Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή στη δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, προβλέπεται ελάττωση της συγκέντρωσης της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Σε ότι αφορά το τετραήμερο Παρασκευή-Δευτέρα ( 25-28/4), διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα κινηθούν από τη δυτική Μεσόγειο προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι Δ-ΝΔ με ένταση το πολύ 6 μποφόρ και έτσι τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

      Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-4-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου