Αποκομμένη ψυχρή αέρια μάζα πάνω από τα ζεστά νερά της Μεσογείου δημιουργεί συνθήκες μεγάλης αστάθειας


Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα προκαλέσει σταδιακή επιδείνωση του καιρού στη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων παρουσιάζεται αυξημένος κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Ταυτόχρονα, προβλήματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα είναι πιθανό να δημιουργήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη (6-7/2), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, χιόνια στα ορεινά και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 4 βαθμούς.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου
                                                                             
ΤΡΙΤΗ, 5 Φεβρουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-2-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ από το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα-βράδυ. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 7 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

18 σχόλια:

  1. Δάσκαλε καλησπέρα σας!Πριν λίγες ώρες Παρακολουθούσα τις καταιγίδες στην Αδριατική και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις από το ραντάρ και γεννάει βαρβάτες καταιγίδες το σύστημα. Ελπίζω να μην έχουμε ζημιές όταν και όπου επηρεάσει το σύστημα που μας έρχεται. Καλησπέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω κάτι; Τα νερά της Μεσογείου πόσο ζεστά είναι τέτοια περίοδο για να δημιουργείται τέτοια ύφεση; θεωρητικά θα πρέπει να είναι στην ψυχρότερη φάση τους; Και υποθετικά μιλώντας, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε Οκτώβριο μήνα με τα νερά σαφώς θερμότερα, τι θα μπορούσε να σημαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Σαρωνικό είναι γύρω στους 15 βαθμούς τώρα αρχές Φλεβάρη και πολύ πιο ζεστή η αίσθηση σε σχέση με το πώς ήταν από τέλη Δεκέμβρη μέχρι μέσα Γενάρη. Γενικά δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία της θάλασσας, καθώς το καλοκαίρι φτάνει τους 25-27 βαθμούς και τον χειμώνα πέφτει στους 12-13 σε μεγάλα κρύα. Μιλάμε για μία κλίμακα 15 βαθμών χοντρικά. Αντίθετα η διακύμανση της θερμοκρασίας του αέρα μπορεί να είναι και 50 βαθμοί, από τις αρνητικές τιμές του χειμώνα, μέχρι τα 40άρια του καλοκαιριού.

      Όσο για τον Οκτώβρη, η θάλασσα έχει 20-21 βαθμούς θερμοκρασία στον Σαρωνικό. Και η Μεσόγειος είναι και ψυχρότερη από την Ερυθρά, την Καραϊβική και άλλες θάλασσες κοντά στον Ισημερινό. Ακόμα και στην Ανταρκτική, όμως, η θερμοκρασία της θάλασσας είναι -2 βαθμοί, όταν του αέρα είναι -70 εκεί. Στην Αρκτική ξεπερνάει οριακά το 0 και γύρω από την Αγγλία έχει 7-8 βαθμούς, όταν η Μεσόγειος έχει 14-16. Ένας κολυμβητής δεν "εισπράττει", βέβαια, αυτές τις θερμοκρασίες της Μεσογείου, όταν έξω από τη θάλασσα κάνει κρύο, αλλά φαντάζομαι ότι είναι πολύ υψηλές για τη δημιουργία υφέσεων όταν συνδυάζονται με ψυχρά μέτωπα.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας .. Εαν μπορώ να σας βοηθησώ δίνοντας την διεύθυνση του site ΤΗΣ ΕΜΥ όσον αφορά τις θερμοκρασίες επιφανείας των ελληνικών θαλλασών και πλησίον http://www.hnms.gr/emy/el/navigation/naftilia_thermokrasia_thalassas Φραγκισκος απο παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    3. -Γενικά, η δημιουργία ύφεσης (κυκλογένεση) συνδέεται με τη μεταφορά θετικού στροβιλισμού πάνω από μια βαροκλινική περιοχή (ισχυρή οριζόντια θερμοβαθμίδα).
      -Πάνω από την κεντρική Μεσογειο οι συνθήκες δημιουργίας ύφεσης τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο δεν είναι ακριβώς οι ίδιες.
      - Αστάθεια που προκαλείται από τη μεταφορά αισθητής θερμότητας από τη θαλασσα προς την ατμόσφαιρα υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις (χονδρικά, οι 21 βαθμοί των νερών της Μεσογείου και οι -17 βαθμοί στα 500 hPa του Οκτωβρίου αντικαθίστανται από τους 15 και -25 βαθμούς αντίστοιχα του Φεβρουαρίου. Όμως τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άλλα λόγω των διαφορών στο προφίλ της υγρασίας.
      -Αναφορικά με την επικείμενη κακοκαιρία: (α) είναι πιθανή η δημιουργία κάποιου medicane στη θάλασσα και (β) τα μεγάλα ύψη βροχής στη νότια Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της θετικής μεταφοράς στροβιλισμού, της σύγκλισης στο πεδίο των ανέμων στα χαμηλά στρώματα και της ορογραφίας. Ρόλο μπορεί να παίξει και η παρουσία ενός αεροχειμάρρου χαμηλού ύψους μπροστά από το ψυχρό μέτωπο που (Ν-ΝΑ διεύθυνση) που τροφοδοτεί την όλη διαδικασία με υγρασία.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστούμε κύριε ζιακόπουλε για την πολύτιμη ενημέρωση! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  3. Στην αττικό ουρανό έχουν κάνει την εμφάνισή τους mammatus νέφη. Φαντάζομαι τι ετοιμάζεται τα ρίξει από βροχές. Φραγκίσκος από παλαιο φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NW Pindos
    Πολύ νοτιάς και κάπου θα ξεσπάσει αυτό δεν μπορεί... και έχει γούστο να μας σκάσει ξαφνικά σε μερικές μέρες καμιά Σοφία Νο2 (κανένα -10 πάνω από Αιγαίο στα 850hpa) ...διόλου απίθανο...για να δούμε, ενάμισι μήνα γεμάτο χειμώνα έχουμε ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάνω που άνθισαν στο Θυμάρι 3 αμυγδαλιές, θα μαδήσει τα λουλουδάκια τους η αυριανή βροχή. Εμφανίστηκε και αυτή η ανοιξιάτικη η κάμπια η χνουδωτή (παρεμπιπτόντως, μην πατάτε τις κάμπιες, μια μέρα θα γίνουν πεταλούδες), ενώ είχε σκουπίδια και αλιευτικά δίχτυα στην αγαπημένη μου ακτή. Απελευθέρωσα κι έναν αχινό που είχε πιαστεί. Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι, όμως, όσα γράφει η Le Monde για την κλιματική αλλαγή. Με αφορμή το γεγονός ότι το κλίμα γίνεται όλο και πιο θερμό, όλο και πιο ακραίο. Η τάση της υπερθέρμανσης συνεχίστηκε και το 2018, που κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση όσον αφορά τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από τον 19ο αιώνα, κι ενώ το 2016 παραμένει στην κορυφή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό υπάρχουν πολλές ενδείξεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η άνοδος της στάθμης των ωκεανών, η θερμοκρασία και η οξίνιση της θάλασσας, το λιώσιμο των πάγων, ενώ αν οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλές, τότε η θερμοκρασία θα ανέβει 3-5 βαθμούς ως το τέλος του αιώνα.

    Το Meteo France εκτίμησε πρόσφατα ότι η μέση θερμοκρασία για το 2018 ήταν 13,9 βαθμοί, δηλαδή, 1,4 βαθμοί πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2000. Μάλιστα, το 2018 ήταν το πιο θερμό έτος για τη Γαλλία από τις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ ρεκόρ συνιστούν και οι εννέα συνεχόμενοι μήνες με θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο. Όλα τα ρεκόρ καταρρίφθηκαν το 2018 και στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και ο λόγος που το 2018 δεν ήταν το θερμότερο έτος στην ιστορία, οφείλεται στο φαινόμενο La Nina που εκδηλώθηκε τους πρώτους μήνες του. Στη Γαλλία, πάντως, τα εννέα από τα δέκα πιο θερμά έτη έχουν καταγραφεί μετά το 2000, κι αυτό σημαίνει περισσότερα επεισόδια καύσωνα, λιγότερα χιόνια τον χειμώνα στα βουνά κατά μέσο όρο και πιο πολλές ξηρασίες.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο η άνοδος της στάθμης των ωκεανών, που απορροφούν το 90% της ενέργειας που παγιδεύεται από τα αέρια του θερμοκηπίου ήταν το πιο ανησυχητικό φαινόμενο. Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2018 το επίπεδο της θάλασσας ήταν 2 με 3 χιλιοστά υψηλότερο από την ίδια περίοδο το 2017. Κύματα καύσωνα, ξηρασίες, πλημμύρες, θύελλες και τυφώνες είναι επίσης οι ακραίες ενδείξεις της απορρύθμισης του κλίματος. Το 2018 οι κυκλωνικές θύελλες ήταν 70 και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου μάλιστα, ενώ ο μέσος όρος ενός έτους είναι 53. Οι δύο πιο ισχυροί τροπικοί κυκλώνες προκάλεσαν 100 θύματα στις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, αλλά και στα ανοιχτά των νήσων Μαριάννων τον Οκτώβριο του 2018. Άλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Jebi τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Ιαπωνία, ενώ δύο ακόμα σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν στα νησιά Τόνγκα στις 12 Φεβρουαρίου 2018. Από την κυκλωνική δραστηριότητα στον βόρειο Ατλαντικό πέθαναν, εξάλλου, 150 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 45 στις ΗΠΑ και το συνολικό κόστος των ζημιών ανήλθε σε 47 δισ. ευρώ. Το 2017 ήταν, πάντως, ακόμα χειρότερο με 3.360 νεκρούς και 280 δισ. ευρώ κόστος υλικών ζημιών.

    Σύμφωνα με μία έκθεση, την οποία συνέταξαν 300 ειδικοί, κάθε χρόνο θα πεθαίνουν 9.000 Αμερικάνοι από επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που έχουν να κάνουν με κύματα καύσωνα και δριμύ ψύχος, ενώ οι οικονομικές απώλειες θα είναι εκατοντάδες δισ. δολ. ως το τέλος του αιώνα. Οι πυρκαγιές ήταν επίσης πολύ φονικές, καθώς μετά από εκείνες του 2017 στην Πορτογαλία και την Ισπανία, έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2018. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία προκάλεσαν πυρκαγιές που δεν είχαν προηγούμενο σε χώρες όπως η Σουηδία και ο Καναδάς, ενώ στις ΗΠΑ πέθαναν 85 άνθρωποι και 11 αγνοούνται ακόμα από φωτιές που έκαψαν 620 τετρ. χιλιόμετρα δάσους.

    Από πλημμύρες έχασαν επίσης τη ζωή τους 200 άνθρωποι στην Ιαπωνία και 400 στην επαρχία Kerala της Ινδίας, όπου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συνολικά 1,4 εκ. άτομα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης από τα 17,7 εκ. ανθρώπων που μετακινήθηκαν εντός της χώρας τους, τα 2,3 εκ. το έκαναν εξαιτίας μετεωρολογικών και κλιματικών καταστροφών.
    https://www.lemonde.fr/idees/article/2019/02/02/climat-2018-l-annee-extreme_5418417_3232.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σε όλη την παρέα,καλη εβδομάδα να έχουμε κ όσο γίνεται χωρίς προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας που έρχεται.το αισιόδοξο είναι ότι θα ερθουνε κ βοριάδες,οι οποίοι θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα,κ θα έχουμε κ ποιο ποιοτικό αέρα θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτω στο έπακρο το περασμένο τριήμερο, κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά μπορούσα, καθώς υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες, γιατί τα εδάφη είναι πολυ"βαρια",και μάλιστα το Σάββατο, ο ένας γείτονας βοηθούσε τον άλλον, αφού πολλοί βουλιάζαμε στην λάσπη, ήρθα σε άμεση επαφή με την φύση, πράγμα το οποίο με αναζωογονήσε,μετα απο τοσο πολυ καιρο,που είμασταν σε αδρανεια.Χαμηλα στον κάμπο,είδα και κάποιες αμυγδαλιές που έχουν αρχίσει να φουσκώνουν και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα είναι ανθισμένες.Ηταν όμως οι μικρότερες σε ηλικία, γιατί οι μεγάλες, δεν λένε να ανοίξουν ακόμη και το ίδιο συμβαίνει και στα ημιορεινά-ορεινά.
    Εκτός από τα γεράκια, που με τις όμορφες πτήσεις τους και τις"φωνες"τους,όλη την ημέρα, δεν είδα κάποιο σημάδι ότι θα ξεκόψει ο καιρός,απεναντίας όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει συνέχεια και ο χειμώνας δεν λέει να τα παρατησει.
    Μετά από τόσα νερά που έχει δεχθεί φέτος,η περιοχή μου, έχουν ξεκινήσει και τρέχουν ξανά πηγές,που είχαν να τρέξουν πάνω από 10 χρόνια.
    Εντύπωση μου προκάλεσε, ότι ο ποταμός Ωρεοης,που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Κιθαιρώνα και έτρεχε νερό μόνο όταν έβρεχε πάρα πολύ και για μέρες, τώρα εδώ και εβδομάδες κατεβάζει νερό συνεχόμενα, που σημαίνει ότι έχουν "σκασει"πηγες που τον τροφοδοτούν.Ο ποταμός αυτός, χύνεται στην παραλία Λιβαδωστρα,που είναι λίγο δυτικότερα από το Πόρτο Γερμενο.
    Ρώτησα σήμερα έναν συνάδελφο μου,αν ξέρει κάτι για τον ποταμό και όντως έχουν τρέξει πηγές και χύνονται σ'αυτόν και μου είπε το εξής παράδοξο. Και στον Κιθαιρώνα έχουν τρέξει πηγές,όπως και στον Ελικώνα,αλλά αυτό που θα σου πω, δεν το πιστευα ούτε και εγώ,μου είπε.Τι εννοείς του λέω;Κοίτα, μου λέει, τον Κιθαιρώνα τον ξέρω όσο λίγοι,τον έχω γυρίσει απ' άκρη σ' άκρη, έχει πολλές πηγές, η πιο ωραία και με καθαρό νερό, ήταν η πηγή του Κολοβού. Δυστυχώς με τον μεγάλο σεισμό του 1981,το ρήγμα έκλεισε την πηγή, που από τότε, δεν ξαναβγαλε νερό. Ψάξαμε πολλές φορές, μήπως και σκάσει κάπου αλλού, αλλά μάταια. Και όμως,μου λέει, πριν πέντε μέρες που πέρασα από εκεί,στο σημείο που έτρεχε παλιά, άρχισε να τρέχει και πάλι νερό. Φίλε συγκινήθηκα πολύ, μου είπε, έσκυψα και δοκίμασα το νερό και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Πιτσιρικάς ήμουνα και κοντεύω ρα εξήντα, είπε ο φίλος μου και ήμουν τόσο χαρούμενος λες και είχα κερδίσει λαχείο. Τον καταλαβαίνω απόλυτα,τέτοιες συγκινήσεις, μόνο η μάνα φύση, μπορεί να μας χαρίσει.Καλο βράδυ σε ολους-ες.
    Υ.Γ:Εδώ και μια εβδομάδα, κάθε βράδυ, μια ωραία "Συναυλία"λαμβάνει χώρα έξω από το παράθυρο μου!!Είναι η εποχή του ζευγαρώματος για τις γάτες και οι αρσενικοί κάνουν διαγωνισμό φωνητικής απέναντι από τις θηλυκές και όταν "καθυστερει"η επιλογή από αυτές, τότε συχνά, καταλήγουν σε καυγάδες ανάμεσα στα αρσενικά, που πολλές φορές είναι και "αιματηρές".Αλίμονο αν ζυγωσει κάποιος κοντά τούς. Έχει όμως απίστευτη "γοητεία"το όλο σκηνικό, κάθομαι και χαζεύω για πολλή ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Χριστόδουλε, με το σπουδαίο και συγκινητικό αυτό χωρίο για την πηγή του Κολοβού!

      Διαγραφή
    2. Γεράκια, αμυγδαλές, πηγές, γάτες, άνθρωποι συγκατοικούμε στο ίδιο υπέροχο σπίτι.Το δυστύχημα είναι ότι εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε ότι έχουμε και την ψιλή κυριότητα και την επικαρπία αυτού του σπιτιού και μπορούμε ατιμώρητα να κάνουμε ό,τι θέλουμε!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  8. Σωστός για άλλη μία φορά ο κ. Ζιακόπουλος. Οι άνθρωποι νομίζουμε ότι ο πλανήτης μας ανήκει, ενώ απλά είμαστε κι εμείς φιλοξενούμενοί του.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστός ο δάσκαλος, όπως και ο Βαγγέλης, τίποτα δεν μας ανήκει,δανεικά τα"εχουμε"πάρει από τα παιδιά μας και οφείλουμε να τα παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση η τουλάχιστον να μην τα καταστρέφουμε .Μόνο οποίος μπορεί να έρθει σε επαφή με την φύση,καταλαβαίνει ότι πρέπει για ζουμε αρμονικά με όλα τα πλάσματα τής και να χαιρόμαστε, ότι απλόχερα μας δίνει και δίνει παρά πολλά.
    Όλοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, θυμόμαστε ότι οι πηγές, τόσο των βουνών, όσο και των κάμπων ήταν τόποι συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων.Ποιος δεν θυμάται πόσο δροσερό και γευστικό συνάμα, είναι το νερό μιας πηγής,δοκιμάζοντας το,περπατώντας και όντως διψασμένος; Καλό μεσημέρι.
    Γεια σου Χρήστο Σιμουλη αποβτξν όμορφη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα.

    Το τι γίνεται από πλευράς ηλεκτρικών εκκενώσεων στο νότιο Ιόνιο δεν περιγράφεται, απλά πρέπει να το δει κανείς στον χάρτη: http://en.blitzortung.org/live_lightning_maps.php?map=14΅

    Και ακόμα είναι 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης. Όταν φτάσει πάνω από την ηπειρωτική χώρα, θα το ζήσουμε και live. Ελπίζω να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και κρίσιμες καταστάσεις.

    Κατά τα άλλα, κάτι αχνοφαίνεται εκεί προς τα μέσα του μήνα να κατεβαίνει από ΒΑ μεριά, αλλά είναι ακόμα μακρυά (χρονικά).

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλοκαίρι ήρθε!
    Τώρα 18,5 βαθμοί Κελσίου στην Θεσσαλονίκη και είδα πριν 22 στην Καλαμάτα! Τι καλά!
    (Μακάρι να μην υπάρξουν καταστροφές από τον Βαγγέλα , το νέο κύμα το ονομάζω εγώ αφού το μετεο δεν το ονόμασε χαχα)
    Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους,17 βαθμοί στο νησί,ειπαμε ο φλεβαρης είναι πολυπρόσωπος,να δούμε το ξημέρωμα τι μας επιφυλάσσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή