Ο καιρός της εβδομάδας

Χτιστός καταρράκτης στον Παλιομάγερο του Βοΐου.
Η φωτογραφία είναι του Σπύρου Μπούσιου και στάλθηκε από τον "Θωμά".
Αμφότερους ευχαριστούμε!
 

ΓΕΝΙΚΑ

Συνέχιση της αστάθειας στην ηπειρωτική Ελλάδα με υφέσεις και εξάρσεις. Άνεμοι το πολύ 6 μποφόρ και αυτά περιορισμένα στο ΝΑ Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ

Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, την Ήπειρο (εκτός των παράκτιων περιοχών της), τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή Πελοπόννησο (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση). 

ΤΡΙΤΗ

Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, την κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση). 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Περιορισμός της αστάθειας στα ορεινά.

ΠΕΜΠΤΗ

Μικρή έξαρση της αστάθειας στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιορισμός της αστάθειας στα ορεινά.

 

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. 

41 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δάσκαλε και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Εβδομάδα δάσκαλε και φίλοι. Πολύ ωραία η φωτογραφία του φίλου Θωμά. Θυμίζει Αμαζόνιο! Το ανακοντα λείπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε και εμείς κύριε Ζιακόπουλε...για την δημοσίευση...!κατά τα λοιπά παρατηρώ ότι η θερμοκρασία στην πρόγνωση σας δεν έχει θέση..και επομένως πιστεύω...να μην μας απασχολήσει...για την ώρα,κατά τα λοιπά...νυχτερινή καταιγίδα χθες το βράδυ σε όλη την Βόρεια Πινδο...με αφθονα ηλεκτρικά..και πτώση ρεύματος..καταιγίδα για θρίλερ δλδ με 35 mm συνολικά.
    Υ.γ.Ψάχνω πώς θα μας σκάσει μύτη ο καύσωνας..."θωμάς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή εβδομάδα Δάσκαλε! Καλό καλοκαίρι .Το σαββατοκύριακο βούλιαξαν για πρώτη φορά κ οι παραλίες μας Μυτιλήνη από του λουόμενους. Δικαιολογημένα βέβαια Εάν σκεφτεί κάποιος ότι το προηγούμενο σαββατοκύριακο βούλιαξαν οι παραλίες από τους χείμαρρους κ τους τόνους νερού που έπεσαν στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτάνοντας στο τέλος του Ιουνίου και κοιτώντας τις μέσες τιμές θερμοκρασίας του μήνα στη Καλαμάτα, διαπιστώνω ότι αυτές απλά θα είναι κοντά στις μέσες τιμές των δεκαετιών πριν το 1980. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι μας φάνηκε ένας πολύ ψυχρός μήνας αλλά απλώς είναι ένας φυσιολογικός για τα προ κλιματικής αλλαγής δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και έβρεξε λίγο νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 26/6 και στο Φάληρο, ο τοπικός σταθμός δεν κατέγραψε υετό. Στον Νέο Κόσμο έπεσαν 8,8 χιλιοστά, από 2,2mm στον Υμηττό και την Ηλιούπολη, 1,8mm στην Καλλιθέα, 1 χιλιοστό στο κέντρο της Αθήνας, 0,8mm στην Αγία Παρασκευή, 0,4mm σε Αμπελόκηπους, Βριλήσσια και Νομισματοκοπείο και 0,2mm σε Χαλάνδρι και Παπάγου.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βροχή στην Ξάνθη ανά περιοχές από τις 14:00 έως 19:30 και συνεχίζει. Ποτιστικη και σπάνια για την εποχή. Αλλού πολλή, αλλού λίγο, αλλού λιγότερο. Σχετική ψυχρα το απόγευμα. Μάλλον πάμε για καλοκαίρι βροχερό σχετικά και δροσερό ακόμη και για την Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία η φωτογραφία! Να χτίσουμε και εδώ στο Παγγαίο έναν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κ Θεοδοσίου....εννοείται ότι το να" δέσεις" ένα ποτάμι...σήμαινε γνώσεις....αντίστοιχες με το να φτιάξεις ένα γεφύρι...οι συγκεκριμένοι καταράκτες στα μέρη μας ονομάζονται ""δεσεις"...φυσικά δεν μπορώ να περιγράψω την τεχνική...απλά σκεφτείτε ότι στα ριζά του βραχου είναι καρφωμένοι κορμοί δέντρων σαν σκαλωσιά όπου χτίζοταν οι καταρράκτες.
      Πιο ενδιαφέρον έχει ότι τα έργα αυτά είναι χορηγίες κλεφτών οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ευγνωμονούσαν τους χωρικούς για την προστασία που τους εδιναν οι χωρικοί από τα τούρκικα αποσπάσματα....Ληστές τυπου ρομπέν των δασών που έκλεβαν από πλουσιους Ελληνες συβεργάτες των Τούρκων..ο συγκεκριμένος χορηγός..του καταρράκτη κρυφτηκε και τράφηκε σε μια σπηλιά από τους χωριανούς μου για έναν μήνα..και στην συνέχεια φυγαδεύτηκε...ο μυθος λέει ότι τα ιχνη του αλογου του τα εσβησαν οι γυναίκες του χωριού με σκούπες...!!Δηλαδή τα γουεστερν της Αμερικής είναι παιδικά παραμύθια...σε σχέση με τα δικά μας.."θωμάς"

      Διαγραφή
  9. Συνεχεια αστάθειας,όταν τα έλεγα εγώ πριν μέρες ότι η αστάθεια δύσκολα θα μας εγκαταλείψει ,εξάλλου και σήμερα την έριξε την βροχουλα εδω και φένεται μετά από μια πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εκ νεου πτώση θερμοκρασίας και αστάθεια, βέβαια όταν μιλάμε για πτώση θερμοκρασίας αυτή την εποχή εννοούμε θα είναι σε ανεκτά επίπεδα, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ απόλυτα στην απάντηση πού μού έδωσε χθες ο δάσκαλος περί μοντέλων και βουλής, όπως επίσης και στην πρόβλεψη των επόμενων ημερών.
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι.
    Από την άλλη ούτε σήμερα γλίτωσε η ηπειρωτική Αιτωλοακαρνία και η περιοχή τού Αγρινίου από την αστάθεια.
    Όπως με ενημέρωσαν γιά μισή ώρα περίπου το απόγευμα έριξε τουλούμια.
    Πρόσκαιρα βέβαια.
    Αντίθετα εδώ στην παράκτια Ναυπακτία ο καιρός κύλησε άκρως καλοκαιρινός με ζέστη και ηλιοφάνεια.

    Επιμένουν τώρα τα στοιχεία για θερμή μεταφορά το πρώτο 10ημερο τού Ιούλη σε όλη τη χώρα.
    Αρχικά το Σαββατοκύριακο όπου στα ανατολικά ηπειρωτικά λόγω πιθανού λίβα δυτικού ανέμου ίσως δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στούς 38 με 39β τοπικά σε ευαίσθητες περιοχές(εσωτερικό Θεσσαλίας Φθιώτιδας και Βοιωτίας), ενώ και η συνέχεια δείχνει θερμή με θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά κοντά στους 36 με 37β με μικρά διαλείμματα κάμψης.
    Μπορεί να μην φαίνεται κάτι ακραίο η ασυνήθιστο γιά μία χώρα σαν την Ελλάδα, από την άλλη όμως δεν παύει η ζέστη να είναι απάλευτη ειδικά όταν συνδυάζετε με υγρασία όπως για παράδειγμα στα δυτικά.
    Και το καλοκαίρι μόλις μπήκε!
    Επιμένω να πιστεύω ότι εκτός από τις όποιες αστάθειες πού δεν μας εγκαταλείπουν εύκολα φέτος, ζέστη θα κάνει και μάλιστα με αρκετή διάρκεια σε πολλές περιοχές.
    Το ότι μπορεί να μην έχουμε καύσωνες μεγάλους και με διάρκεια δεν αναιρεί ότι το καλοκαίρι δεν θα είναι θερμό και μακρύ.
    Ματραλής Φώτης(ο λογαριασμός μού για κάποιο λόγο με βγάζει ως ανώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη κ ανώνυμα που γράφεις, μονο κ μόνο που άρχισα να σε διαβάζω κατάλαβα ότι είσαι εσύ
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
  11. Kαλησπέρα από Φιλαδέλφεια. Σήμερα δρόσισε σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Χθες η βροχή έπιασε από κέντρο και λίγο ανατολικότερα. Ιδανικές θερμοκρασίες για καλοκαίρι. Αμα κυλούσε έτσι ο Ιούλιος θα ήταν ένα θαύμα χωρίς κάτι ακραίο. Μετά τις 6 κυκλοφορείς άνετα. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ακόμα τζιτζίκια στην περιοχή δεν έχουμε. Αλλες χρονιές κάνουν πάρτι από νωρίς. Ετσι καταλαβαίνω την έλευση του καλοκαιριού. Κάτι που νομίζω έχει αργήσει φέτος.

    Γιάννης
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά για το 2023 άκουσα τζιτζίκια την Τρίτη 27/6 στο Θυμάρι. Εκεί, βέβαια, έχει πιο πολλά από την Αθήνα, αλλά παρόλα αυτά άργησε φέτος το - ερωτικό στην πραγματικότητα - τραγούδι τους, αφού με το τερέτισμα που κάνουν τα αρσενικά καλούν τα θηλυκά. Μία εκπληκτική λεπτομέρεια είναι ότι τα θηλυκά τζιτζίκια δεν μπορούν να βγάλουν ήχους, ενώ τα αρσενικά είναι κουφά.

      Όσο για το γεγονός ότι δρόσισε, μάλλον οφείλεται στο βοριαδάκι που ήταν και ενισχυμένο στον Σαρωνικό, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε (νοτιο)δυτικό.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε jeank να δούμε πόσες φορές θα κηρύξεις την έναρξη του καλοκαιριού

      Διαγραφή
    3. Οσες χρειαστεί μέχρι να πεισθείς ότι με 35αρια 10 μέρες τώρα δεν είναι χειμώνας.

      Διαγραφή
  12. Απίστευτες ζημιές σε πολλές καλλιέργειες απο διάφορες ασθένειες και ειδικά στα αμπέλια όπου θεριζει ο περονοσπορος και μάλιστα σε καλπαζουσα μορφη.
    Οι ελιές δυστυχώς δεν έχουν καθόλου καλή καρποδεσια και οι περισσότερες είναι τελείως άδειες από καρπό.
    Πολύ κακή χρονιά για τις περισσότερες καλλιέργειες.
    Να δούμε αν σταματήσει εδώ ή θα έχουμε και συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια και εδώ στην Φθιώτιδα,Χριστόδουλε.Θα προσθέσω στην λίστα και την καταραμένη μπάστρα συν την επέλαση των ακρίδων..
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    2. Ο παππούς μου ο Νικόλας σε τέτοιες περιπτώσεις μιλούσε για διαστραμμένο (διεστραμμένο) καιρό!
      Καλό μεσημέρι σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Δεν τα εριχναν όλα στην κλιματική αλλαγή τότε

      Διαγραφή
  13. Τελευταία εβδομάδα, αυτή που διανύουμε, με θερμοκρασίες χαμηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ο Ιούλιος θα μπει με θετικές αποκλίσεις και η ζέστη, με εξαίρεση τη βορειοδυτική Ελλάδα, θα συνεχιστεί ως τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με το effis. Στον μέσο όρο του καλοκαιριού αναμένονται οι βροχές, δηλαδή, πολύ λίγες.
    https://effis.jrc.ec.europa.eu/apps/effis.longterm.forecasts/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη, αρχίζει και το effis και έρχεται με τα νερά μου.
      Τελειώνουν σιγά σιγά τα ψέματα.
      Από την άλλη ευχή Θεού είναι ότι δεν αναμένουμε και κάποιο ιδιαίτερα θερμό κύμα η καύσωνα.

      Επιστροφή στην πόλη και την περιοχή μού με το βροχόμετρο να έχει καταγράψει 38mm το τριήμερο που μας πέρασε και συνολικά 97mm για τον μήνα Ιούνη(82mm η πόλη νότια), νούμερο πού ξεπέρασε και αυτό του Μαΐου.
      Έντεκα ολόκληρες μέρες από τις 27 καταγράφηκε υετός!
      Ακόμη και να μην ξανά βρέξει καθόλου τον Ιούλιο(που δεν το νομίζω ειδικά εδώ) θέμα δεν θα υπάρξει.
      Η θερμοκρασία από σήμερα αρχίζει να παίρνει την ανιούσα και στα ανατολικά ενώ η αστάθεια συνεχίζετε μεμονωμένα κυρίως στη βόρεια ΒΑνατολική ηπειρωτική χώρα αυτή τη φορά.
      Καλη συνέχεια σε όλους.

      Διαγραφή
    2. 11:10 σχόλιο Ματραλής Φώτης

      Διαγραφή
  14. Πλέον αναμένουμε τα "κανονικά" μελτέμια ... Καιρός είναι πια !!. '''Σταύρος''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλοκαιρινή μέρα σήμερα στην Κόνιτσα, υποφερτή όμως. Χθές είχαμε και πολύ ζέστη βραδιά! Λογικά αν ξεθολωσει το ποτάμι θα κάνουμε και τις πρώτες βουτιές!
    Υπέροχη η φωτογραφία σου Θωμά, στείλε μας κι άλλες!
    Φίλε μου χριστιδουλε ποσο με πόνεσε η ανάρτηση σου. Κι εδώ τα ίδια, οι αγρότες μας κλαίνε και μαζί κλαίνε και οι κτηνοτρόφοι μας... Δραματικές η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς ο πρωτογενής τομέας βραχηκε σε λάθος εποχή.Τωρα δε, μένει το να υποστούμε τις ανάλογες συνέπειες.Και εδώ στην περιοχή μου, παρόλο που οι βροχές ήταν λιγοστές, έχουν γίνει αρκετές ζημιές στον αγροτοκτηνοτροφικο τομέα.
    Καλή νύχτα σε όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχεις δίκιο Δημήτρη, και εδώ στην περιοχή μου μετά τον περονοσπορο, η μπαστρα ή χτικιο (που λέμε εμείς) χολέρα δηλαδή, είναι αυτή που τελειώνει ειδικά τα αμπέλια αλλά όχι μόνο αυτά.
    Ακόμη και στα πλατάνια έχουν κάνει μεγάλη ζημιά οι δύο αυτές ασθενείς.
    Φίλε από Κόνιτσα, εννοείται πως πονάει πολύ όποιος γνωρίζει τι σημαίνουν αυτές οι ζημιές για τον πρωτογενή παράγοντα και τις συνέπειες που φθάνουν μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Όπως σωστά επεσήμανε και ο δάσκαλος, αυτός ο καιρός είναι διεστραμμένος και επιφέρει σοβαρότατα προβλήματα σε καλλιέργειες και ανθρώπους.
    Φαίνονταν καθαρά ότι η χρονιά ήταν άσχημη αλλά ήλπιζα σε πιο ήπια πράγματα.
    Εχθές από το πουθενά έβγαλε δυνατή μπόρα το μεσημέρι στη μισή πόλη της Αλιαρτου και προς τα δυτικά σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων και αμέσως μετά ήλιο λαμπρό, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες περονοσπορος και χτικιο να στήσουν πάρτι...!!!
    Δεν υπάρχει παραγωγή πού να μην έχει πρόβλημα λίγο ή πολύ.
    Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η πορεία, αν και εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν καλά.
    Η συνέχεια μακάρι να με διαψεύσει καθώς είναι πολλοί που εξαρτώνται μόνο από αυτά τα εισοδήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σας. Ψυχρό μέτωπο χειμερινής μορφής διέρχεται της βορείου χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Φθινοπωρινος καιρός στην Ξάνθη με ψιλόβροχο ανά περιόδους με πολλή συννεφιά και αρκετή δροσιά. Αναζητείται το καλοκαίρι.Ελάχιστες οι καθαρά ζεστές καλοκαιρινές μέρες ως σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Δεν μας ξέχασε και χθες η ψιχαλοβροχούλα στη Θεσσαλονίκη.

      Χρόνια Πολλά στους/ις εορτάζοντες/ουσες χθες, σήμερα και αύριο.

      Διαγραφή
  19. Χρόνια πολλά και καλά στον Πέτρο εκ ΒΔ Κορινθίας, τον Παύλο εξ Άρτης και στους λοιπούς συνεορτάζοντες φίλους του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Bροχή φθινοπωρινού τύπου... στα Ανω Βόιο..με τον καιρό να κλέινει από Καστοριά Αλβανία.....μάλλον θα μας βρέχει όλη την ημέρα.Στην μεγάλη κυκλοφορία ...τώρα...εμποδισμός στην Φροιλανδία...θα αποκαταστήσει ένα πεδίο χαμηλών πιέσεων στην Μ Βρεττανια -Σκανδιναβία..με αποτέλεσμα να αρχίζει η Σαχάρα να ανεβαίνει και προς τα εμάς...(αποτέλεσμα του "σκαψίματος των χαμηλών)...τπτ όμως εξαιρετικό..η ακραίο.....όσν αφαρά...την θερμοκρασία...η Ιταλία..ίσως ...να νιώσει κάτι παραπάνω"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oπου Φλοιλανδία....διαβάστε Γροιλανδία.....θεωρώ ότι ξεπέρασα και τον ευατό μου..."θωμάς".

      Διαγραφή
    2. Eντάξει, πάτησες λάθος πλήκτρο, αφού είναι δίπλα το Φ και το Γ. Δείγμα ευφυούς ανθρώπου, πάντως, ο αυτοσαρκασμός. Χρόνια πολλά και από μένα σε όσες και όσους γιορτάζουν.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  21. Τις καλύτερες ευχές στους φίλους του μπλογκ που γιορτάζουν σήμερα και αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά, χρόνια με υγεία στον κύριο καθηγητά Πέτρο Αλιφέρη αλλά και στον κοντινό συντοπίτη Παύλο από την Άρτα.

    Το καλοκαίρι στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας συνεχίζετε(εκτός από τα βόρεια σήμερα όπου η πυκνή συννεφιά και οι τοπικές βροχές έκαναν πιό φθινοπωρινό το σκηνικό)ενώ όπως λέμε και ξανά λέμε ο Ιούλιος θα σφυρίξει τέλος στις ήπιες και δροσερές συνθήκες τού Μαΐου και τού Ιουνίου(αν και ο Ιούνιος τελικά με τις τελευταίες ζέστες τού μάλλον κοντά στα κλιματικά θα κλείσει θερμοκρασιακά).
    Η αρχή γίνεται από αυτό το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα δούμε μέγιστες τιμές κοντά στους 38 με 39β κυρίως την Κυριακή(πριν τέσσερις μέρες το είχα γράψει και όλοι τότε μιλούσαν γιά θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς και τώρα σιγά σιγά όλοι έρχονται στα λόγια μού).
    Από Δευτέρα θα ξανά δροσίσει σε φυσιολογικά πλαίσια ενώ κάποια μερική αστάθεια θα συνεχίσει στα πιό κεντρικά βόρεια και ΒΔυτικα ηπειρωτικά τμήματα.
    Όλα όμως δείχνουν ότι ο Ιούλιος στη συνέχειά του θα μας δείξει το σκληρό τού πρόσωπο με ατελείωτες λιακάδες και ζέστη πού κάνεις δεν ξέρει αν θα εξελιχθεί σε καύσωνα.
    Έχω γράψει άπειρες φορές ότι είτε 35β έχει επί καθημερινής βάσης είτε 39β γιά μένα είναι το ίδιο.
    Το έδαφος υπέρ θερμαίνει ενώ τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω εγκλωβισμού θερμικής ενέργειας στα τσιμέντα και τα ντουβάρια οι νύχτες θα γίνονται αποπνικτικές.
    Οι ανάσες δροσιάς θα περιορίζονται μόνο στα ορεινά(και στα ημιορεινά σιγά σιγά θα αρχίσουν να ψήνονται ειδικά στην κεντρική και νότια Ελλάδα την ημέρα) και στις παραλίες των νησιών-παράκτιων όπου οι αύρες η το μελτέμι θα κάνουν καλή δουλειά.
    Κατ'εμέ σύμφωνα με όλα τα στοιχεία πού είδα,ο Ιούλιος θα είναι ένας μακρύς σε ζέστες καλοκαιρινός μήνας με κάποιες αστάθειες παρόλα αυτά να μην λείπουν.
    Το καλό είναι ότι δεν φαίνονται γιά την χώρα μας συγκεκριμένα, ακρότητες με "κυνικά καύματα" όπου ίσως τα γλιτώσουμε.

    Από δω και πέρα ήρθε η ώρα γιά λίγη ξεκούραση και χαλάρωση από τα καιρικά δρώμενα.
    Αν δω να έρχεται κάτι άξιο αναφοράς θα επανέλθω.
    Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκ παραδρομής *στον κύριο καθηγητή *το έδαφος υπέρ θερμαίνεται.

      Διαγραφή
  23. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες-ουσες.
    Αγαπητέ συντοπίτη Πέτρο, πολύχρονος να είσαι.Να είσαι πάντα καλά.Πολυχρονος να είσαι και εσύ Παύλο από την Άρτα.
    Χρόνια πολλά και στους αυριανους εορτάζοντες.
    Καλό βράδυ σε όλους.
    Δημήτρης κεντρική Κορινθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες,θα αναφερθώ στο αγαπητό φίλο Φώτη, μιας και έκανε λόγο για τον μήνα Ιούλιο και θα πω μακάρι να κάνει τις ζεστές στην ώρα του και μετά να έχουμε ένα κανονικό φθινόπωρο, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστώ τον κ. Ζιακόπουλο κ όλους τους φίλους του μπλογκ για τις ευχές! Εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα σε όλους και χρόνια πολλά σε όσους συνεόρταζαν χθες!
    Παύλος, Άρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή