Με άστατο καιρό θα τελειώσει η Μ. Εβδομάδα. Σαφώς καλύτερος ο καιρός το Πάσχα

Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων με αποτέλεσμα τη συνέχιση του άστατου καιρού τόσο τη Μ. Παρασκευή όσο και το Μ. Σάββατο κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο. Πέρα από τις τοπικές βροχές και τις καταιγίδες, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια. Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, αλλά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στη Β. Ελλάδα, το Α. Αιγαίο και νωρίς το πρωί στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και οι άνεμοι μόνο για λίγο στα ανατολικά και νότια θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός θα είναι ζεστός με νοτιάδες και αρκετή συννεφιά. Στα μέσα της εβδομάδας έρχονται και οι λασποβροχές. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-4-2014

Βόρεια Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ -ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ Έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Λίγα χιόνα στα ορεινά. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.
………………………………………………………………………………
Αττική: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Πιθανότητα καταιγίδας. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.