Τετάρτη και Πέμπτη άνοιξη και Σαββατοκύριακο χειμώνας με ενδιάμεσο διάστημα (interim) την Παρασκευή


Υψηλές πιέσεις εξακολουθούν να καλύπτουν την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη διατήρηση της καλοκαιρίας και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη). Την Πέμπτη (21/2), αναμένεται ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή (22/2), στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά, βόρεια ημιορεινά) κυρίως από το απόγευμα-βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Το Σάββατο (23/2), προβλέπεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στη χώρα με βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Πάντως, τα φαινόμενα στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη δεν θα κρατήσουν πολύ. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις Β-ΒΑ άνεμοι και θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία. Την Κυριακή (24/2), τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά- Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, το κεντρικό και το Ν. Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι ΒΑ άνεμοι θα φθάνουν τα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 Φεβρουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-2-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ΒΑ.  Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

35 σχόλια:

  1. Δασκαλε μια εκτιμηση για κρητη γιαννησ ανωγεια.μονο εσενα εμπιστευομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα είδα μία χελώνα, όχι θαλάσσια, αλλά στεριανή, καθώς γύριζα με τα πόδια από την αγαπημένη μου ακτή, όπου έκανα την 50η βουτιά για το 2019 και την 2220η σερί. Πήρα τη χελώνα στα χέρια για να μην την πατήσουν τα αυτοκίνητα και και την πήγα 100 μέτρα μακριά σε ένα άδειο οικόπεδο με ανοίγματα στην περίφραξη και γεμάτο πρασινάδα και λουλούδια. Κι, όμως, δεν είναι σημάδια ότι ήρθε η άνοιξη όλα αυτά. Καμιά φορά ξεγελιούνται και τα ερπετά. Έχω δει φίδι αρχές Δεκέμβρη, κι άλλες φορές χελώνα Φλεβάρη, ενώ εντόπισα σήμερα κι 1-2 κουνουπάκια στο (μισο)πλημμυρισμένο μας υπόγειο. Όλα αυτά δεν είναι ασυνήθιστα, όμως. Όπως και η χειμερία νάρκη δεν είναι συνεχόμενη. Σε περιόδους καλοκαιρίας τα πλάσματα της φύσης ενίοτε ξυπνούν, μέχρι να κοιμηθούν ξανά. Μέχρι να έρθει η άνοιξη οριστικά.

    Δυστυχώς οι θυελλώδεις και καταστροφικοί βοριάδες των 9 beaufort παραπέμπουν σε μία lose - lose (χαμένος έτσι κι αλλιώς) κατάσταση το ΣΚ. Θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει για παράδειγμα τον Σαρωνικό εκείνη η πετρελαιοκηλίδα. Τη θυμήθηκα τώρα διαβάζοντας στον Guardian για μία πετρελαιοκηλίδα στα νησιά του Σολομώντα, που ζήτησαν τη βοήθεια της Αυστραλίας για να την καθαρίσουν. Η διαρροή έχει γίνει από τις 4 Φεβρουαρίου όταν ένα πλοίο που μετέφερε βωξίτη έπεσε σε θαλασσοταραχή. Και μπορείς να μυρίσεις το πετρέλαιο 800 μέτρα μακριά από το πλοίο, ενώ τα νερά έχουν αποχρωματιστεί ακόμα και στη λιμνοθάλασσα 600 μέτρα νοτιοανατολικά. Το πλοίο δεν μπορεί πλέον να κινηθεί μόνο του και η πετρελαιοκηλίδα κατευθύνεται προς ύφαλο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από το 2013 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

    O κυκλώνας Oma κατηγορίας 2 καθυστέρησε τις προσπάθειες διάσωσης και αποκατάστασης. Η Αυστραλία έστειλε ένα C-130 με εξοπλισμό καθαρισμού και ένα σκάφος που αναγκαστικά άλλαξε πορεία και πλέον ένα αεροπλάνο παρατήρησης βρίσκεται στην περιοχή.

    Ο καιρός είναι πιο ήπιος, πάντως, τώρα, η διαρροή μαζούτ γίνεται πιο αργά και μετά από δύο εβδομάδες που ήταν αδύνατη οποιαδήποτε επιχείρηση λόγω της κακοκαιρίας θα αρχίσει πλέον η προσπάθεια του καθαρισμού. Εκφράζονται, πάντως, φόβοι ότι έχει υποστεί ζημιά ο ύφαλος, στον οποίο ψαρεύουν οι ντόπιοι.
    https://www.theguardian.com/world/2019/feb/19/fears-of-enviromental-disaster-after-bulk-carrier-runs-aground-on-solomon-islands-reef-spilling-oil
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NW Pindos
    Φίλε Φώτη, μη ξεχνάμε ότι αυτές οι ψυχρές εισβολές από ΒΑ ΄΄πυροδοτούν΄΄σε δεύτερη φάση το Ιόνιο. Η καιρική εμπειρία αυτό διδάσκει. Άρα δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν μετά από αυτήν την ψυχρή κατάβαση, που έρχεται, ακολουθήσει ένας νέος κύκλος χιονοπτώσεων διαρκείας στα Δ-ΒΔ τμήματα της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς φίλε μου,τέτοια συστήματα έχουν δείξει σε όσους ξέρουν από τα μέρη μας ότι μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες υποχαμηλών στο Ιόνιο κ μαζί με το κρύο που φαίνεται να κρατά να δούμε κ εμείς καλά πράγματα.
      Όλα αυτά όμως σε δεύτερη φάση κ γι αυτό δε θέλω να πηγαίνω τόσο μακριά.
      Πάντως μακάρι!
      Τώρα πάμε να δούμε αρχικά αν αυτό το "θηρίο" θα δώσει έστω κ τοπικά κάποια χιόνια κυρίως στην αρχή του Σαββάτου με την υποψία κ λίγο παραπέρα,με τους θυελλώδης ΒΑ ανέμους να μην αφήνουν όμως πολλά περιθώρια.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και από μένα...Ευχαριστούμε κε Ζιακόπουλε για τις εύστοχες και ακριβείς προγνώσεις σας. Υπάρχει κάποια εκτίμηση για τα πεδινά και παραθαλάσσια της Αττικής το σαββατοκύριακο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα μοντέλα δείχνουν χιόνια για Τρίτη φορά φέτος στην κεντρική Μακεδονία; Κάνω λάθος ; Σχόλιο: Η Αττική δεν νομίζω να προλάβει να πάρει κάτι αξιόλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ερχερται το ποθουμενο ξανα στην καρδιτσα.
    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιμένω με αγωνία το αρσενικό όνομα της κακοκαιρίας που θα αρχίζει απο ψ..βέβαια μπορεί να ονομαστεί και Χιόνη 3. Όπως και να βαπτιστεί πάντως είναι η σειρά της αττικης να δει ένα καλο χιόνι. Νομιζω πως είναι δίκαιο.Κάτι θα πάρουμε και εμείς από την τούρτα αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο κομμάτι. Ας μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι. Καλο βράδυ σε όλους.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά, τα μοντέλα άρχισαν πάλι τα δικά τους. Ο αμερικάνος δίνει "ιστορικά" πράγματα για την Αττικοβοιωτία και γενικότερα στα προσήνεμα, ο Ευρωπαίος κρατά μαστίγιο και καρότο: Δίνει μέτρια πράγματα, οπωσδήποτε όχι ιστορικά, αλλά σου πετάει και το τυράκι της παράτασης και κόντρα παράταση με ό,τι αυτό συνεπάγεται (από το να το δούμε το τιμημένο σε αφθονία μέχρι να παίζουμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με το ψύχος συνεχώς να εκφυλίζεται λίγο λίγο). Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο πιο έγκυρος, μου κάνει εντύπωση όμως που ο Ευρωπαίος το χαμηλό το πάει κάπου στην Αφρική (μπορεί να έχει ξανασυμβεί, εμένα μου κάνει εντύπωση).
    Αρχικά (μη μου ρίξετε ντομάτες) είχα θέσει τα 25 εκατοστά της 7ης Ιανουαρίου στη γειτονιά μου (360 μέτρα στην Κηφισιά) ως minimum στόχο :) :) :). Όσο πλησιάζουν οι μέρες, νιώθω ότι υπήρξα πλεονέκτης και αλαζόνας γιατί σαν μικρό παιδί παρσύρθηκα με αυτά που έδειχναν τα μοντέλα (πάντα το παθαίνω αυτό, είναι κουσούρι νομίζω). Πλέον με αυτό το νούμερο θα είμαι ευχαριστημένος, αλλά θα ήμουν ψεύτης αν δεν έλεγα ότι αυτό το gfs δίνει παραπάνω προσδοκίες.

    Τελος, σε ό,τι αφορά το μήνυμα του Δημήτρη Ρ. έχω μια διαφωνία. Η Αττική έχει δει ήδη ένα πολύ καλό χιόνι, express μεν, αλλά καλό. Όχι όλη η Αττική αλλά η μισή τουλάχιστον. Δε μιλάω για βόρεια μόνο, έστρωσε μέχρι και το Σύνταγμα και σε όλο το ανατολικό κομμάτι της. Στην τελική, δεν είναι και τόσο απλό να χιονίζει μέχρι τη Βάρκιζα και τον Ασπρόπυργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάμε για ιστορικό χιονιά στην Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλι ξεκινησαμε απο νωρις τις προβλεψεις κ τις προσδοκιες κ στο τελος μενουμε με το σουξε της λαμπας οπως εχει πει κ ο δασκαλος ο οποιος ειναι απο τους λιγους που δεν βγαζουν βεβιασμενα συμπερασματα. Ο καιρος θα κανει στο τελος παντα τα δικα του. Με εκτιμηση στο site παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και να λοιπόν που μπαίνει τοπικά κ η δυτική χώρα στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων κ στις δύο φάσεις της κακοκαιρίας!!(Ικασίες βέβαια ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ φοβαμαι οτι θα βγει θερμο σεναριο. Βεβαια ο μ ορος στα δυτικα ειναι στο-5 στα 850Hpa. Εσυ τι λες;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε η αλήθεια είναι ότι χαλάσαν λίγο οι θερμοκρασίες, όμως το θετικό είναι ότι φαίνεται τελικά υετός στα δυτικά που πριν δε φαινόνταν κ έτσι όλα είναι ανοιχτά.
      Εκτιμώ ότι ορεινά ημιορεινά κ κάποια ίσως ημιπεδινά έχουν ελπίδες για κάτι καλό το ΣΚ.
      Πολλά φαινόμενα φαίνονται κ στα ανατολικά προσήνεμα αλλά κ εκεί δυστυχώς χαλάσαν οι προσδοκίες για κάτι ιστορικό.
      Ότι έρθει στα δυτικά πάντως ευπρόσδεκτο θα είναι αν συνυπολογίσουμε στο γεγονός ότι μέχρι χθες ήμασταν έντελώς εκτός παιχνιδιού.

      Διαγραφή
    3. Ο υετός οπωσδήποτε είναι θετικός, θα ρίξει κι άλλο τις θερμοκρασίες των 2 μ. Χωρίς υετό δεν γίνεται τίποτε.

      Διαγραφή
  12. Έπειτα από ένα πρόχειρο διαδικτυακό ψάξιμο, τα μόνα ανδρικά ονόματα από Ψ είναι Ψαλμαχάρης, Ψαμμίτιχος, Ψόης και Ψαραντώνης (αν το τελευταίο μπορεί να εκληφθεί ως μικρό). Για να δούμε τι θα σκαρφιστεί το αστεροσκοπείο για να μας εκπλήξει. Κατά τα λοιπά, τα μοντέλα συνεχίζουν να μας βασανίζουν και νομίζω ότι θα εξακολουθήσουν να το κάνουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ας ελπίσουμε να μην καταλήξει όπως η κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας, που ναι μεν είχε πολύ ωραία αίσθηση και καθαρά χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, όμως μας άφησε πάλι με κάποια πίκρα. Πάντως, ελπιδοφόρο μήνυμα το εικονίδιο χιονιού για την Κυριακή στη σημερινή πρόγνωση του κύριου Ζιακόπουλου. Καλή σας ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο Λάμερα, δεύρο έξω. Το ματσάκι χάθηκε για ακόμη μια φορά. Του χρόνου πάλι...

    Πάντως, πέραν την πλάκας και της επικών διαστάσεων φάπας, που μπροστά της η Αριάδνη μοιάζει γατάκι (γιατί εκεί ήρθε το κρύο και ένα χιονάκι για να λέμε ότι κάτι έγινε), στα μάτια μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Μία διάταξη σεμιναριακού επιπέδου για το πώς πρέπει να είναι ο προσήνεμος χιονιάς, με το gfs στο 100% των σεναρίων του να το δείχνει, με το ευρωπαϊκό έως και χθες το πρωί να δείχνει το ίδιο πράγμα πάνω κάτω, νομίζω ξεπερνά τα όρια του στατιστικού λάθους. Προφανώς, για να μιλήσω με ποδοσφαιρική διάλεκτο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αλλά ρε παιδιά, δεν έχω ξαναδεί μοντέλο να δείχνει στο 100% το ίδιο πράγμα και να χαλάει μετά. Και κάτι τελευταίο: όπως στις εφαρμογές των κινητών, pc κλπ κάθε αναβάθμιση κάνει χειρότερη την εφαρμογή, ιδέα μου είναι ότι προ 10-15 χρόνια τα μοντέλα ήταν πιο σταθερά που είχαν χαμηλότερη ανάλυση; Τα τελευταία χρόνια με τους υπεροπολογιστές και τις υπεραναλύσεις έχουμε γίνει καρπαζοεισπράκτορες (ούτε ο Τζανετάκος τέτοιο πράγμα)... Πραγματικά, απογοητεύθηκα αυτή τη φορά, φαίνεται νομίζω, δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα χάλαγε τέτοια κατεβασιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι εμείς οι εραστές της χιονοκακοκαιρίας φάγαμε την πιο επική χυλόπιτα από κάποια που μέχρι πρότινος μας έλεγε ότι το όνομά της είναι... Χιόνη και μας έταζε λαγούς με πετραχείλια. Επομένως, πολύ καλά θα κάνει το αστεροσκοπείο να ονομάσει την επερχόμενη κακοκαιρία Ψευτοθόδωρο, τουλάχιστον να δικαιώσει την προδοσία και την πίκρα των χιονόφιλων. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσει να στραβώνει το πράγμα (πόσο ακόμα;) δεν θα έχουμε τη διάθεση ούτε τα βουνά να πάρουμε. Την καλημέρα μου στην παρέα.

      Διαγραφή
    2. Ψευτοθόδωρος. Επικό όνομα, ισάξιο της επικής φάπας που φάγαμε. Να 'σαι καλά, με έκανες και γέλασα.

      Διαγραφή
    3. Βαγγελη εχεις απολυτο δικιο. Αυτο που εχει συμβει ουτε εγω δεν μπορουσα να το φανταστω. Οπως ειπες μια σεμιναριακου επιπεδου διαταξη ισως τελικα να μην μπορει να δωσει χιονι ουτε στα 300 μετρα της αττικης (το ευρωπαικο με τα χιλια ζορια δινει -2 η -3 στην βακη αττικη). Η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω ειναι πως ο αντικυκλωνας 1045 στην περιοχη της ρουμανιας που πιεζει αφορητα τον αυλωνα και θα κατεβει ταχυτατα προς τα βαλκανια, δινει πιο δυτικο προσανατολισμο στον αυλωνα, και τον εκφυλιζει σε χρονο ρεκορ. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Πραγματικα τεραστια στεναχωρια και απογοητευση για εναν χιονια που πιστευαμε ολοι οτι μπορει επιτελους να ηταν ιστορικος για την αττικη. Παντα κατι χαλαει. Παντα!!! Ελεος! Ο σβερκος μας εχει ματωσει! Αλεξανδρος Μητσης.

      Διαγραφή
    4. Ρε Αλέξανδρε, κι εγώ έχω σκάσει. Αυτό που εξηγείς είναι αρκετά τεχνικό για μένα για να το καταλάβω. Σε κάθε περίπτωση, εγώ είμαι αδαής. Αν ισχύει ή τέλος πάντως οτιδήποτε χάλασε τη σούπα, δεν έπρεπε ένα γα#$$%^&* υποσενάριο να το έχει λάβει υπόψη του; Να λέγαμε, κοίτα, από τα 20 σενάρια, 2 είναι αλλού γι αλλού. Θα λέγαμε χάσαμε από το 10%, κόντρα στις πιθανότητες αλλά όχι εκτός κάθε λογικής. Εδώ μιλάμε τα 20 σενάρια του gfs ήτανε δεμένα με ναυτικό κόμπο και παίζανε απο -8 έως -11. τι να λέμε τώρα.

      Διαγραφή
    5. Το ψιθύριζε από χτες ο ευρωπαίος, με το χαμηλό στην Αφρική, εκεί που το στέλνει τώρα και ο τζίφος. Καλό αυτό για το Φώτη και τους δυτικούς. Κάτι θα προλάβουν να δουν, εκεί που δεν περίμεναν σχεδόν τίποτα. Για Αττική, αν δεν αλλάξουν δραματικά τα επόμενα τρεξίματα, μιά καλή εκδρομούλα Πάρνηθα η Πεντέλη Κυριακή πρωί-πρωί (πριν πλακώσει όλο το λεκανοπέδιο και τα πατήσουν όλα) θα είναι ένα καλό ξεχαρμάνιασμα.

      Διαγραφή
    6. Όχι ρε Γιώργο, με τέτοιες διατάξεις δε θέλω να πάω σε καμία Πάρνηθα (που θα έχουν κλείσει το δρόμο και το τελεφερικ δε δέχεται μη επισκέπτες του καζίνο) ούτε Πεντέλη. Με τέτοια διάταξη θα έπρεπε να απολαμβάνεις νυκτερινή στούπα από το διαμέρισμά σου και Κυριακάτικο ξύπνημα χαράματα για απολαυστικό περίπατο στα χιονισμένα στενά της Καλλιθέας. Η Πάρνηθα χόρτασε χιόνι φέτος. Δε χρειάζεται ουκρανικά μέτωπα για να χιονιστεί. Εμείς τα θέλουμε διακαώς, αλλά φαίνεται ότι η Ουκρανία και η Λιβύη τα έχουνε τακιμιάσει τελευταία.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα,υπομονη,πιστευω ότι θα αλλάξουνε πολλές φορές ακόμη,κ το αμερικανικό κ το ευρωπαϊκό,δεν πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας,αυριο θα δέσει το γλυκό,υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη, μακάρι αλλά ας είμαστε ρεαλίστες. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία, από αυτές που μας έκατσαν το 2002-4-6-8.
      Όσο πλησιάζουμε στο γεγονός, λιγοστεύουν με γεωμετρική πρόοδο οι πιθανότητες νέας αλλαγής, πόσο μάλλον όταν όλοι πλέον κινούνται στην ίδια κατεύθυνση (της φάπας). Δεύτερον, για να το διασκεδάσουμε, τα μοντέλα είναι ρυθμισμένα για να χαλάνε προς μία κατεύθυνση μόνον. Ποτέ δε βελτιώνουν μια χιονοκατάσταση. Νόμος. Πραγματικά, ας το χωνέψουμε. Η κωλοτούμπα είναι αδιανόητη (εγώ δε θυμάμαι άλλη τέτοιο βεληνεκούς). Μόνο η κωλοτούμπα του Τσίπρα την επόμενη του δημοψηφίσματος μπορεί να συγκριθεί μαζί της.

      Διαγραφή
  15. Τελικά το λεκανοπέδιο πάει μόνο για βροχή. Χιόνι μέχρι την Κηφισιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά, μην το δένεις κόμπο. Κάτσε μη δε δει ούτε η Ιπποκράτειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα.

    Έφαγα μία ώρα το πρωί να ψάχνω και να ξαναψάχνω τα μοντέλα (GFS, ECMWF, WRF, UKMO) και προσπαθούσα να καταλάβω "πώς γκένεν αυτό"!!!! Πριν δυο μέρες φαίνονταν κάτι ιστορικό, και τώρα φοβάμαι ότι τελικά θα μιλάμε για ιστορική κωλοτούμπα. Ελπίζω μέχρι αύριο να στρώσει το πράγμα, ο δάσκαλος πάντως έχει διατηρήσει από χθες πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών με την πρόγνωσή του.

    Χρήστος -απογοητευμένος- Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρέ παιδιά τό λέτε καί εσείς οί ίδιοι.Φαγατε λέτε τήν φάπα από τήν Χιόνη,καί μυαλό κανείς δέν βάζει.Τόσο πρόσφατο.Αν είναι δυνατόν πάλι νά βγαίνουν εκτιμήσεις μέρες πρίν γιά κατεβασιές θηρίων καί πολικά ψύχη.Εκτός άν όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι γιά εσάς νά περνάει ή ώρα.Ξερετε ότι 8 φορές στίς 10 ότι τάζουν αυτά τά "μοντελάκια" αλλάζουν.Η δουλειά τους είναι.Πώς ένας ψεύτης συνήθως ψέματα θά μάς πεί.Εγώ προσωπικά θά απογοητευόμουν άν μία μέρα πρίν ή πρόγνωση βάση μοντέλων καί μετεορολόγων έλεγε γιά τήν επομένη 10-15 ώρες χιονόπτωση καί 0-5 βαθμούς καί τελικά έριχνε βροχή μέ 8-10 βαθμούς.Αυτό ναί τό λές φάπα.Ψαχνεις νά δείς τί απίστευτο έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε εγώ το είπα εξ αρχής!
      Υπομονή μέχρι Πέμπτη βράδυ κ λίγα λόγια μέχρι να κλειδώσει.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Paolo είναι ένα παιχνίδι, σε αυτό έχεις δίκιο. Απλά μη συγκρίνεις Χιόνη με Ψευτοθόδωρο. Ο τελευταίος είναι, ξαναλέω, στο Α' κεφάλαιο στο εγχειρίδιο πώς να χιονίσει στις βάρκες του Πειραιά.

      Διαγραφή
  19. Δυστηχως για εκεί πάει ή κατάσταση,τα ξαναειδα κ εγώ όλα κ κατάλαβα,απλα Βαγγελη τζιφος,μονο το κρύο θα μείνει κ οι θυελλώδεις βοριάδες που θα μας ταλαιπωρησουνε αρκετά στα νησιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. *Διόρθωση :
    Πάντως από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η ερμηνεία βάση των μοντέλων καιρού την ίδια εικόνα έδειχναν και δείχνουν μέχρι και σήμερα ( με αυτή τη φορά μικρή απόκλιση ). Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η έκπληξη κάποιων. Βέβαια αυτή η εικόνα ως προς την ένταση των φαινομένων στην Ανατολική Στερεά, Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο μπορεί να αλλάξει, αλλά όχι η διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ερε κ να κάνει κάνα μπραφ...κ να μείνουμε όλοι ψυχώ..
    Άλλο η πραγματικότητα άλλο η ψηφιακή πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή