Τα νεότερα για την εξέλιξη του καιρού ως την Πρωτομαγιά

Κυριακή (27/4): Πέρα από τη θερμική αστάθεια υπάρχει και δυναμικό αίτιο με αποτέλεσμα βροχές και τοπικές καταιγίδες να σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Από πλευράς έντασης και διάρκειας των καιρικών φαινομένων, τα σημαντικότερα από αυτά θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά (συμπεριλαμβάνεται η Αττική), την Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Δευτέρα-Τετάρτη (28-30/4): Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική, κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρωτομαγιά: Σχετική βελτίωση του καιρού. Πάντως, δεν θα λείψουν οι τοπικοί όμβροι και οι μεμονωμένες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα κυρίως το απόγευμα. Θεωρητικά, υπάρχουν πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών όμβρων και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου