Σχετική βελτίωση του καιρού


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα παραμείνει ευνοϊκή για τη διατήρηση του Β-ΒΔ ρεύματος στη χώρα μας με εντάσεις 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι όποιες πιθανότητες βροχής περιορίζονται στη ΒΑ Ελλάδα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Πέμπτη (9/5), μόνο το απόγευμα στα βόρεια ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή (10/5), πρόσκαιρες βροχές αναμένονται βασικά στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς. Το Σάββατο (11/5), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το απόγευμα της Κυριακής (12/5) στη ΒΔ Ελλάδα και τη Δευτέρα (13/5) σε όλες τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας προβλέπεται αξιοσημείωτη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους ενισχυμένους νοτιάδες.  

 Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Πρωινό βλαστολόγημα έκανα σήμερα ντυμένος χειμωνιάτικα. Κοίτουσα και το φρέσκο χιόνι στο βελούχι. Άντε να δούμε τι εποχή θα έχουμε φέτος το καλοκαίρι...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή