      (από την περιγραφή καλοκαιρινού μπουρινιού που κάνει ο Βιργίλιος στα «Γεωργικά» του. Μετάφραση Κωνσταντίνου Θεοτόκη).
      Η αιώνια άνιση μάχη του ανθρώπου με τα «στοιχειά» της φύσης, συμπατριώτη μου. Έγραψα και παλαιότερα ότι η εικόνα κατεστραμμένων μποστανιών, αμπελιών και οπωροφόρων δένδρων μού θυμίζει την εικόνα γκρεμισμένων από σεισμό σπιτιών.

      Διαγραφή
  8. Κάποιος είχε γράψει από τον μάιο οτί οι καταιγίδες θα θερίσουν την Κοζάνη για φέτος τον ιούνιο και πως θα πέσουν πολλά χιλιοστά βροχής.
    Λοιπόν,τελικά αποδεικνύεται ορτι τελικά όντως το πιο πιθανό είναι να πέσει μέσα στην ποσότητα των νερών,γιατί σήμερα καθώς και τις επόμενες μέρες φαίνεται δυνατή αστάθεια στην Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για δεύτερη σερί μέρα είχε η Σαλαμίνα την ίδια μέγιστη θερμοκρασία (36,2 βαθμούς), μάλιστα, την Παρασκευή 23/6 ήταν και η υψηλότερη πανελλαδικά, αλλά το Σάββατο 24/6 την ξεπέρασαν ο Ασπρόπυργος (36,7β.), η Καλλιθέα (36,3β.) και περιοχές της Πελοποννήσου, όπως το Κρανίδι (37,7β.) και το Άργος (36,3β.).

    Γενικευμένα ήταν τα 35άρια και σε πολλά ακόμα μέρη της Αττικής, όμως η στροφή των ανέμων σε νότιους έριξε γρήγορα τις θερμοκρασίες στα παραθαλάσσια (π.χ. στην Ανάβυσσο από τους 34β. έπεσε στους 28β., το ίδιο και στο Νέο Φάληρο - ΣΕΦ). Η θαλάσσια αύρα, που αναφέρει παραπάνω και ο κ. Ζιακόπουλος. Και αύριο Κυριακή 25/6 λένε για νέα μείωση στους 32 με 30 κάποια προγνωστικά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Καλλιθέα κάνουμε αίτηση να μας υπολογίζετε.Ο σταθμός μας είναι για πέταμα.

      Διαγραφή
  10. Μπουρινάκι; Μπουρινάκι, τώρα στη Θεσσαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργος Ορεινά Τρίκαλα24 Ιουνίου 2023 στις 7:57 μ.μ.

    Σήμερα την γλιτώσαμε με λίγες ψιχάλες και μπόλικα αστραποβροντα.

    Ελπίζω και αυριο να περάσει έτσι ανώδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Στις 12 Ιουνίου μέρα Δευτέρα, ένα τοπικό συννεφάκι που αναπτύχθηκε πάνω από το Παγγαίο, μας έδωσε περίπου μια ώρα βροχή και 12mm. Σήμερα από της 18.00 ο ουρανός φαίνεται ότι θα πέσει στο κεφάλι μας ( όπως λένε και οι Γαλάτες) αλλά δεν έχει ρίξει σταγόνα! Αν θέλει να βρέξει το κάνει και χωρίς σύννεφα!! Πολύ παράξενο πράγμα ο καιρός ρε παιδάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ειναι τυχαίο ότι από τα αρχαία χρόνια το κέντρο όλων των ελληνικων πόλεων ήταν η Αθήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάλσαμο η απογευματινή αστάθεια στην Αιτωλοακαρνία(κάτω από 1mm στην περιοχή μού αλλά προς το Παναιτωλικό κ την ορεινή Ναυπακτία εκδηλώθηκαν μπουρίνια),καθώς η θερμοκρασία επιτέλους έπεσε σε ανεκτές τιμές τώρα το βράδυ.
    Στη φάση διάλυσης αυτή η καταιγίδα,κατάφερε και έφερε βροχή ακόμη και στη βόρεια παράκτια Πελοπόννησο.
    Νομίζω μερίδα από την πίτα πήρε και ο κύριος καθηγητής εκ δυτικής Κορινθίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στις 7:30 σήμερα ξεκίνησε η βροχή στα Γιάννενα...Ήλιο δεν είδαμε καθόλου και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσει να βρέξει πάλι. Έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό Κυριακομεσήμερο, ακούω αλλά δεν βλέπω 15:32 στο Κιάτο, κανονιές αλλά μακριά..... Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπουρίνι με δυνατούς ανέμους εκτός προγράμματος στις 16:30 στην Ξάνθη! Ελπίζω να μην έχουμε ζημιές στους μπαξέδες και στα χωράφια και μεγάλη προσοχή στους λουομενους αν φτάσει η κακοκαιρία στην παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε... ανώνυμε το μισό είναι ο"μίνι καύσωνας" που γράφουν συχνά τα μέσα δηλαδή 37-38βαθμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Update 17:42 τελικά τα κακαρίσματα μας έφεραν μερικά αυγά ! σταγόνες εν προκειμένω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το τι γίνετε σήμερα πέριξ του Πατραϊκού κόλπου δεν περιγράφεται.
    Συνεχείς ανατροφοδότηση καταιγίδων με σωρεία ηλεκτρικών εκκενώσεων.
    Χαλάλι του και ας μας χάλασε το μπάνιο και το μαύρισμα.
    Ελπίζω από αύριο τουλάχιστον εδώ στα παράκτια να σφυρίξει λήξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά τα χιλιοστά σήμερα στο νομό Αχαΐας και τον Πατραϊκό κόλπο.
      Οι καταιγίδες ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι και διατηρήθηκαν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
      Πρωτεία πανελλαδικά στους επίσημους σταθμούς.
      Όπως με ενημέρωσαν ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Αγρινίου με τον επίσημο σταθμό να καταγράφει πάνω από 20 χιλιοστά.
      Ισχυρό δυναμικό αίτιο τελικά το σημερινό με δημιουργία αβαθούς χαμηλού στο νότιο Ιόνιο και σε καμία περίπτωση θερμική αστάθεια(έπαιξε βέβαια και αυτή το ρόλο της αλλά στα πιό ηπειρωτικά και όχι στα παραθαλάσσια όπου τόσα χιλιοστά δεν αναμένονταν).
      Υ. Γ. 1 Ο Χριστόδουλος είχε και πάλι δίκιο πού έγραψε να περιμένουμε μέχρι λίγο πριν γιά τον καιρό των εκλογών, καθώς τελικά η βόρεια χώρα είχε ελάχιστα φαινόμενα ενώ η κεντρική παράκτια και ηπειρωτική χώρα δέχθηκε αξιόλογα φαινόμενα, εξέλιξη πού δεν φάνηκε μέρες πριν.
      Υ. Γ. 2 Το GFS σε πανελλαδικό επίπεδο γιά άλλη μία φορά έδειξε πως το καλοκαίρι είναι ο αρχηγός των προβλέψεων.
      Αρκετές οι αστοχίες τού Ευρωπαϊκού μοντέλου.
      Υ. Γ. 3 Ο λαός μίλησε με την μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές να επικεντρώνεται στην νέα πολυκομματική βουλή.

      Διαγραφή
    2. Δύο παρατηρήσεις.
      Η εντός θέματος παρατήρηση: έχω κι εγώ την αίσθηση ότι το σχήμα παραμετροποίησης (πρόβλεψης) του σωρειτόμορφου υετού του ECMWF παρουσιάζει σοβαρές αστοχίες.
      Η εκτός θέματος παρατήρηση: έχω την αίσθηση ότι η παλαιότερη εκπομπή το "Θέατρο της Δευτέρας" θα αντικατασταθεί από τη νέα εκπομπή το "Θέατρο της Βουλής". Απαιτείται ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση από όλους και προπάντων από τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης που πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με την πολιτική τοποθέτησή σας κ.ζιακόπουλε.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  21. Βραδυνή θαλασσονοτιαδοκαταιγίδα από Σαρωνικό στα Μέγαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χαλάζι έπεσε επίσης χθές και στην Όθρυ , Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή