Ευτυχώς που το αποκομμένο χαμηλό των αρχών της νέας εβδομάδας θα περάσει από τα Β. Βαλκάνια και θα γλυτώσουμε τα χειρότερα!




3 σχόλια:

  1. Για να πω την αμαρτία μου, αυτό το αποκομμένο χαμηλό το είχα βάλει στο μάτι εδώ και μέρες. Δεν ξέρω αν και τι ακριβώς ακραία φαινόμενα θα μπορούσε να προκαλέσει, αλλά θα είχε γούστο ένα καλό χιονάκι στα ορεινά Μάη μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χιόνια του Μάη στα βουνά καθόλου δεν με πειράζουν. Το αντίθετο θα έλεγα. Ακόμα με στοιχειώνει η σκηνή του Χέμινγουεϊ στο «Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα» που στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου ένα μαγιάτικο πρωί σε κάποιο βουνό της Ισπανίας ο Ρόμπερτ Τζόρνταν και η Μαρία ξυπνούν βλέποντας τον υπνόσακο, στον οποίο είχαν περάσει τη νύχτα τους, σκεπασμένο με χιόνι.
      Τις ροδακινιές, τις κερασιές και τα αμπέλια σακατεμένα από το χαλάζι δεν αντέχω να βλέπω.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  2. Την δεκαετία του '90,ανεβαίνοντας για διανομές στον Παρνασσό,ήταν πολλές οι φορές που συναντούσα φρεσκο χιονι,οπότε δεν με παραξενεύει αν ξαναριξει, αλλά μόνο εκεί και μάλιστα πολύ ψηλά, γιατί για πιο χαμηλά θα είναι καταστροφικά για πολλές καλλιέργειες και δεν είμαστε για τέτοια.
    Η τελευταία παράγραφος του κ.Ζιακοπουλου, τα λέει όλα.
    Ωραίο το χιόνι, αλλά...μακριά και αλλαργα που λέμε.
    Αν και οι "μετεωρολογοι"μου, δεν δείχνουν κάτι που να με ανησυχεί,ούτως ή άλλως η άνοιξη καλπάζει και τίποτα δεν την σταματα, όπως και το καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή