Και οι μικρές ατμοσφαιρικές διαταραχές είναι ικανές να δώσουν αξιόλογες βροχές και καταιγίδες

 


Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής ως το πρωί της Δευτερας θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου (κυρίως) και στις παράκτιες περιοχές Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας και Δ - ΒΔ Πελοποννήσου (επίπεδο συναγερμού 1 - κίτρινη προειδοποίηση).

Καλή Κυριακή σε όλους

11 σχόλια:

  1. Το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα παρακολουθούσα διάφορες κάμερες στην Ιταλία. Χαλασμός γινότανε από κεραυνούς και βροχές. Μιλάμε για ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Τώρα τον λόγο τον έχει η δυτική Ελλάδα κλπ Στην συνέχεια των επόμενων ημερών ο καιρός παρουσιάζει (ευτυχώς ) ενδιαφέρον! Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους και στον Δάσκαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ------Καλημέρα,Καλή Κυριακή και χρόνια πολλά στη Βαρβάρα ,η οποία είναι και προστάτις του πυροβολικού,εις ανάμνηση του κεραυνού ,ο οποίος ,κατά την παράδοση,κατέκαυσε τον πατέρα της,όταν αυτός επέστρεφε ως δήμιος από το τόπο του μαρτυρίου της΄.
    ------Για καλές βροχές είναι ικανά όλα τα συστήματα,επώνυμα και ανώνυμα!.====Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα. Ήδη βρέχει καλά στην Ηγουμενίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα καλή Κυριακή,εδώ δάσκαλε ξημερωσαμε με βροχή και συνεχίζει μέχρι στιγμής ,όσο αναφορά για την περαιτέρω προοπτική νομίζω πάμε για πασχουγεννα δεν είναι πρόγνωση απλά ικασια δικιά μου,ακόμη τα φύλλα στα δέντρα καλά κρατούν Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός, ο κ. Ζιακόπουλος. Λίγο μετά το μεσημέρι συννέφιασε και στην Αττική, ενώ μέχρι τότε είχε έναν υπέρλαμπρο ήλιο. Και ασθενές βοριαδάκι, το οποίο συνεχίζεται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψιλόβροχο έχουμε στην Άρτα από νωρίς σήμερα, αλλά δυσκολεύεται να ενταθεί. Βάση πρόγνωσης είμαστε στο όριο. Παραθαλάσσιους δε μας λες, αλλά τα 10-15χλμ σε ευθεία από τον Αμβρακικό και η κοντινή, αρκετά νότια, στην Αιτωλοακαρνανία θέση μας ίσως δώσουν δυνατά φαινόμενα κι εδώ. Να δούμε αργότερα αν σοβαρέψει η βροχούλα.
    Υ.Γ.: Θα ήθελα πολύ να δω αν υπάρχει κάποια έρευνα καιρικού ενδιαφέροντος ή κλιματολογικού για τις πέριξ του Αμβρακικού κόλπου περιοχές. Θεωρώ ότι έιναι ενδιαφέρον το μικροκλίμα του κόλπου, τόσο από πλευράς βροχών, όσο κι από θέμα θαλάσσιων κι απογείων ... "αυρών" (συγχωρήστε μου την αδόκιμη γενική πληθυντικού). Θεωρώ ότι ο θερμός κ υγρός Αμβρακικός δεν είναι τόσο ... "μελετημένος" κλιματολογικά όσο άλλοι θαλάσσιοι κόλποι της χώρας μας.
    Παύλος, Άρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους! Η Κέρκυρα πρωτοπόρα, ήδη δέχεται τα νερά του συστήματος αυτού από το πρωί της Κυριακής! Κλειστός καιρός, βροχερός με θερμοκρασία περί τους 12 βαθμούς αυτήν την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, βροχόπτωση κατά διαστήματα χθες Σάββατο το μεσημέρι ασθενούς γενικά έντασης έδωσε 4,6 χλστ, κατά τα άλλα συννεφιά και ανατολικός άνεμος από το μεσημεράκι που έδωσε τέλος στη χθεσινή μουντή ατμόσφαιρα. Γιάννης από Κασσάνδρεια Χαλκιδικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια στη βροχόπτωση σήμερα η ... Κόρκυρα.Και να σκεφθεί κανείς ότι η διαταραχούλα αυτή άφησε εκεί τόσο νερό,όσο περίπου συνολικά έπεσε στη Δυτική Κορινθία καθ όλο τον Νοέμβριο!. Εντύπωση,νομίζω,προκαλεί το γεγονός ότι,σχετικά με τον ετήσιο υετό,ανάμεσα στα Γουβιά και την Πετάλεια, σημειώνεται μια διαφορά 642mm υπέρ της δεύτερης!.=======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα από την παγωμένη Στοκχόλμη .Δεύτερη συνεχόμενη μέρα ολικού παγετού (-1c μέγιστη ) χωρίς φαινόμενα .Το ψύχος ήρθε και θα μείνει αρκετές μέρες.Μάκης Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kαλημέρα σε όλους! Δυτική και βόρεια Ευρώπη στην κατάψυξη μετά από χρόνια. Γελάω με τα μακροπρόθεσμα που δίνανε υψηλές θερμοκρασίες και λιγότερα χιόνια.

    Στα δικά μας τώρα φαίνεται πως λειτουργεί για την τσέπη μας ο καιρός και για την ευμάρεια μας. Ο Νοέμβριος τώρα ξεκινάει!

    Γιάννης
    Νέα Φιλαδέλφεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή