Καταιγίδες επικίνδυνες σε στεριά και θάλασσα

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων προκαλεί άστατο καιρό σχεδόν σε όλες τις Βαλκανικές χώρες. Στην περιοχή μας βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι ή και ισχυρούς ανέμους. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Παρασκευή (19/6), βροχές και καταιγίδες προβλέπονται βασικά στις ανατολικές και νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου την εποχή αυτή δεν είναι συχνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (20-21/6) οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.


Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και καταιγίδες στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 23 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου