Στη Β-ΒΔ Ελλάδα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα


Βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν με βροχές και τοπικές καταιγίδες την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Στη χώρα μας, ειδικότερα, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) όσο και την Πέμπτη (16/5), τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν και πάλι στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Παρασκευή (17/5), ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μόνο στα Ν-ΝΔ πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (18/5), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (19/5), ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Ιόνιο). 

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στη Μακεδονία. Άνεμοι ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και το Α. Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Όποτε μας εγκαταλείπει ο Χειμώνας δεν υπάρχει συμμετοχή σε σχόλια.
    Φαίνεται πως ο αίθριος καιρός δεν έχει ενδιαφέρον ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με πολλούς χειμωνόφιλους ψυχροκαιρόφιλους εδώ μέςα,τι πράγμα είναι και αυτό να μην αρέσει σε κανέναν το καλοκαίρι,ναι με τα 30 άρια του τα 35 άρια του και γιατί όχι και τα 40 άρια +++ βάλε έ δεν πειράζει,υπάρχουν και οι θερμό καλοκαιρόφιλοι ίσως είναι λίγοι και δεν εκδηλώνονται εδώ στο σάιτ αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και αυτοί,δεν πειράζει ελπίζω και σε σένα Αποστόλη Μαντζαβίνος να σου αρέσει η ζεστούλα και να βρω υποστηρικτές της ζέστης εδώ πέρα,κοιτώ συνεχώς τους χάρτες gas 850 hpa και περιμένω τα σκούρα χρώματα κόκκινο καφετί να ανέβουν από την Αφρική και να φτάσουν και μέχρι τη Ρωσία για να κλειδώσει η ζέστη για πολλές και συνεχόμενες μέρες στην Ελλάδα,και σήμερα που περιμέναμε κατά μέσο όρο 28-30ο σε αρκετές περιοχές της χώρας η ακατονόμαστη συννεφιά,και η σκόνοθολούρα δεν ξεπέρασε τους 25-26 αν είχαμε βαθύ γάλανο ουρανό, θα χτυπάγαμε άνετα 30-31ο είχε δυναμική να ανεβεί ελπίζω να καθαρίσει πλέον ο ουρανός, το παράκανε πια,όλα μουντά και κόκκινα και συννεφοαστάθειες,έχουμε γίνει Λονδίνο πια κάνουμε να δούμε ήλιο με τα κιάλια,πότε θα τελειώσει αυτή η κατάρα; σκόνη συννεφιά και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες θυμίζω ότι λίγα χρονάκια πιο πίσω τα πρώτα 28άρια τα πιάναμε σχεδόν μέσα Απρίλη ίσως είναι λίγο ανεβασμένες αυτές οι τιμές αλλά ήταν κανόνας συνηθισμένος, και ο Μάης ξεκίναγε με 30 αρια και στα μέσα του είχαμε και τα πρώτα 36-37άρια τώρα παλεύουμε για ένα 28 άρι στα τέλη Μαίου έχει χαλάσει το κλίμα,-ελπίζω να έρθουν τα παλιά χρόνια που ήξερα και τα νοσταλγώ,φέτος δείχνει να συνεχίζει το περσινό μοτίβο και πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε τα περσυνά και θα σπαταληθεί και ο Ιούνιος με αστάθειες και μικρό ψυχρούλες, και άμα περιμένουμε τον Ιούλιο για περισσότερη ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στο σύνολό του Ιουλίου να φτάνει με τα βίας τους 30-33ο,θα μιλάμε για ένα πολύ λάιτ καλοκαίρι για τα δεδομένα της Ελλάδας Αθήνας πιο συγκεκριμένα, εναπόθετω τις ελπίδες μου στο θεό για διόρθωση της κατάστασης

      Διαγραφή