Λιγότερες καταιγίδες και περισσότερη ζέστη από την Παρασκευή

Η περιοχή μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ασθενή συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ΒΔ ανέμων με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) δεν θα λείψουν και σήμερα οι απογευματινές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 βαθμούς. Από την Παρασκευή (12/6), με δεδομένο ότι οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά και οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, το ενδιαφέρον στρέφεται προς τη θερμοκρασία η οποία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Εκτιμάται ότι η μέγιστη τιμή της θα φθάσει το Σαββατοκύριακο (13-14/6) τους 34 και το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (15-16/6) τους 37 βαθμούς. Πάντως ο έτσι κι αλλιώς ήπιος αυτός καύσωνας δεν θα κρατήσει πολύ και το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας θα είναι αρκετά δροσερό.


Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 30 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. καλησπερα..για αλλη μια μερα ασταθειας οι προσπαθειες των μικρων αεροπλανων που τριγυρνανε πανω απ την περιοχη μας καναν καλη δουλεια..μεσα σε 15 λεπτα ο ηλιος κυριαρχησε παλι.μεγαλο θεμα αυτο κ.ζιακοπουλε κ μαλλον αντι για χαλαζοπροστασια εχουμε κ βροχοπροστασια...η μηπως καλυτερα γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε που λετε κ εσεις..ευχαριστω,αλεξανδρος τρικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε, σε φίλο, που πριν από λίγη ώρα με ρώτησε αν οι αεροψεκασμοί για την καταστολή της χαλαζόπτωσης προκαλούν ταυτόχρονα και αποτροπή της βροχόπτωσης, απάντησα ως εξής: Η καταστολή του χαλαζιού, η πρόκληση βροχής ή η αποτροπή βροχής γίνονται με ψεκασμούς των νεφών με διάφορες ουσίες. Κάθε φορά αλλάζουν οι τεχνικές, ο χρόνος επέμβασης, το είδος και οι ποσότητες του ψεκαστικού υλικού κ.λπ. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η ανθρώπινη παρέμβαση είναι "λίγη" μπροστά στις φυσικές διαδικασίες. Πάντως, το θέμα δεν είναι απλό. Αν και ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με αυτό, δεν έχω συγκεκριμένες απαντήσεις να σου δώσω. Ό,τι κατάφερα να μάθω βρίσκεται στον τρίτο τόμο του βιβλίου μου: ΚΑΙΡΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΌΜΟΣ ΙΙΙ "Ο Έλεγχος".
      Την καλησπέρα μου σε σένα και τα όμορφα Τρίκαλα

      Διαγραφή