Μέτριοι βοριάδες και εκκίνηση της ανοδικής πορείας της θερμοκρασίας

Η περιοχή μας επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο και τα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 4 με 5 και πιθανώς στα κανάλια μεταξύ των νησιών του Αιγαίου 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (13-14/6) το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα φθάσει τους 34 και την Κυριακή πιθανώς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας τους 35 βαθμούς. Τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, η ζέστη στην περιοχή μας θα γίνει περισσότερο αισθητή, καθώς, πέρα από την εξασθένηση των βόρειων ανέμων, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο (μέγιστες τιμές 36-38οC). Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.


Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 4 με 5 και πιθανώς κατά τόπους στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου