Καιρός για λίγη καλοκαιρινή ζέστη

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στην κεντρική Μεσόγειο και τα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ευνοεί τη διατήρηση των βόρειων ανέμων κυρίως στην Α. Ελλάδα με ένταση 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Πάντως, το Σαββατοκύριακο, το βασικό στοιχείο του καιρού θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει την Κυριακή τους 35 βαθμούς. Κατά τα άλλα, οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν βασικά στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Το τριήμερο Δευτέρα-Τετάρτη (15-17/6) οι θερμές αέριες μάζες που θα μεταφερθούν από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα όρια του καύσωνα (μέγιστες τιμές 36-38οC). Πάντως, οι πρώτες ζέστες του φετινού καλοκαιριού δεν θα κρατήσουν πολύ. Στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Από τα μέσα της εβδομάδας στο παιχνίδι του καιρού θα μπουν ακόμα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου



Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά Β 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Ηλιοφάνεια. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου