Στα ηπειρωτικά καταιγίδες, στο Αιγαίο βοριάδες και στο Ιόνιο ηρεμία

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο προκαλεί Β-ΒΑ ανέμους στη χώρα και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τις αρχές της νέας εβδομάδας με ένταση στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στο διάστημα αυτό ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργούν συνθήκες αστάθειας που οδηγούν στην εκδήλωση τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως το απόγευμα πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της κατά κανόνα θα κυμανθούν: στα ηπειρωτικά από 30 ως 32 βαθμούς και στα νησιά από 25 ως 27 βαθμούς. Πάντως, στις προσήνεμες περιοχές των νησιών του Αιγαίου η θερμοκρασία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς.  


Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-6-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 31 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο  ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων κυρίως τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου