Το επόμενο πενθήμερο

Αρχίζει να αγαπιέται και από τους... κρυουλιάρηδες!
 Τοπίο στην Καλαμάτα του Σταύρου Παυλόπουλου 


ΓΕΝΙΚΑ

Περιορισμένη αστάθεια. Άνεμοι με ένταση ως τα 6 μποφόρ. Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή (36 με 38 βαθμοί) στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ασθενούς έως μέτριας έντασης στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανώς της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες μέτριας έντασης στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση).

ΔΕΥΤΕΡΑ

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ασθενούς έως μέτριας έντασης στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το απόγευμα στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μέτριας έντασης το απόγευμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

13 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους. Χθεσινούς και σημερινούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε τυχεροί όσοι ζούμε στη Καλαμάτα...ειδικά το καλοκαίρι...και αν είναι σαν τον φετινό Ιούνιο με μέση μέγιστη 29 βαθμούς, ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά, χθεσινές κ σημερινές! Να αναφέρω ότι στην Άρτα πάμε πρωτόγνωρα καλά, με ελάχιστες θερμοκρασίες γύρω στους 20 και μέγιστες όχι πάνω από τους 31-32. Ονειρικό καλοκαίρι για τη δυτική Ελλάδα που συνήθως καίγεται και βράζει τέτοια εποχή. Και μπανάκι άνετα κάνεις και δροσίζεσαι τις νύχτες και δε γίνεσαι μούσκεμα από τον ιδρώτα τα μεσημέρια! Ευεργετική για εμάς η παντελής απουσία μελτεμιών ως τώρα. Τη ζέστη δε θα τη γλιτώσουμε, αλλά όσες μέρες περάσουν ευχάριστα είναι κέρδος.
    Παύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στους χθεσινούς και σημερινούς εορτάζοντες-ζουσες και φυσικά στους *δικούς* μας, Πέτρο, Παύλο, και Αποστόλη.
    Υγεία και χαρά σε όλους.
    Να προσέχετε και να προστατευεται όλους όσους αγαπάτε και σας αγαπούν.
    Να "αρμεγετε" την κάθε σας ημέρα, σαν να είναι η τελευταία.
    Αφήστε το αύριο και ζήστε το σήμερα.
    Ερρωσθε και Ευδαιμονειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H παρατεταμένη ζέστη και η υγρασία ταλαιπωρούν 62 εκ. Αμερικάνους στο Τέξας, την Αριζόνα και περιοχές της Φλόριντα, όπως μεταδίδει το Reuters. Δεν είναι, όμως, μόνο οι υψηλές θερμοκρασίες, καθώς 43 βαθμοί καταγράφηκαν στο Ντάλας και τη Νέα Ορλεάνη και 41,5β. στην Αλαμπάμα, αλλά και η κακή ποιότητα του αέρα στο Σικάγο απειλητική. Ο καύσωνας στο Τέξας (48 βαθμοί) στοίχισε τη ζωή ενός 14χρονου αγοριού που έκανε πεζοπορία. Ο πατριός του σκοτώθηκε επίσης σε τροχαίο, όταν πήγε να φέρει βοήθεια. Εκτός από το Σικάγο, κι άλλες πόλεις στα μεσοδυτικά έχουν κακή ποιότητα αέρα, εξαιτίας του καπνού από τις πυρκαγιές του Καναδά.

    Χωρίς ηλεκτρικό έμειναν, επίσης, 110 χιλιάδες νοικοκυριά στο Αρκάνσας, το Τενεσί και την Οκλαχόμα, καθώς καταιγίδες, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους κατέστρεψαν καλώδια μεταφοράς ρεύματος. Και η αυξανόμενη συχνότητα και ένταση ακραίων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
    https://nordot.app/1046458518426861823?c=839105990452969472

    Toυλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει, εξάλλου, τη ζωή τους από τον καύσωνα στο Μεξικό, όπου καταγράφονται θερμοκρασίες κοντά στους 50 βαθμούς, όπως μεταδίδει το Reuters. Τα 2/3 των θανάτων σημειώθηκαν τη βδομάδα 18-24 Ιουνίου, κατά την οποία είχε πεθάνει μόνο ένας άνθρωπος από τη ζέστη πέρσι, ενώ σχεδόν όλοι οφείλονται σε θερμοπληξία. Αν και τις τελευταίες μέρες δρόσισε κάπως, καθώς άρχισε η περίοδος των βροχών, την Τετάρτη 28/6 καταγράφηκε θερμοκρασία 49 βαθμών στην πόλη Aconchi της πολιτείας Sonora.
    https://en.tempo.co/read/1742905/heatwave-in-mexico-leaves-at-least-100-dead
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στους φίλους που γιορτάζουν αυτές τις μέρες εύχομαι υγεία και όλα τα καλά του Θεού στα σπιτικά τους.
    Καλές και απλά ζεστές χωρίς υπερβολές οι ημέρες αυτές. Μας ξέχασαν και οι βροχές!
    Στον κάμπο Δόξα τω θεώ δένουν τριφύλλι ακούγονται τα μηχανήματα. Πόσο ωραίος ήχος! Μακάρι να προλάβουν αύριο να τα μαζέψουν κιόλας.
    Τζίτζικα δεν ακούσαμε ακόμη αλλά άνθισαν οι Μολόχες, εμείς εδώ λέμε ότι όταν ανθίσει η μολόχα έρχεται καλοκαίρι!
    Άνθισαν και οι Λιπανθιες και μοσχοβολαει ο τόπος!
    Καληνύχτα και καλό Σαββατοκύριακο από Κόνιτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα από τη Στοκχόλμη που από χτες με τη βροχή δρόσισε ευτυχώς και αναμένεται λιγότερη ζέστη .Ιούνιος πολύ πιο ζεστός από το μέσο όρο .Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες των τελευταίων ημερών. Το καλοκαιράκι άργησε λίγο αλλά πια έχει βρει τα πατήματα του.καλα μας πήγε μέχρι τώρα, κέρδος ήταν ότι ζέστη γλυτώσαμε αλλά από δω και πέρα οι ζεστούλες θα μας συνοδεύουν το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον , κέρδος είναι όμως και ότι δεν φαίνεται κάτι ακραίο στον ορίζοντα.τελος, μην έχω και παράπονο, τυχεροί όσοι μένουμε σε παραθαλάσσια, η μέγιστη εδώ ακόμα δύσκολα ξεπερνάει και του 30β.. καλό βράδυ!
    Χρήστος Αιγιάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη βόρεια χώρα οι καταιγίδες καλά κρατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο φετινός είναι από τους βροχερότερους Ιούνιους, που έχουμε ζήσει στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια μικρή χάρη θα ήθελα με πολλή πολλη αγάπη πάνω από όλα κύριε Ζιακόπουλε: Θα μου άρεσε στις προγνώσεις σας ανά ημέρα να κάνατε κάποια αναφορά και στους ανέμους (διεύθυνση/ένταση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή