Ήρεμο καλοκαιρινό διήμερο


Ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται από τη βόρεια Ευρώπη προς τις κεντρικές περιοχές της ηπείρου μας, με αποτέλεσμα τις βροχές στα πεδινά, τα χιόνια στα ορεινά και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Στις νότιες περιοχές της Ευρώπης οι συνθήκες είναι καλοκαιρινές, αν εξαιρέσουμε την Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες. Στη χώρα μας, ειδικότερα, τόσο το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) τόσο και την Τετάρτη (18/9) προβλέπεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια, οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Πέμπτη (19/9), στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα η εικόνα του καιρού θα αλλάξει καθώς βαθμιαία θα συννεφιάσει και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο άνεμοι σταδιακά θα γίνουν Β-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Την Παρασκευή (20/9), τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 και αργότερα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο (21-22/9), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα ενισχυμένα μελτέμια και η ψύχρα.

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-9-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

14 σχόλια:

  1. Και για Πρωτοβρόχια ούτε λόγος... Συνέχεια ανομβρίας/ξηρασίας στη δυτική Ελλάδα...
    Μανώλης, Πύργος Ηλείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ξέρω φίλε από την Ηλία αν δεν πήρατε καθόλου βροχή τις προηγούμενες μέρες αλλά στα ΔΒδυτικά κυρίως είχαν κάποιες μπόρες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα ενώ από Πέμπτη βράδυ κ μέχρι Σάββατο σίγουρα κάτι θα ξανά πάρει η δυτική Ελλάδα.
      Εγώ θα έλεγα ότι το πρόβλημα της ανομβρίας είναι γενικό κ όχι τόσο στα δυτικά.

      Διαγραφή
  2. Καλοκαιρία... Γαλήνη και ηρεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευκαιρία να τελειώνουμε με την ταράτσα.. Αργησα λίγο μου φαίνεται..
    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε ένα διήμερο άστατου καιρού κ μετά κ πάλι τα συνηθισμένα μέχρι τέλη του μήνα μελτέμια χαμηλή υγρασία κ ανομβρία.
    Βέβαια καθόλου έκπληξη δε πρέπει να μάς κάνει μίας κ το περιμέναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαρετοκαιρία, ανία, μονοτονία, πλήξη και υπνηλία! Πάω να την πέσω, γειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα να έχουμε! Πράγματι σήμερα επανήλθε το καλοκαιράκι στο νησί,μετά από ένα τριήμερο θυελλωδών βοριάδων.Ας χαρούμε αυτή την καιρική ανάπαυλα, γιατί από παρασκευή όπως λέει κ ο κ ζιακοπουλος έρχεται πολύ ψύχρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καλύτερος καιρός γιά τήν Κεντρική Εύβοια, αέρας ,ψύχρα, καί φαινόμενα βορείου ρεύματος στίς προσήνεμες περιοχές. Απόλαυση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανονική καλοκαιρινή βραδιά απόψε τουλάχιστον για την περιοχή μου.Κάθομαι έξω στη βεράντα αυτή τη στιγμή με κοντομάνικο τρώγοντας καρπουζάκι χωρίς τυρι,(μη μας πέσει και βαρύ)και παρόλο που φυσάει ενα ελαφρύ ΒΑ αεράκι δεν κρυώνω καθόλου.
    Θα πεις τώρα τα λες σαν να χαίρεσαι.Ναι,γιατι εχω το βαμβάκι (και όλα τα βαμβάκια)που πρέπει να ανοίξουν όλα τα καρύδια και δεν χρειάζεται σταγόνα νερό τώρα και ζέστη κυρίως τις νυχτερινές ώρες.Η βροχή που πήρε προχτές καλή ήταν,τα ξεπληνε κιόλας,όμως είχαμε κρύο τις νύχτες και πρωινά,και αυτό καθυστερεί το άνοιγμα,χώρια που είναι πιο όψιμα φέτος απ'οτι πέρυσι.Αυτα τραβαω τώρα...αυτη τη στιγμή σταμάτησε και ο αέρας και μου θυμίζει κατι καλοκαιρινές βραδιές με την κουφόβραση,τι να πεις!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 4η σερί μονοψήφια στα Γρεβενά. Εδραιώνεται το φθινόπωρο, τώρα μένει να έρθουν και οι βροχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βλέποντας το πρωί την θερμοκρασία στο χωριό μου να κατεβαίνει στους 14 βαθμούς, ήμουν σίγουρος ότι στα πιο ορεινά θα είχαμε την πρώτη μονοψηφια θερμοκρασία.
    Όντως στο Ζερικι Βοιωτίας(850 υψόμετρο) η θερμοκρασία έπεσε στους 8,5 βαθμούς.
    Καλημέρα σε όλους σας και χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλες κ όλους για την γιορτή τους! Όμορφη ημέρα σήμερα,ας την χαρούμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηρεμία παιδιά, Σεπτέμβρη έχουμε, όχι Νοέμβρη! Μικρός θυμάμαι πάντα ξηρό αυτό το μήνα! Δε μου αρέσει αλλά η ξηρασία ή στην καλύτερη περίπτωση οι περιορισμένες βροχές είναι πιο κοντά στην κλιματική εικόνα αυτού του μήνα! Ας μη μας πιάνει από τώρα απογοήτευση... Η σεζόν μόλις αρχίζει!
    Έχουμε δει και πολύ χειρότερα, πόσοι θυμούνται το εφιαλτικό 1993; Αν και μικρό παιδί, δεν το ξεχνάω με τα μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης νερού της ΕΥΔΑΠ! Επίσης το 2001 με ιστορικό χαμηλό ταμιευτήρων που τελικά μας αποζημίωσε με τον super σφοδρό πρώιμο χειμώνα! Ήμουν στο Καρπενήσι τότε φοιτητής και οι κάτοικοι δε θυμουνταν ποτέ το απόλυτο μηδεν βροχής Οκτώβριο μήνα και το απόλυτα στεγνό έδαφος όταν ήρθε το πρωινό εκείνου του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου και ξυπνήσαμε με 20 πόντους χιόνι! Από τότε άρχισαν τα ωραία και αξέχαστα εκείνου του χειμώνα!
    Υπομονή λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -3,7 β. Κελσίου ελάχιστη σήμερα στο Βαθύσταλο Παρνασσού. Μόνο τον Αύγουστο δεν είχε αρνητική εκεί. Είπε κανένας τίποτα, όπως το "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα"; Πηγή meteo.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή