Βορειοελλαδίτικα μπουρίνια ενόψει!


Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ρωσία ως τη Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά τον καιρό της χώρας. Έτσι, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες -ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα νότια- και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Την Τετάρτη ( 10/7), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση καταιγίδων στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Μάλιστα, κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η ζέστη στα κεντρικά και νότια θα είναι έντονη. Την Πέμπτη (11/7), πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και στο Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. 

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-7-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανές καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ΒΔ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 38 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία. Άνεμοι Δ-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Υπομονή επομένως, ζέστη είναι κ θα περάσει.Μυτιληνη σήμερα το αίσθημα δυσφορίας είναι έντονο.Δυστηχως δεν μπορούμε να είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ στην θάλασσα.Εκει τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή από προγνωστικούς χάρτες και μετεωγράμματα, το πέρασμα της θερμής μάζας (πάνω από την Αττική τουλάχιστον) φαίνεται ευτυχώς να κορυφώνεται αργά το απόγευμα - νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, ενώ στη στάθμη των 500 hPa θα έχει ήδη συντελεστεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Έτσι ελπίζουμε ότι θα αποφύγουμε τελικά γενικευμένες θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς στο λεκανοπέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή