Επιμένει η αστάθεια

Η περιοχή μας καλύπτεται από ομαλό βαρομετρικό πεδίο με αποτέλεσμα, πέρα από την επικράτηση ασθενών ανέμων, τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την εκδήλωση τοπικών καταιγίδων κυρίως τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και την ορεινή Κρήτη. Η θερμοκρασία και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Την Τετάρτη (10/6) θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας η θερμική αστάθεια σταδιακά θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με μέγιστη ένταση στο Ιόνιο τα 4 και στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου επίπεδα. Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να βιώσουμε τον πρώτο, μάλλον ήπιο, καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Δ. Μακεδονία το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στην Κρήτη και το Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου