Τελευταίος γύρος της αστάθειας


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την κεντρική Μεσόγειο προς την περιοχή μας θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Το Σάββατο (18/5), μόνο στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Την Κυριακή (19/5), ο καιρός θα είναι ζεστός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Σημειώνεται ακόμα ότι οι συνθήκες θα αρχίσουν να γίνονται ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική προς την περιοχή μας. Τη Δευτέρα (20/5), πέρα από τις νεφώσεις και τη σκόνη, είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΝΑ 4 με 6 μποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Την Τρίτη (21/5), λίγες βροχές αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις βορειοδυτικές περιοχές.   

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Αύριο η ώρα της Αθήνας. Από μεθαύριο ώρα για παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε μας έσκασε φέτος ο καιρός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την μία,η επίπονη διαδικασία της άντλησης των υδάτων από τον πλημμυρισμενο κάμπο (με πολύ κόπο και πολλά λεφτά)και από την άλλη,η απουσία βροχών και ιδιαίτερα του ισχυρού και πολλές φορές θυελλώδη ανέμου που πνέει στην περιοχή μου από την Κυριακή του Πάσχα, συντέλεσαν στο να γίνει ένα μικρό θαύμα, με αποτέλεσμα να μπορέσουν οι μηχανές να μπουν και να μαζεύουν τα Βαμβακια...!!
    Μέσα Μαΐου...!!
    Τώρα αν το μικρό αυτό θαύμα ολοκληρωθεί και μπορέσουν να καλλιεργήσουν οι γεωργοί τα χωράφια τους και φυσικά να σπείρουν για την καινούργια χρόνια,μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες.
    Όπως βλέπουμε,άσχετα από τις οποίες επιθυμίες και προσδοκίες μας,ο καιρός έχει πάντα, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.Αυτός αποφασίζει και εμείς απλώς προσαρμόζομαστε.
    Σήμερα το πρωί στην διαδρομή μου, απο Το χωριό μου έως την Αθήνα, όλα τα βουνά και οι λοφοι ήταν καλλυμενοι από πυκνή συννεφιά.
    Μάλλον έχει δίκιο ο Λαμερας, σήμερα είναι δύσκολη μέρα και όχι μόνο για την Αθήνα.Ελπιζω να μην υπάρχουν ζημιές η προβλήματα.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζημιές δεν είχαμε, ούτε ιδιαίτερα προβλήματα Χριστόδουλε. Μιά ωραία μπόρα είχαμε και σε κάποιες συνοικίες έστρωσε ...χαλάζι, προς τέρψιν και παραμυθίαν των εκεί χιονόφιλων. Και τι ζημιά να κάνει το χαλάζι στην τσιμεντούπολη, όπου τίποτε δεν φύεται και τίποτε δεν θάλλει;

      Διαγραφή
    2. μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα το χαλάζι και στις πόλεις όπως σπάσιμο τζαμιών αυτοκινήτων

      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπλογκ,το καλοκαίρι ήρθε πια για να μείνει,ηρθε ή ώρα για βουτιες,να περνάτε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φρέσκα νέα: Η εκτίμηση του Πανάκογλου για τον Ιούνιο. Μπάνια, αλλά και τα άλλα, τα ωραία!

    https://e-meteolarissa.blogspot.com/2019/05/2019-2019.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FrAbFz+%28Meteolarissa+PWS%29

    Περιμένουμε από το Φώτη να μας δώσει και την πρόβλεψη του Accuweather για το καλοκαίρι, όταν αυτή βγει. Έχω ένα προαίσθημα ότι θα είναι τέτοια που θα δυναμώσει την αισιοδοξία ημών των καιρόφιλων για το φετινό καλοκαίρι. Προσωπικά εύχομαι ένα καλοκαίρι σαν το περσινό. Προσοχή, δε λέω "προβλέπω", λέω "εύχομαι"! (για το ...φόβο της μαυρόγατας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαφώς και είναι όπως τα λες φίλε Γιώργο Λαμερα, στην Αθήνα το μονο που μπορεί να κάνει, είναι να καθαρίσει τα τσιμέντα.
    Σε εμάς όμως, έκανε πολλές ζημιές. Πέριξ του χωριόυ μου ,εκτεταμένες ζημιές υπήρξαν σε αμπέλια ελιές και ειδικά σε βαμβακια, που σε μερικές περιπτώσεις τα "κουρεψε"εντελως.
    Στην Θήβα και γύρω από αυτήν, επίσης οι ζημιές ήταν πολλές και το χαλάζι στρώθηκε σαν χιόνι.
    Ευτυχώς για μια ακόμη φορά, την γλύτωσα στο τσακ.
    Έβρεξε καλά βεβαίως, αλλά χωρίς χαλάζι και ζημιές.
    Ο "Πόλεμος"με τα χορτάρια, συνεχίζεται.
    Λόγω του αέρα, πρωί και βράδυ τσιμπάει ακόμη.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή