Ακόμα μια μέρα αστάθειας

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με συνέπεια την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) η δομή της ατμόσφαιρας πάνω από την περιοχή μας θα είναι και πάλι ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς. Με βάση όλες τις ενδείξεις, από την Πέμπτη (2/7) ως την Κυριακή (5/7) οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η ενίσχυση των ΒΑ ανέμων, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο στα ανατολικά θα φθάσουν τα 7 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ. Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει με βόρειους ανέμους και δροσιές, αλλά σταδιακά τα μελτέμια θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.   

Καλό μήνα, φίλοι μου


Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1-7-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στις Β. Σποράδες και τη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου