Στα μέσα Σεπτεμβρίου το μελτέμι των 9 μποφόρ δεν είναι συνηθισμένο!


Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο ενισχύεται, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των Β-ΒΑ ανέμων στην περιοχή μας. Εκτιμάται ότι ως τις βραδινές ώρες του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Κατά τα άλλα, μία διαταραχή στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα, που θα κινηθεί από την κεντρική Ευρώπη προς την ανατολική Μεσόγειο, θα προκαλέσει παροδικούς όμβρους και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το Σαββατοκύριακο (14-15/9), το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα φθάνουν στο Ιόνιο τα 6 και στα ανατολικά πελάγη τα 9 μποφόρ. Αναφορικά με τα υπόλοιπα βασικά μετεωρολογικά στοιχεία, οι βροχές θα σταματήσουν παντού και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τις δύο πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και την Τρίτη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-9-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικοί όμβροι και καταιγίδες νωρίς το πρωί στα ΝΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες ως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 και αργότερα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στις Β. Σποράδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 7 με 8 και αργότερα στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και αργότερα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

28 σχόλια:

  1. Από σήμερα τσίμπησε το μελτέμι στο Θυμάρι και μάλιστα ήρθε και πυροσβεστικό για επιφυλακή πάνω από την αγαπημένη μου ακτή. Τι να πουν, βέβαια, στην Αυστραλία, όπου δεν έχει βγει ακόμα ο χειμώνας εκεί και μαίνονται πάνω από 140 πυρκαγιές στην ανατολική ακτή και συγκεκριμένα σε θαμνώδεις εκτάσεις στο Κουίνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία, όπως μεταδίδει το BBC. Ειδικοί λένε, μάλιστα, ότι φέτος οι φωτιές αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη θερμότητα και ένταση και υπάρχει λόγος για αυτό.

    Είναι η ξηρασία, η χειρότερη που πλήττει την Αυστραλία τα τελευταία 50 χρόνια, με συνέπεια να είναι πιο εύκολη και πιο γρήγορη η εξάπλωση των πυρκαγιών, που απειλούν 100 χιλιάδες εκτάρια γης, πόλεις, αλλά και τις παρυφές τροπικών δασών. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι και πιο δύσκολη η κατάσβεσή τους, ενώ οι επιστήμονες αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή την επιμήκυνση της περιόδου των πυρκαγιών, που ουσιαστικά αρχίζει πριν καν τελειώσει ο χειμώνας στην Αυστραλία, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

    Περιμένουν επίσης η κατάσταση να επιδεινωθεί όσο προχωράει η άνοιξη και πλησιάζει το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο.
    https://www.bbc.com/news/av/49659128/australia-bushfires-are-now-hotter-and-more-intense
    Y.Γ: Ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντως, και η ανομβρία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς βοριάδες σχεδόν εξαφάνισαν τα κουνούπια από τις αρχές Αυγούστου. Είναι εκπληκτικό ότι δεν πετάει τίποτα, παρά τη σχετική ζέστη, ενώ πέρσι γινόταν χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αυστραλια και γενικα στην Ωκεανια ειχαν χιονια ρεκορ, ενω οι "ειδικοι" τους εταζαν αχιονιες 30-35 ετων! Και φετος τον Αυγουστο ειχαν κανονικες ως ψυχροτερες θερμοκρασιες.
    Καλη καιρικη περιοδο 2019-2020!
    Θα λιωσουμε στα χιονια φετος.
    Νικ.Νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σκίσουμε στα χιόνια το ορθότερο.......
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  3. τις πηραν παλι πισω τις βροχες τα μοντελα! και η καλοκαιρια απο παρασκευη θα συνεχιστει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι κ να πήραν πίσω τα μοντέλα φίλε μου δεν έχει σημασία.
      Τα μοντέλα τέτοια εποχή τάζουν κ ξετάζουν.
      Σε πληροφορώ ότι παρόλο που έλεγαν σήμερα το βράδυ για μηδενικό υετό σε Θεσσαλία κ δυτική Στερεά μία χαρά αστάθεια έχει κ μπόρες βγάζει κ αστραπές βγάζει κ από όλα τα καλά.
      Βέβαια με μεγάλη τοπικότητα αλλά ας είναι κ έτσι από το τίποτα.
      Μέχρι στιγμής 9 κ 20 το βράδυ πρώτη πόλη σε υετό είναι η Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας με 16,5mm.
      Οπότε μην εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια τα μοντέλα αλλά τη γενικότερη εικόνα κ τάση των τελευταίων τρεξιμάτων.

      Διαγραφή
    2. Τα μοντελα φιλαρακι εταζαν βροχες στις 12/01 τοσο το Ευρωπαικο οσο κατο Gfs . Παρολαυτα Μεσολογγι δεν εριξε σταγονα. Φετος ο Χειμωνας θα εχει βροχες και τιποτα περισσοτερο.

      Διαγραφή
  4. Μια μπόρα-καταιγίδα γύρω στις 7παρά πέρασε γρήγορα πάνω απ'το χωριό μου απο βόρεια προς νοτια,έβρεξε για 20λεπτα,για 5λ.μονο δυνατά.Ειχε και λίγους κεραυνούς.
    Αυτη τη στιγμή τώρα που γράφω,κάθομαι στη βεράντα,ρίχνει απανοτούς κεραυνούς ΝΔ του χωριού μου,και άρχισε να ρίχνει μια βροχή μέτριας έντασης.
    Δεν ξέρω τι θα κάνει,νομίζω όμως οτι όλα σήμερα δούλεψαν για το Ν.Καρδιτσας,μάλλον έτσι θα κάνει και τώρα.
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόλις τελείωσα το σχόλιό μου ξαφνικά στοπ οι κεραυνοί και η βροχή...μαχαίρι!Και τώρα μια συννεφιά είναι στα ΝΑ,κάπου στο οριο της συννεφιάς το φεγγάρι και απο το όριο και ΒΔκοτερα πλήρης ξαστεριά,το χάος ούτε ένα σύννεφο,και πιο καθαρή ατμόσφαιρα.Ολα αυτά τα κανε πολύ γρήγορα.
      Φώτη έχεις δίκαιο,και πολλά έκανε σήμερα που δεν τα περίμενα.
      Γιώργος Νομή Τρικάλων

      Διαγραφή
    2. Σήμερα γενικά λίγο απρόσμενα έβρεξε,δεν έδειχναν κάτι τα μοντέλα παρά μόνο στα δυτικά ορεινά.Εχει να βρέξει στην Καρδίτσα απο τον 15αυγουστο.....
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα,τι να πούμε κ εδώ Μυτιλήνη που έχει να βρέξει πάνω από 3 μήνες.Φυσικα δεν είναι κάτι αφύσικο γιατί τα καλοκαίρια εδώ στατιστικά έχουν ξηρό κλίμα με απουσία βροχών.Τωρα όμως μια καλή βροχή την θέλουμε... Υπομονή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, πρώιμο αγουροξύπνημα στις 4 π.μ., αλλά, με πανδαισία αισθήσεων.
    Πρώτα, η ακοή από τα αστραπόβροντα, μετά, η όραση με τα απανωτά φλας στο παράθυρο και τέλος, η ασύγκριτη μυρωδιά της φύσης από την βροχή που είχε πολύ καιρό να μας επισκεφτεί. Άντε να σκαντζάρει για τα καλά η παλέτα με τα χρώματα και τα αρώματα και εμείς να ανεβαίνουνε ψυχολογικά, ευνοημένοι που ζούμε εποχικές εναλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φθινοπωρινή έκπληξη στα Μέγαρα, κατά τις 5 παρά με ξύπνησαν κεραυνοί βόμβες! Τελικά άρχισε μια δίωρη ποτιστικη βροχούλα, περισσότερη η φασαρία παρά το νερό που έπεσε αλλά να μην είμαστε αχάριστοι, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Άλλη μυρωδιά, άλλη εποχή σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πολύ δυνατός βοριάς που φυσούσε από νωρίς το βράδυ και τα εκκωφαντικά αστραποβροντα από τις 4 τα ξημερώματα,έφεραν πριν τις 6 "προειδοποιητικές βολές"και 3 5λεπτες μπόρες.
    Από τις 6,10 και μετά χάλασε ο Θεός τον κόσμο και το νερό ποτάμι.
    Για να φύγω για δουλειά το πρωί ,έκανα ζικ-ζακ στο δρόμο για να αποφύγω πέτρες ξύλα ακόμη και κάδους απορριμμάτων.
    Με μικρές παύσεις,ο ίδιος καιρός συνεχίστηκε έως πριν λίγο στην περιοχή μου Όπως και στην Θήβα και μάλιστα με πολύ δυνατά ξεσπάσματα.
    Στο Σχηματάρι είχε βρέξει ξημερώματα, αλλά εκτός από λίγη συννεφιά για λίγες ώρες,καθάρισε γρήγορα ο καιρός.
    Ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη και με τίποτα δεν περίμενα τόσο πολύ νερό στην περιοχή μου, καθώς όπως μου είπαν οδηγοί,χωράφια ποτισμένα έπιασαν νερό.
    Βέβαια αυτή η βροχή εσωσε τις ελιές,αλλά έκανε ζημιές σε άλλες παραγωγές,φυσικά όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
    Εκτός αυτού μου δίνει και εμένα την ευκαιρία να γράψω ορισμένα πράγματα, για να μην έχει να λεει ο Φώτης,πως βάζω φυτιλιες και μετά σας αφήνω έτσι.
    Το απόγευμα λοιπόν θα τηρήσω την υπόσχεση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή τη στιγμή έχει αρκετά ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια Δωδεκάνησα (σε έναν άξονα χονδρικά από Σάμο μέχρι Κω). Πρωτοβρόχια λοιπόν και σε περιοχές του Αιγαίου (για να δούμε εάν φτάσουν μέχρι εδώ κάτω Ρόδο)

    Θάνος Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστοδουλε καλησπέρα,το απόγευμα κοντεύει...... περιμένουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χωρίς να έχω καμία μετεωρολογική γνώση(απλός παρατηρητής της περιοχής μου δηλώνω)Και με μόνο προσόν την άμεση "συνδεδη" η "γειωση" όπως εγώ την αποκαλώ,με την μάνα φύση προσπαθώ να πιάσω τα μελλούμενα και να αποκωδικοποίησω αυτά που νιώθω(Όχι μόνο τον καιρό).
    Όλα τα υπόλοιπα για μένα είναι απλά η επιβεβαίωση σε αυτά που εγώ μπορώ να "διαβασω".
    Όσο αναφορά τον καιρό.
    Αν με ρωτησετε τι ποσοστό θα έδινα πχ στα μερομηνια, θα έδινα 40%,στα σημάδια της φύσης ένα 50-60% και στους "μετεωρολογους μου",60-70%.
    Οπότε εγώ προσπαθώ να πιάσω την δική μου "επαφή"και βγάλω το δικό μου συμπέρασμα.
    Δεν θα ήθελα να πω αλλα,γιατί ο παρόν χωρος έχει άλλο αντικείμενο και μετά να μην κουράζω.
    Πάμε λοιπόν να δούμε τι"βλέπει" ο Χριστόδουλος για τους επόμενους μήνες, μιας και ο Φώτης λέει ότι δεν τα πήγα άσχημα.
    Ο φετινός χειμώνας,αν μιλήσουμε πανελλαδικά,πιστεύω πως δεν θα έχει σχέση με τον περσινό.
    Κυρίαρχο ρόλο θα εχουν οι άνεμοι και αυτοί θα καθορίζουν τον καιρό της χώρας μας.Σιγουρα θα "κοβουν" την χώρα στα δύο και πολλές φορές ίσως στα τρία ή και στα τέσσερα.
    Δηλαδή θα έχουμε από περιοχή σε περιοχή άλλον καιρό,αλλά με μεγάλες διαφορές.
    Πολλά πράγματα δεν περιμένω για να πω την μαυρη αλήθεια,αλλά φαίνονται κάποιες περιοχές, όπως τα ΔΒΔ τμήματα της χώρας να ευνοούνται περισσότερο.Σε αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο τι άνεμοι θα πνέουν, που όμως δείχνουν ότι θα ευνοούν αυτές τις περιοχέ.
    Αύτα σε γενικές γραμμές.
    Τώρα για την περιοχή μου,στα ανατολικά δηλαδή,αυτή που δείχνει να ευνοείται περισσότερο και να έχει τον "δικο"της καιρό,είναι η Εύβοια.
    Κομμάτια απο την "πίτα"αυτής λογικά θα πρέπει να περισσεύουν και για τους υπόλοιπους,αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τους ανέμους που δείχνουν να επιμένουν από βόρειες διευθύνσεις και έτσι το Αιγαίο, όπως και η μαύρη θάλασσα να φανούν λίγο γενναιόδωροι μαζί μας(Όπως ήταν και σήμερα φίλε Αντώνη που είσαι και ανυπόμονος).
    Κατά τα αλλα ,εκτός από κάποια ευχάριστα διάλειμματα,ο καιρός θα "σφίξει" μέρα τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και στο τελευταίο διάστημα του μήνα φαίνονται αρκετά φαινόμενα.
    Περισσότερο στηρίζομαι στον Νοέμβριο που δείχνει καλά πραγματα(Όχι όλον τον μηνα) και λιγότερο στον Δεκέμβριο-ιανουάριο,που όμως δείχνουν ένα καλό 20-25ημερο(μάλλον σπαστο σε 2 μέρη)όπου εκεί φαίνεται πανελλαδικά να έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο καιρός.
    Από Φλεβάρη και μετά, όπως είχα ξαναγράψει άλλωστε,εκτός από 1-2 πενθήμερα, δεν φαίνεται κατι αξιόλογο και μάλιστα εάν δεν κυλήσουν τα πράγματα όπως προανέφερα, μάλλον πάμε για να γίνει αυτό που έγραψε ο Λαμερας ότι θα πουμε το νερο νεράκι,καθώς εάν δεν προηγηθούν καλά νερα, δεν νομίζω πως οι οποιες βροχές της άνοιξης μπορούν να αντικαταστήσουν έναν άσχημο χειμώνα.
    Σίγουρα θα τα λέμε και το επόμενο διάστημα και θα διορθώνω τα οποια λάθη μου,αυτά όμως "βλεπω"για τώρα.
    Ελπίζω και εύχομαι να κυλήσουν όλα πολύ καλύτερα απο ότι φαίνεται αυτή την στιγμή.
    Υ,Γ:Τελικά πάλι λίγο βιαστικά έγραψα,ζήτω συγνώμη για τυχόν λάθη και εάν ξέχασα κάτι θα επανέλθω.
    Τουλάχιστον τήρησα την υπόσχεση μου.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος Χριστόδουλε άντε να δούμε τι θα δούμε.
      Πάντως μετά από το ανεμώδη,ευχάριστο κ χωρίς υγρασία ΣΚ έρχεται από βδομάδα νέα άνοδος θερμοκρασίας(κυρίως στα ανατολικά) με συνδυασμό δυτικών νοτιοδυτικών ανέμων κ αυξημένης υγρασίας ενώ για το διάστημα 19 με 21 περίπου του μήνα τα μοντέλα εξακολουθούν να τηρούν την υπόσχεσή τούς για αλλαγή προς το φθινοπωρινό κ τα περιβόητα πρωτοβρόχια.
      Καλό κ ξεκούραστο όσο γίνετε,ΣΚ σε όλους.

      Διαγραφή
    2. φάνηκε η ανατροπή.

      Χριστόδουλε, θέλουμε πρόβλεψη για καλό δεκεμβριάτικο χιόνι (άντε έως καλούτσικο) σε Γιάννενα, Τρίκαλα. είχαμε το 2001, είχαμε το 2010, σειρά του είναι..αν πέσεις έξω, τα δέοντα, πρώτο πενηνταράκι δικό σου, στην Αθηνά. ίσως θα πρεπε να το κανονίσουμε ως μέτρο κατά της ανομβρίας, από τότε έχουμε να δούμε βροχή.

      Διαγραφή
  12. Η δική μου άποψη για τον φετινό χειμώνα ειναι οτι θα κυριαρχήσει το "υετικο π" στην χωρα μας με λιγα χιονια στα ημιορεινά καθώς κυρίαρχος άνεμος θα ειναι ο ΔΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολλά χιόνια στα ορεινά υπέρ ορεινά θα συμπλήρωνα εγώ Δημήτρη.
      Πάντως κ στατιστικά αν το πάρουμε(συγχωρέστε με αλλά την πιστεύω αρκετά τη στατιστική προϊστορία)αν αναλογιστούμε ότι από πέρσι το φθινόπωρο κ μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη χώρα μας κυριάρχησε μονίμως η βόρεια βορειοανατολική κυκλοφορία με ελάχιστες εξαιρέσεις κ τους νοτιάδες άφαντους.
      Βάση στατιστικής λοιπόν είναι πολύ πιθανόν φέτος να κυριαρχήσει η δυτική κυκλοφορία χωρίς όμως αυτό να αναιρεί ότι θα υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις από τα ΒΑ για την υπόλοιπη χώρα.
      Εκτιμήσεις όλα αυτά βέβαια κ σίγουρα παίρνουμε όλοι μας μεγάλο ρίσκο,ρίσκο που φαίνεται να πηγαίνει γενικά καλά τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον από τα μακροπρόθεσμα σχόλια που κάνουμε σε τούτο εδώ το μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν έχω ακόμα άποψη, πολύ φοβάμαι όμως μήπως πάρουμε τελικά όλοι οι καιρόφιλοι ένα ...άλλο Π.

      Διαγραφή
    3. κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ούτε έστω κατά εκτίμηση για το πως θα΄ναι ο χειμώνας φέτος.Απλά κουβέντα να γίνεται, που άλλωστε αυτήν είναι εξάλλου και η φιλοσοφία της διαδικασίας στο να καθόμαστε να γράφουμε.
      Στα Γιάννενα ποιά κυκλοφορία συμφέρει καλύτερα για χιονοπτώσεις?Δεν θυμάμαι αν το ξαναρώτησα.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
    4. Έχει χιονίσει πολλές φορές στα Ιωάννινα με ψυχρά μέτωπα που διέρχονται το χειμώνα από την Ιταλία κ μπουκάρουν από το βόρειο Ιόνιο προς τα δυτικά με δυτικούς ανέμους κυρίως(πριν μπει το μέτωπο συνήθως κυριαρχεί ήπιος καιρός κ νότιοι άνεμοι κ με το που μπει το γυρίζει σε βδυτικό κ πέφτει Ραγδαία η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να το γυρίζει σε χιόνι όχι όμως για πολύ γιατί ο βδυτικος άνεμος αργότερα καθαρίζει την ατμόσφαιρα)οπότε φίλε μου θα έλεγα ότι τα Ιωάννινα όπως κ όλα τα δυτικά ηπειρωτικά ημιορεινά ευνοούνται από δυτική κυκλοφορία.
      Όλα αυτά όμως στα λόγια γιατί οι καλύτερες προϋποθέσεις για να θαφτούν στο χιόνι(καλή ώρα όπως πέρσι)είναι να έχει προϋπάρξει ψυχρή μάζα πάνω από την χώρα μαζί με ξεροβόρι κ ξαστεριά(εγκλωβισμός ψύχους) κ να μπει σύστημα με νοτιάδες από Ιταλία φορτωμένο με τεράστια ποσά υγρασίας,τότε έχουμε το σωστό "πάρτυ" χιονοπτώσεων-χιονοστρώσεων κ στα Ιωάννινα.

      Διαγραφή
    5. Πρίν απο αρκετά χρόνια(το 1995)παίξαμε ποδόσφαιρο στην Κόνιτσα.Ηταν μια Κυριακή βροχερή δεν φαινόταν για χιόνι
      έτσι στο πρώτο ημίχρονο παίζαμε με βροχή αλλα τα χερια αρχισαν να παγώνουν απο καποια στιγμή με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να παίζουμε με χιονόπτωση.Το έστρωσε αλλα μέχρι να αποχωρήσουμε με το λεωφορείο ο ουρανός είχε ανοίξει.Ηταν αυτο το βορειοδυτικό ρεύμα που ρίχνει την θερμοκρασία αλλα καθαρίζει τον καιρό.

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά στους/ις εορτάζοντες/ουσες. 2,8 β. Κελσίου σήμερα ελάχιστη στο Καϊμάκ. Όπως φαίνεται το πάει για την πρώτη αρνητική το φετινό "χινόπωρο" την προσεχή Παρασκευή-Σάββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σίγουρα όλα όσα έγραψα για τους επόμενους μήνες δεν είναι προβλέψεις,αλλά,ότι μπορώ εγώ να διαισθανθω και συν την βοήθεια από τους υπόλοιπους παράγοντες.
    Φυσικά εμπεριέχει μεγάλο ρισκο,αλλά δεν φοβάμαι να το πάρω έστω και αν το αποτέλεσμα δεν με δικαιώσει.
    Αν φίλε Νίκο το πενηνταρακι είναι για να σπάσει η γκίνια,ευχαρίστως το βάζω προκαταβολικά την Παρασκευή που έρχεται,μιας που θα ανέβω Τρίκαλα και ορεινή Αργιθεα.
    Πιστεύω κάψει και μέσα και ο Γιώργος από Νομη και όποιος άλλος φίλος μπορεί.
    Μέσα στον Δεκέμβριο δεν αποκλείεται να έχει κάτι καλό, όχι μόνο Γιάννενα ή Τρίκαλα,αλλά και πανελλαδικά.Πιθανον ο Δεκέμβριος να εχει στην αρχή και το τέλος του,όμορφες συγκινήσεις.Θα το δούμε πιο καλά όταν ζυγώνει ο καιρός.
    Δίκιο έχει και ο Δημήτρης Νακος και δεν αποκλείεται να δούμε αυτό το "Π"αρκετες φορές,καθώς οι ανεμοι θα βοηθήσουν σε αυτό.
    Για το άλλο "Π" του Λαμερα,καλό είναι να μην το αποκλείουμε,αλλά καλύτερα να μην το...γευτούμε.
    Όσο για αυτό που έγραψα για τα ευχαριστα διαλείμματα,εννοώ μια ή δύο καλές στιγμές πριν σφίξει ο καιρός προς το τέλος Οκτωβρίου.
    Για να δούμε τι "ψαρια"θα πιάσω ή θα με ξαναφαει καμία "ρουφηχτρα"(ακούς εκεί να μην μπορώ να πω αυτό το όνομα του...καλού ανθρώπου...!!)
    Καλό ξημέρωμα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες από βόρεια το επόμενο σαββατοκύριακο;Οι μέγιστες δεν βλέπω να ξεπερνάνε τους 20 βαθμ κελσίου στο βόρειο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή