Πρώιμα μελτέμια, υποφερτή ζέστη και περιορισμένη θερμική αστάθεια

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ρεύματος με βασική ένταση: στο Ιόνιο τα 3 με 4 και στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 30 και στα νησιά τους 27 βαθμούς. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (4-5/6) ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά ως προς τη θερμοκρασία και τους ανέμους, αλλά θα είναι αυξημένες οι πιθανότητες εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων τα απογεύματα στα ηπειρωτικά. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα περάσει με υποφερτή ζέστη και αισθητή την παρουσία των πρώιμων μελτεμιών στην ανατολική Ελλάδα (5 με 7 μποφόρ). Με αυτές τις συνθήκες, οι υψηλότερες θερμοκρασίες (30-32οC) θα σημειωθούν στη δυτική Ελλάδα. 


Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στην Κρήτη και το Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πιθανώς στο κεντρικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου