Φρεσκάρουν οι βοριάδες στην ανατολική Ελλάδα

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο ενισχύεται με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ΒΑ ανέμων στα 7 μποφόρ (Α. Ελλάδα). Τα άλλα χαρακτηριστικά του καιρού του Σαββατοκύριακου (6-7/6) θα είναι οι όμβροι και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας βασικά στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές. Τη Δευτέρα (8/6) θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά βαθμιαία θα πέσει η ένταση των βοριάδων. Την Τρίτη και την Τετάρτη (9-10/6) οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για τη εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. ΟΙ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Τετάρτη. Στο δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως στο ΒΔ Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17  έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου