Η εβδομάδα είναι των πολιτικών, αλλά λόγο θα έχουν και οι μετεωρολόγοι!


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με ένταση ως τα 5 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι βροχές θα είναι πολύ περιορισμένες και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 28 βαθμούς. Σημειώνεται ακόμα ότι σχετικά υψηλές θα είναι και πάλι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Την Τετάρτη (22/5), τοπικές βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, αναμένονται στο Ν. Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά-Εύβοια και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (23-24/5), στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια πελάγη θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Τέλος, το Σάββατο (25/5), αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.
Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-5-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά στα νοτιοδυτικά αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά στα νότια αυξημένες. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχών σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.


9 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα να έχουμε,καλη δύναμη σε όλους τους υποψηφίους,μεσα σε αυτούς είμαι κ εγώ,Μυτιληνη εδώ κ μέρες νοτιάς,συννεφια κ ή ατμόσφαιρα μέσα στην σκόνη,καλο είναι να βρέξει να καθαρίσει λίγο ή ατμόσφαιρα,καλο απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα περίμενα να ηταν η μέρα θολή,σκονησμένη βάση των προβλέψεων με ΝΔ ανεμο.Απ'ολα αυτά όμως το μόνο που έκανε ευτυχώς είναι ο δυνατός ΝΔ άνεμος,με πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και ίσως λίγο ψηλότερη θερμοκρασία το μεσημέρι από τι αναμενόταν αν θα είχαμε θολή ημέρα.
    Από νωρίς το πρωί έδειχνε τις διαθέσεις του ο ΝΔ άνεμος,πηγαίνοντας στις 6και προς Τρίκαλα είχε δυνατά ξεσπάσματα,η ατμόσφαιρα κρυστάλλινη,το φεγγάρι γιομάτο ηταν στα ΝΔκα μου,και μια γκριζομωβ συννεφιά προς εκείνη τη μεριά ήταν όλο αυτό σαν ζωγραφιά.
    Καθώς η συννεφιά αυτή το μεσημέρι-απόγευμα εξαπλώθηκε σ'ολο το μήκος της οροσειράς,και όχι μόνο,ο άνεμος αυτός για μένα είναι σκέτος Γαρμπής και όχι σκονολίβας όπως θα περίμενα.Αρα προτιμώ τη σημερινή μέρα με ίσως λίγο περισσότερη ζέστη το μεσημέρι,παρά να είχαμε σκόνη και χαμηλότερη ίσως θερμοκρασία.
    Ευχάριστη έκπληξη τελικά η πρόβλεψη για άστατο καιρό την Πέμπτη και Παρασκευή.Οχι μόνο σαν καιροφιλο,αλλά θα χρειαζόταν πότισμα τό βαμβάκι τις επόμενες ημέρες και ειδικά με αυτούς τους αέρηδες που έχουμε τώρα.Ετσι κουτί μας πέφτει γλιτώνουμε το πότισμα ξανά.
    Βέβαια ο κίνδυνος πάντα παραμονεύει και ειδικά τώρα που προηγείται η ζέστη αλλά...καιρος ειναι δε θα σε ρωτήσει...
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι κατεβαίνουν και στις εκλογές οπότε θά έχουν διπλό λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πρώτη καθαρά καλοκαιρινή ημερα για την περιοχή μου, ήταν η Κυριακή.
    Η θερμοκρασία έφθασε στους 30 βαθμούς στον κάμπο, στους 27 βαθμούς στο χωριό μου, η υγρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν μόνο καύσωνας καθώς ο δυνατός ΔΝΔ άνεμος έδρασε σαν λιβας.
    Φυσικά με τον συνεχιζόμενο άνεμο και την νύχτα,στα γύρω ημιορεινά η θερμοκρασία πέφτει κοντά στους 10 βαθμούς και στα πιο ορεινά σε χαμηλές μονοψηφιες θερμοκρασίες.
    Η χθεσινή ημέρα ήταν τελείως διαφορετική, με συννεφιά αρκετά πυκνή κατά διαστήματα, πολύ ενισχυμένο άνεμο και αρκετή ψύχρα πρωί και βράδυ.
    Σκόνη και θολούρα, ευτυχώς δεν είχαμε.
    Όμορφη ημέρα ξεκίνησε και σήμερα. Ήλιος λαμπρος, καθαρή ατμόσφαιρα, ψυχρα το πρωί,δεν φυσά δυνατά, οπότε η θερμοκρασία θα ανέβει πιστεύω αρκετά.
    Καλή επιτυχία στον φίλο Αντώνη Καραβατακη,σε όποιον άλλον φίλο ασχολείται με τις εκλογές, καλή επιτυχία και σε μένα, που κατεβαίνω υποψήφιος πρόεδρος στο χωριό μου,μετά από "απαίτηση"του λαού...!!
    Α ρε αθανατε Μαυρογιαλουρο(μαύρο...δαγκωτό...)
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ’ αυτούς που τρέχουνε να βρουν δουλειά
      Σ’ αυτούς που ψάχνουνε για σπίτι
      Σ’ αυτούς που δίνουν διαγωνίσματα
      και νιώθουν ένα καρδιοχτύπι
      Σ’ όσους πάνε για πρωτάθλημα
      Σ’ αυτούς που κάνουνε καριέρα
      Σ’ αυτούς που ψάχνουνε να βρουν ταξί Ταξί!, Ταξί!
      και λίγο καθαρό αέρα

      Καλή επιτυχία, καλή επιτυχία.
      Καλή επιτυχία σ’ όλους παιδιά

      Πωλίνα 1990.

      Χριστοδουλε εύχομαι την ερχόμενη Δευτέρα να εισαι πρόεδρος.

      Διαγραφή
  5. Απ΄ότι φαίνεται (και μέσα από αυτό το μπλογκ), η μισή Ελλάδα κατεβαίνει στις εκλογές! Και αφού βρισκόμαστε σε προεκλογικό κλίμα, εκτός από το "Υπάρχει και φιλότιμο", με τον αθάνατο Μαυρογιαλούρο, υπάρχει και μια πολύ παλιά (1953), ξεχασμένη εν πολλοίς, ελληνική κωμωδία, ο "Θανασάκης ο πολιτευόμενος".

    http://greek-movies.com/movies.php?m=770

    Την συνιστώ ιδιαιτέρως σε όλους, πολιτευόμενους και μη. Εγώ πάντως, μόνο στα πλαίσια ενός ...κινήματος χιονόφιλων - κρυολάγνων θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου να πολιτεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριοι υποψήφιοι, καλή επιτυχία και από εμένα!

    Θάνος Κοτταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά στους Κωστήδες κ Ελενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που το θυμήθηκες φίλε Δημήτρη,αυτό το πραγματικά ωραίο τραγούδι της Πωλινας;Ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση και σ'ευχαριστω πολύ για την ευχή σου.
    Πολύ ωραία είναι και η ταινία που έγραψε ο Γιώργος.
    Και όπως σωστά λέει, η μισή Ελλάδα έχει κατέβει υποψήφια.
    Όσο για τον εαυτό μου, η συμμετοχή μου όντως έγινε κατόπιν ώθηση του κόσμου, αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο,τόσο όλα τα ονόματα των υποψηφίων,όλοι τους νεαρά αγόρια και κορίτσια (53 χρονών ο δήμαρχος και 3-4 εμεις 50ρηδες)επιστήμονες καταρτισμένοι, με εισοδήματα και μοναδικό σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας,αλλά και την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του μικρού σε πληθυσμού Δήμου μας και από την άλλη, το καθαρό πρόσωπο του ίδιου του Δημάρχου(για τρίτη θητεία παρακαλώ),που ίσως να γίνει και ο μοναδικός Δήμαρχος της Ελλάδας, που μπήκε φτωχός και θα φυγει(Όταν και αν)φτωχότερος.
    Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά και θυσίες όπως την δική μου.
    Ευχαριστώ όλους για τις ευχές και ελπίζω να φάμε την προβατίνα που έχω τάξει,στην όμορφη πλατεία του χωριού μου.
    Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή