Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (18-19/6). Πάντως, στη Β. Ελλάδα καθώς και στα ορεινά της κεντρικής χώρας τα φαινόμενα που προαναφέρθηκαν θα αρχίσουν από το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο η μέρα θα είναι ζεστή με τις υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας (34-35οC) να σημειώνονται και πάλι στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή με την επικράτηση βόρειων ανέμων εντάσεως 5 με 6 μποφόρ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και μάλιστα την Παρασκευή θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής. Το Σαββατοκύριακο (20-21/6) δεν θα λείψουν οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.   


Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το απόγευμα στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε Ν-ΝΔ . Θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου